Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• 0
Kubaxius

Błędy tekstur (brzegi klocków)

Pytanie

Kubaxius    0

Proszę o pomoc, ponieważ nie znalazłem podobnego tematu (jeśli takowy istnieje to przepraszam) mój problem polega na tym że gra działała dobrze aż do zmiany sterowników karty graficznej na nowe. Zaczęły mi się pojawiać różne błędy tekstur, najlepiej będzie podesłać zdjęcia zamiast tłumaczyć:

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

takie błędy są gdy trzymam jakiś przedmiot o nie regularnym kształcie, natomiast takie:

w menu i takie:

ogólnie, między klockami, to samo na normalnych teksturach, próbowałem zainstalować stare sterowniki, nic nie dało, przeinstalowywałem minecrafta, javę też nic nie daje. Już nie wiem co mam robić (nadmienię jeszcze że błąd także pojawił się na skype podczas współdzielenia ekranu, screna w najbliższym czasie postaram się zrobić ale chodzi o to że górna połowa obrazu jest tam gdzie powinna być, a reszta wariuje, pojawia się jakoś na przemian) pomóżcie :( PS mam legalnego minecrafta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Kubaxius    0

Przywróć domyślne ustawienia dla javaw.exe czy nawet usuń tą aplikacje z ustawień GPU.

właśnie tego też próbowałem, niestety nic nie dało :( (Okazało się że minecraft włącza się w trybie awaryjnym. W normalnym systemie włącza się najpierw proces javaw.exe po chwili gaśnie i włącza się na chwile proces dllhost.exe. Wiecie o co chodzi?) PS Próbowałem zamykać zbędne procesy, nic nie dało

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424

Start -> Uruchom -> Appdata -> OK -> Roaming -> Przekopiowujesz sobie gdzieś bezpiecznie WSZYSTKIE (lub usuwasz, zależy czy chcesz kopię zapasową) pliki i foldery co się tam znajdują.

Usuwasz także Launchera. Pobierasz nowego z minecraft.net. Wsadzasz go do innego folderu niż miałeś poprzedni i odpalasz grę. Bez modów, czy textur packów.

A temperatury się podaje nie przez MC tylko przez czujniki co masz w komputerze. Do ich "odczytania" wystarczy np. program Everest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
darvd29    1

Mofixil dzięki za pomoc, też mam GPU z Nvidii i zadziałało wyłączenie tego co mówiłeś :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kubaxius    0

dalej niestety nie działa :( chyba po prostu zrobię formata...

Start -> Uruchom -> Appdata -> OK -> Roaming -> Przekopiowujesz sobie gdzieś bezpiecznie WSZYSTKIE (lub usuwasz, zależy czy chcesz kopię zapasową) pliki i foldery co się tam znajdują.

Usuwasz także Launchera. Pobierasz nowego z minecraft.net. Wsadzasz go do innego folderu niż miałeś poprzedni i odpalasz grę. Bez modów, czy textur packów.

A temperatury się podaje nie przez MC tylko przez czujniki co masz w komputerze. Do ich "odczytania" wystarczy np. program Everest.

tylko że on pytał o to jaką mam ogólnie temperaturę tylko o to jaką mam temperaturę podczas grania w MC, tylko że on mi nie działa...

Łączu, łączu. Żeby mi to ostatni raz było! //Woozie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424

Kubaxius, ale nie tylko w MC, normalnie też, ew. w stresie, odpal jakąś inną może grę i podaj. Możliwe, że to komp za gorący i ci wywala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424

Hmmm, dziwne. Temperatury są nadzwyczaj niskie ... sprzęt też nie jest zły. Może karta graficzna asem przestworzy nie jest, ale powinna uciągnąć. Wydaje mi się, że to coś java musiała zepsuć z systemem/rejestrem.

