Andrzej4172 1 Napisano 10 Luty 2012 @Morgar Oczywiście, ale podesłałem pluginy, bo akurat miałem chwilę wolnego czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tdasw 4 Napisano 11 Luty 2012 Mam propozycje, żeby zrobić więzienie, do którego by się szło za mniejsze przewinienia, [url="http://dev.bukkit.org/server-mods/jail/"]http://dev.bukkit.org/server-mods/jail/[/url] , plugin daje możliwość zrobienia opcji ucieczki ze więzienia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Crimshaw 4 Napisano 11 Luty 2012 To może być ciekawe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość krzycho001 Napisano 11 Luty 2012 Ja tam wole pręgierz i rzucanie jajkami w gracza:D Chhhhyba żeby korzystać z plunginu a jail był by pręgierzem:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Mr_Korn Napisano 13 Luty 2012 Zauważyłem wielu "cwaniaków" w Regnum który nie chcę zmieniać miasta bo tam im wygodnie itd. I tu moja propozycja by "jobs" można było dostać dopiero po dołączeniu do jednego z 3 miast ten mały ale znaczący zabieg zmusił by wszystkich chętnych gry do wyboru miasta i ruszenia się z wygodnego Regnum. Wydaje mi się że zabranie jobs teraz osobą w Regnum nie zaszkodziło by serwerowi a w końcu wyrównało by beznadziejnie stojącą ekonomie serwera. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość krzycho001 Napisano 13 Luty 2012 Korniasty, a w ogóle trzeba opuścić regnum??? Nie wiedziałem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andrzej4172 1 Napisano 13 Luty 2012 [quote name='Mr_Korn' timestamp='1329148240' post='47361'] Wydaje mi się że zabranie jobs teraz osobą w Regnum nie zaszkodziło by serwerowi a w końcu wyrównało by beznadziejnie stojącą ekonomie serwera. [/quote] Ale pomyśl też o nowych graczach, których np. nie stać na działkę i muszą jakoś zarobić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Mr_Korn Napisano 13 Luty 2012 Nich nowi gracze handlują tym co mogą zdobyć jako mieszczanin to nie jest trudne u mnie w mieście działki to koszt 50 denarów tygodniowo w Regnum można kupić za tyle samo więc 100 denarów dla kogoś kto chce aktywnie grać to nic trudnego... Moim zdaniem jest to wręcz potrzebne już nie mówię o tym że powinno się ograniczyć brania udziału w eventach mieszkańcom Regnum bo jaki ma sens ten serwer kiedy jest razem w 3 miastach 30 graczy a w Regnum 120 gdzie 60-80 ma już +15 lvl... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Crimshaw 4 Napisano 13 Luty 2012 Nom... Przywróćcie siadanie na schodkach!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andrzej4172 1 Napisano 13 Luty 2012 @Mr_Korn U ciebie w mieście może i tak, ale mówimy o nowych graczach. Poza tym nie jestem przeciw zmuszeniu się do wyprowadzenia się. Wczoraj byłem świadkiem jak mój kolega nie mógł znaleźć wolnej działki i musiałem mu pożyczyć 30 denarów na działkę za 100 denarów. (swoją drogą: czy nowi gracze mają 70 denarów na start?) Poza tym jak ma coś zdobyć jako mieszczanin? Kopać cobla w kopalni, czy bić potwory albo łowić ryby? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
myko981 1 Napisano 13 Luty 2012 [quote name='Crims' timestamp='1329150151' post='47379'] Nom... Przywróćcie siadanie na schodkach!!! [/quote] wyłączyli siadanie na schodkach bo jak siedziałeś i się wylogowałeś to pojawiałeś się na spawnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Crimshaw 4 Napisano 13 Luty 2012 Nie obchodzi mnie to!!!!!!!! @EDIT Ten post może zniknąć... Jak większość ostatni moich postów... Usuwają je i usuwają... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morgar 9 Napisano 13 Luty 2012 Crims, nie wróci ten plugin. Koniec tematu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Crimshaw 4 Napisano 13 Luty 2012 Łeeee... *rozpacz* Przypominam o temacie [b]Rozstrzyganie sporów.[/b] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morgar 9 Napisano 14 Luty 2012 Crims budowa sądu zajmowałem się sam plus mam obowiazki jeszcze inne. Dzisiaj to skończe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andrzej4172 1 Napisano 14 Luty 2012 Och, cieszę się, że moje prośby przyniosły rezultat [url="http://forum.minecraft.pl/topic/8811-aktualnosci/"]http://forum.minecraft.pl/topic/8811-aktualnosci/[/url] Proponowałbym jeszcze odświeżyć/rozszerzyć poradnik dla początkujących. Część z zawartych tam informacji jest już w pewnym stopniu nieaktualne np. kwestia działek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vergilius 0 Napisano 19 Luty 2012 Propozycja Otoż mam propozycje co do ograniczenia woli krwi królów czyli zabronić im poprostu atakowanie graczy przeciwnych frakcji z wyjatkiem kiedy takowi gracze wejdą na teren podległy danemu królowi.Jednak aby mogli królowie atakowac graczy na cudzych terenach musza zawiadomic frakcjie lub gildie o dniu i godzinach w których beda okupywac tereny np:Lordrean. