Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
fabrykagolda

Schronisko dla Psów im. fabrykigolda

Rekomendowane odpowiedzi

fabrykagolda    15
1.Nazwa projektu:Schronisko dla Psów im. fabrykigolda

2.Opis projektu:Kiedyś na jakimś serwerze widziałem takie schronisko dla psów że były sobie bramki (mogą otworzyć tylko KidModowie ^) i się prosi takiego moda aby otworzył w skrzyni przed schroniskiem kupuje się kości lub mięso i się bierze 1-2 psy na dzień, ,,budy" są zamknięte dla zwykłych ludzi bo taki noob tepnie się (tam będzie warp, więcej w zarysie budynku) i wejdzie sobie i pozabija wszystkie psy, ogólne drzwi będą normalnie otwarte, ale bramki do psów (na górze i na dole) będą zamknięte, bo to byłoby bezsensem zamykać główne drzwi. Admini, KidModzi i Modzi by tam respili psy, ale jakby ktoś znalazł gdzieś ,,zaobrączkowanego" (w obroży) psa na ulicy (trzeba byłoby sprawdzić czy to nie jego pies) to by mógł to zgłosić adminowi i piesio byłby zabrany do schroniska, musiałby on być minimalnie 10 uliczek dalej od domu właściciela i wtedy znalazca pieska otrzymywałby nagrodę pieniężną (ok. 20 zł) a ten który zgubił pieska otrzymywałby karę (40 zł) i byłby wpisywany na tymczasową czarną listę (np. na tydzień.), a jeśli powyżej 2 razy zgubił psa to nie mógłby już adoptować psów a psy znalezione (za 1 razem by szły do właściciela a 2 raz do schroniska i by zdejmowano obrożę) szły by do schroniska a wpisany na główną czarną listę (powyżej 2 razy zgubił i nie zgłosił tego adminowi/kidowi/modowi) miałby np. co tydzień wpłacać do jakiegoś kidmoda powiedzmy 80 zł kary. Inaczej by było jeśli ktoś by zgubił psa i by to zgłosił adminowi-ten by dawał ogłoszenia na tablicę z ogłoszeniami ogłoszenie i ten kto by znalazł dostałby nagrodę nie tylko od admina ale i od właściciela (od właściciela minimum 60 zł), a jeśli okazałoby się że ktoś porwał psa (aby zrobić np. na złość właścicielowi bo np. ten go zabił i ukradł diamenty) to ten kto porwał to by otrzymywał karę 200 zł (mógłby spłacić na raty, tak samo jakby ktoś trafił na główną czarną listę schroniska otrzymywałby karę np.200 zł a mógłby spłacić na raty czyli jak napisałem na przykład co tydzień 80 zł), a pieniądze z kar szły by na przykład na rozwój nie wiem, na powiedzmy zapotrzebowania do innych budowli aby kupić materiały np. do innych budowli.

3.Osoby zaangażowane:jak na razie tylko ja, być może jeśli ktoś będzie chętny to się wpisze bo sam tego nie ogarnę.

4.Potrzebne materiały:Wełna różnokolorowa, dużo płotków, szkło, bramki (płotkowe drzwiczki), piasek (dużo), woda (średnio), ew.glowstone i pochodnie

5.Zarys budynku (projekt w postaci ssa, rysunku itp):Duży budynek o rozmiarach nie mniejszych niż 15x15, po lewej i po prawej takie większe budki dla psów z poidełkiem (2x2 z wodą), przed budynkiem warp (proponuję /warp schronisko), w każdej budzie po ok.10-15 psów. Ew. sklepiki (skrzynki w których się kupuje) mogłyby być w budynku, lepiej tak byłoby.

PS:Miejsce gdzie można by było zbudować takie coś to jest niedaleko mojego domku jest takie pustkowie, tam można byłoby zbudować

PS2:Zapomniałem dopisać że wynajmowanie psów byłoby darmowe (trzeba mieć swoje kości albo dokupić w sklepiku)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Elros   
Gość Elros
ZA.
Poczekaj z projektem do reorganizacji serwera :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Elros   
Gość Elros
Świetna postawa obywatelska. Dajesz w takim razie dobry przykład graczom :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
fabrykagolda    15
No nie no, działam jako wolontaryjny leśnik ponieważ lubię pracować z drzewami i nie robię tego dla tego aby więcej ludzi zaakceptowało mój projekt tylko robię to dlatego że kiedyś na innym serwerze działałem jako leśnik i lubię to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
toad22    4
fabrykagolda ja też pisałem że chcę zrobić schronisko ale mniej skomplikowane od twojego i można by było w nim adoptować psy na zawsze i oddawać niechciane psy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...