Może spróbuj ją całkowicie (z revo uninsaller) odinstalować, a potem przelecieć komputer CCleaner'em, Odkurzaczem a na końcu zrobić tzw. nakładkę systemu (tak jak format, tylko zamiast "niestandardowy" wybierasz "uaktualnienie"). Nie traci się dany, bo są podmieniane tylko systemowe pliki (ale i tak warto robić jakąś kopię zapasową).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kubaxius    0

Zauważyłem coś dziwnego: mianowicie przez przeglądarkę minecraft mi działa. (oczywiście nie classic, tylko 1.1.0) ale już odpalany przez launcher nie. O co tu chodzi? 0.o Ps. to już po odinstalowaniu javy revo uninstallerem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190

Taka głupia rzecz, usuń minecraft.exe (launcher) i pobierz go od nowa.

Albo spróbuj launcherem pod linuxa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424

Mofi, a o czym ja wyżej mówiłem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kubaxius    0

tylko jak to dodać do ustawień programu w zarządzaniu ustawieniami 3D bo jak tam dodam minecraft.exe i odznaczę wszystkie rzeczy związane z wygładzaniem krawędzi, to dalej nie działa, a tam można dodać pliki exe :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424

W ustawieniach globalnych usuń dla każdej aplikacji wygładzanie krawędzi,a ew. potem konkretnym grom/programom będziesz włączać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Podobna zawartość

• Przez Emil12
      Witam, potrzebuje pomocy odnośnie błędu w minecraft. Mianowicie, po niedługim czasie gry wywala mi tekstury, co widać na załączonym obrazku.  Kiedy zmienie texture pack, problem na chwile ustaje, ale po chwili znowu tak sie dzieje. 

Specyfikacja komputera: Procesor: AMD FX(tm) - 4100 Quad-Core Processor 3,6 GHz Ilość ram: 4GB Karta graficzna: GeForce GT 440 Wersja sterowników karty graficznej: 347.52 Wersja Javy: Version 8 Update 151 System operacyjny: Windows 7 - - - Zainstalowane mody: Brak Posiadane łącze internetowe: Tronic_3349 Opis błędu: Wyżej  

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten załącznik.
    • Przez Agacik
      Witam,
      Mam problem z teksturami mianowicie na jeden blok przypada więcej niż jedna tekstura np. jedna deska ma teksturę z paczki a druga ma wygląd podstawowy.
      Uprzejmie proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu (gram na wersji 1.11.2).
      Z góry dziękuję
    • Przez LordOfCaves
      Jak napisałem w tytule,mam problem z teksturami. Gdy wejdę na minecraft i włączę jakiś świat lub wejdę na serwer wszystko jest ok. Jednak kiedy wyjdę ze świata i wejdę na niego z powrotem, mój minecraft zaczyna wariować. To co się dzieje jest widoczne na screenie.
      Specyfikacje komputera:
      procesor intel core i7-4702MQ 2.20Ghz
      ilość ram: 8gb
      karta graficzna: AMD Radeon R7 M265 Series
      Java: 7 update 80
      system operacyjny 64 bitowy, Windows 8.1

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten załącznik.
    • Przez 343ink
      Witam, problem wygląda następująco:
      Minecraft odpala się normalnie, nie pojawiają się żadne komunikaty o błędach. W menu zaczynają się problemy, mianowice kursor wyraźnie klatkuje a po najechaniu na któryś z przycisków trzeba czekać około 2s na podświetlenie, czas potrzebny do otwarcia np: listy światów trwa jeszcze dłużej. W samej grze podobna sytuacja, max 3 fps-y. Reinstalacja javy, sterowników do karty graficznej nic nie dały.

Parametry komputera:
      Karta graficzna: Nvidia geforce 5500 Fx
      CPU:  AMD Athlon 64
      RAM: 1,5 GB
      Płyta główna:MSI K8N Neo (MS-7030)

Minecraft na tym sprzęcie chodził bez problemu przy 35-40 fps-ach. Po formacie zaczeły się problemy.
      Z góry, dzięki. :D

• Dodaj nową pozycję...