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Mr_Korn Napisano 19 Luty 2012 A czemu na przykład mnie? ;P Czuję się po tym poście zagrożony... A tak na poważnie to zły pomysł małe wypady by sobie powalczyć to fajna zabawa a tym odbierzecie to mi Baagerowi Adisko i Mareckiemu i wydaje mi się że im to też się nie spodoba. Powinniście się zająć się kwestią ludzi siedzących w Regnum którzy nie chcą przejść do innych miasta. Przede wszystkim Regnum powinno mieć zakaz sprzedaży przedmiotów podlegających poda dane miasto(czyli jest to 90% produktów) zakaz hodowli zwierząt już o mięsie nie wspomnę ale te owce które po prostu zabierają mi denary a administracja tak naprawdę nie wie czy w końcu można je hodować czy nie... Jeśli tak to ma wyglądać to ja jako Król choćbym nie wiem jak się starał nie przebije samowolki która jest w Regnum miasto nie będzie zarabiać nowi mieszkańcy nie przybędą co prowadzi do upadku i nie tylko mojego ale i pozostałych miast. Kharadir ma największą liczbę członków owszem ale gdyby odciąć niezależnych KZP mieli by niewiele więcej ode mnie czy Nizinnej. Będą w Regnum można brać udział w wszystkich Eventach można mieć Jobsa można handlować czym popadnie i mieć zwierzęta jakie się komu podoba więc po co komu te 3 pozostałe miasta? Na tę chwilę robią za ozdobę i nic więcej. Moim zdaniem administracja powinna zająć się właśnie teraz miastami na poważnie. Pluginy z tego co słyszałem są już w dobrym stanie itd. Więc może czas poświęcony na Event poświęcić na zainteresowanie się Miastami a przede wszystkim samowolką w Regnum... Choćby dlatego że przyjdzie czas na poważną reklamę ludzie się zejdą na serwer a tu okaże się że są niedociągnięcia jak na starcie co by było złe dla serwera. Przykro to mówić ale połowa a może i więcej osób aktywnie grających na serwera nie ma w ogóle pojęcia o czym jest jego fabuła i jak on powinien działać i tym także trzeba się zająć. Sprawy techniczne to jedno ale jeśli na serwerze będzie niejako chaos to to się zbyt dobrze nie skończy ;/ Ps: Może mnie nie być na serwerze jak i Ts do środy(najpóźniej może uda mi się wrócić wcześniej) za co przepraszam mieszkańców Lordrean jak Administrację ale są pewne sprawy które są od tego ważniejsze Gdyby jednak była jakaś ważna i niezwłoczna sprawa to wiadomość tu na forum były by chyba najłatwiejszym i najszybszym ze mną kontaktem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dawidek1987 1 Napisano 19 Luty 2012 Co sądzicie o jakims evencie z enderdragonem? 1. Tp do jakiegoś fortu w którym każdy otrzymuje niezbędne eq 2. zajęcie pozycji 3. Walka ze smokiem 4. odbudowa fortu za surowce graczy. Ogólnie brak na serwie wspólnych celów. Większość budynków, które są potrzebne buduje administracja, gracze nie muszą się jednoczyę by zbudować niezbędna instytucje. A to byłoby fajne . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morgar 9 Napisano 20 Luty 2012 Pomysł fajny, rozważymy Twoja propozycje ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vergilius 0 Napisano 21 Luty 2012 Jestem za Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastian Gula 0 Napisano 21 Luty 2012 [quote name='Mr_Korn' timestamp='1329690400' post='48502'] A tak na poważnie to zły pomysł małe wypady by sobie powalczyć to fajna zabawa a tym odbierzecie to mi Baagerowi Adisko i Mareckiemu i wydaje mi się że im to też się nie spodoba.[/quote] Ja jestem za pomysłem Vergiliusa. Jeśli kupcy nie mogą atakować bo to nie jest RP to jakoś król atakujący samotnie wrogą frakcje też nie jest zbytnio w klimacie RP. Jakoś gdy zakazano KZP walczyć to nie patrzono że to jest fajna zabawa że może my też chcemy sobie powalczyć tylko albo możemy uprawiać zboże i krowy albo walczyć. Więc albo król albo wojownik. A jeśli chcecie powalczyć to ustalić z królem drugiej frakcji czas i miejsce bitwy ze stosunkiem przynajmniej 1 król do 3 mieszkańców. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Mr_Korn Napisano 21 Luty 2012 Jeśli nie widzisz różnicy pomiędzy Królem a Gildią kupiecką to chyba masz jakiś problem ;p Mi się wydaje że Król jeśli chce to sobie atakuje BO JEST KRóLEM(Tym atakiem może sprowokować wojnę czy odwet przeciwnika lecz nikt nie może mu tego zabronić). Ale jeśli wstępujesz do gildii kupieckiej to zajmujesz się handlem a nie walką jak chcesz walczyć przystąp do gildii która specjalizuje się w walce przecież to proste... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastian Gula 0 Napisano 21 Luty 2012 Jesteś królem to zajmujesz się władaniem własną frakcją a nie walką jak chcesz walczyć przystąp [color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]do gildii która specjalizuje się w walce przecież to proste... [/font][/color] [font="helvetica, arial, sans-serif"][color="#282828"]Jak król chce walczyć to mówię nie może atakować samotnie tylko z armią przynajmniej 1 król z 3 mieszkańcami (ale tylko na razie zależy ile osób jest w danej frakcji) oraz żeby im usunięto im komendę /f home bo się da złapać a potem ucieknie dzięki temu.[/color][/font] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Mr_Korn Napisano 21 Luty 2012 Jeśli ucieknie to to zgłoście logi ukażą wszystko a admini ukażą Króla... I jako Król z tego co mi się wydaje nie mogę przystąpić do gildii a nawet jak bym mógł to bym tego nie zrobił. Zresztą i tak wątpię by admini zakazali Królom ataków na innych Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach