Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Skifa

Dyskusje o przenoszeniu budowli na nowe mapy

Rekomendowane odpowiedzi

Skifa    0
Witam

Jak wiemy przez nowy generator nie będą nam sie generować nowy biom który zostanie dodany w mc 1.2 więc chciał bym rozpaczać tu temat związany z dyskusja na temat przenoszenia budowli na nowe mapy itp

Osobiście swojego save tworzyłem na mc 1.00 w swojej okolicy nie mam niestety żadnej wioski(ale chyba jak troche pochodzę po świecie się wygeneruje ?) i nie będę miał dżungli ,którą jak dla mnie jest najlepszym biomem dlatego chciałbym od was usłysze jakieś za i przeciw przenoszenia budowli na mapy z nowego generatora

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
heliot    11
Okej, rozumiem, że to "pytanie" nie jest do jakiegoś serwera z naszej sieci. Więc tak, jeśli będziesz miał już 1.2, to jeśli pochodzisz po świecie, to nowe tereny, które Ci się będą generować, wygenerują dżunglę (jak również wioski). Nie rozumiem niestety Twojego "pytania" nt. przenoszenia budowli, a jeśli je chcesz przenieść, to polecam program MCedit.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Skifa    0
Tak wygeneruje się lecz ja mam save zrobionego jeszcze na 1.8.1 a na nim już się nie wygeneruje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
heliot    11
Skifa, owszem, wygeneruje się nawet na savie z Alphy :) (Niektóre biomy mogą się pozmieniać)

P.S. Wybacz, że tak późno odpisałem ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
-=WormPL=-    0
pewnie, seed to tylko wspomagacz generatora. Jak pochodzisz to gdzieś na płaskim terenie (np. Pustyni) napotkasz się na wioskę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Skifa    0
A czy na na save z 1.8 wygeneruje sie dżungla? Z tego co wiem to nie wiec jedynym sposobem nacposiadanie tego biomu będzie zaczecie od nowa gry lub przeniesienie swoich budowli na nowe mapy .chciałbym poznać plusy i minusy tego typu działań

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zampa2    35
A ja jestem ciekaw jak szybko uwiną się programiści z napisaniem nowego MCEdita do Anvila C:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
heliot    11
FFFFFFFFFFFFFFFFFUUUUUUUUUU-, chłopie, wygeneruje Ci się ta dżungla nawet na save z alphy, proszę, ogarnij, nie mam ochoty Ci powtarzać setki razy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...