Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• 0
Agnieszka Guniek Baradziej

[Solved]Can't reach server w wykonaniu mojego przyjaciela...

Pytanie

Witam, jestem tutaj nowa, ale mój problem mnie irytuje i to bardzo.

Otóż, posiadam oryginalną wersję Minecraft, uaktualnioną do najnowszej możliwej plus najnowszy Minecraft Serwer. Moim dostawcą internetu jest Orange TP SA a router niedawno był zmieniany, obecnie mam TP Link model W8901G kable na module A. System operacyjny Windows 7 x64 Proffesional. Dodam, ze poprzedniego modelu routera nie podaje, bo nie tworzyłam wtedy serwera. Teraz chciałam i otóż:

-Pobrałam serwer minecraft plik exe.

-wgrałam do osobnego folderu, otworzyłam, otworzyły się te pliki, zamknęłam serwer.

-pobrałam najnowsze hamachii, stworzyłam siec, kumpel dołączył do sieci hamachii, widzimy się na hamachii

-następnie otworzyłam plik konfigury serwera i wpisałam tam ip z hamachii, port wiadomo 25565

-kiedy ja tworze serwer i wpisuje ip plus nazwę serwera w okienku minecrafta- wchodzę na serwer. Kumpel wpisuje i czeka, ma polling...- Can't reach serwer. A tez ma najnowsze hamachii i najnowszego Mine.

Pomoże ktoś? Próbowałam zrobić port forwarding, choć podobno rpzez hamachii nie musze, ale i to nie pomogło, ewentualnie zrobiłam coś nie tak... O_o

Będę wdzięczna :C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

22 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Rapikol    88

Usuń kompletnie IP z "server-ip="

To zabawne ile osób popełnia ten sam błąd :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rapikol    88

Kurcze, jak to nie działa to nie mam pojęcia.

To już raczej głębszy problem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424

1. Nick do kontroli (tak, wyprzedzam Cię hejterze Mofixil'u :)).

2. Router kolegi też musi mieć odblokowane porty. Sprawdźcie, czy macie za pomocą

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

.

Dopóki nie uzyskam nicku, nie mogę nic niestety więcej powiedzieć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424

Tak, bo tu mamy taką zasadę (zwłaszcza użytkownik Mofixil), że pomoc piratom ograniczamy do bezwzględnego minimum, a czasem w ogóle jej nie udzielamy (nie myśl, że jesteśmy za ACTA :)).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424

Akcepted :)

Sprawdź tamtym programem co wyżej podałem, czy masz odblokowane porty, tak samo kolega bo często zablokowane to one blokują dostęp do MC i czy to hamachi, czy bez - wszystko co przechodzi przez router, to także przez porty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm nie wiem czemu, ale ten program nie dziala -.- niby sie instaluje, ale potem nigdzie go nie ma grrr. i cos dziwnego- weszlam w ustawienia mojego routera i jak wczesniej niby byl dodany wyjatek dla portu 25565 zeby dzialal mc, tak teraz nie moge nawet wejsc w ta opcje D8

ok, mam... cos takiego:

port number to check: 25565

protocol (zakladam ze TCP)

Exertal IP : tu wywalilo moje ip

ping result: we were not able to ping your router

port check result: your port is OPEN on this computer!

Mamy taką zasadę, że nie piszemy dwóch (i więcej) postów pod rząd. Mamy też taką zasadę, że każdy użytkownik dostaje kredyt zaufania przed ostrzeżeniem. Proszę, oto Twój kredyt. //Woozie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424

Sprawdź jeszcze inne porty (jeśli odblokowałaś wszystkie, np. 80, 6500) a także UDP pod 25565.

Sprawdź jak u kolegi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pod UDP te same napisy.

kolega nie robil odblokowywania portu wiec zakladam ze ma blokniety port.

Edytuje, zeby nie bylo double posta. -.-

Chyba warto wspomniec ze jak inny kolega zaprosil nas na serwer to gralismy normalnie? Czyli chyba tylko moj router jest winny, skoro tam wejsc moglismy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424

To wszytko zależy od kolegi chyba, ew. mogę jutro sprawdzić, czy to rzeczywiście nie wina Twojego komputera/hamachi (ew. konfiguracji) - wbiłbym na Twoje hamachi lub założysz nową sieć i postawisz serwer i zobaczę, czy mogę się z Tobą połączyć. Jak się uda, to wtedy kombinujemy u kolegi, jak nie - to u Ciebie.

A kolega z czego ma internet? Radiowy, czy jaki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424

Steam na profilu - ostatnio z 100 dni temu z powodu małej ilości czasu.

GG - 7648263

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Woozie    258

Eee, co za bzdury. Druga strona nie musi mieć przekierowanych portów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424

Woozie, odbiorca też częśto musi mieć. Nie do każdej gry to się tyczy, ale jeśli pamiętam to prócz Minecrafta, CS jeszcze wymaga odblokowania z 2 stron - bez nich da się podłączyć, ale czasem może pingować. Odblokowane muszą być za to zawsze na serwerze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Woozie    258

Nie, w CS (ani w 1.6, ani w Source) nie trzeba. Wymaga tego tylko Modern Warfare 2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...