Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• 0
Wintalan

Jak zrobić niestandardowego skina?

Pytanie

Wintalan    75

Ostatnio grałem na serwie, to wiziałem gracza który miał kształty i wysokość endermana. Gdy przeglądałem interneta żeby znaleść jakieś fajne skiny znalazłem jak ktoś się chwalił swoim skinem który miał ogromne uszy mocno odchodzące od głowy lub skina bez rąk i z czterema nogami (kształty creepera). Były bez downloadu. Więc chciałbym zapytać: jak takiego niestandardowego skina zrobić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Mofixil    190

Ah robienie modeli, żmudny proces budowy obiektu klocek po klocku by potem dodać mu animacje...

Od jakiegoś czasu na serwerach jest opcja zmiany modelu gracza na NPC, możliwe że pojawiła się też opcja wykorzystywania skina gracza na nich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
fabrykagolda    15

Eee nie daje się do żadnego folderu, masz pirata czy orginała? Prosiłbym administrację o kontrolę nicku.

Aby zrobić skin musisz wejść na stronę

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

, pomalować skin, pobrać go, wejść na stronę i zalogować się, w profile otworzyć to okno, wejść na pultpit czy gdzie tam masz skin, wybrać ten skin który chcesz mieć i dać OK. Wtedy to będzie taki zwykły skin tylko że pomalowany jak chcesz.

A jeśli chcesz mieć jakiś duży czy z jakimiś uszami czy pelerynkami (inny model) to musisz poszukać odpowiedniego modu, może na serwerze na którym grałeś był wgrany taki mod i dlatego można było wejść na ten serwer w takim skinie, a aby zrobić własny skin do tego modu to trzeba dużo kombinować z animacją itd. ... więc jak będziesz miał taki mod to poszukaj lepiej takiego skina na ten mod w internecie, bo robienie takiego czegoś nie ma sensu. Kiedyś znałem nazwę tego modu musisz poszukać gdzieś na YouTube, polecam kanał MinecraftPolska on ma tam dużo modów chyba u niego widziałem, popacz tam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190

1. Temat tyczy się skinów o modelach np. Creepera czy Endermana.

2. Ma oryginalną kopię.

Jak chcesz mieć jakiś duży czy z jakimiś uszami czy pelerynkami (inny model) to musisz poszukać odpowiedniego modu, może na serwerze na którym grałeś był wgrany taki mod i dlatego można było wejść na ten serwer w takim skinie, a aby zrobić własny skin do tego modu to trzeba dużo kombinować z animacją itd. ... więc jak będziesz miał taki mod to poszukaj lepiej takiego skina na ten mod w internecie, bo robienie takiego czegoś nie ma sensu.

3. Na oficjalny model z uszami czy pelerynką trzeba sobie zasłużyć (Patrz twórca skina dla Pigmena czy Deadmau5).

4.Mody na serwer mało kiedy działają gdy nie ma go klient (Ba, nie wpuszczą nawet).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wintalan    75

Czyli chcecie powiedzieć że może to zrobić tylko notch, a jeśli chciało by się samemu to trzeba by było ogarnąć trochę programowania i obsługę np. Blendera? (taki program do edycji animacji i modeli 3D)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190

Zrozumiałeś -_-

A czemu tylko Notch? O modach nie słyszałeś?

Słyszałeś o podziale na mody

a) Clientside działające tylko dla ciebie

b) Serverside wymagające odpowiednika moda u klienta by wpuścić go na serwer.

Tylko pracownicy Mojangu (Jak Notch chociażby) mają możliwość dania komuś pelerynki czy uszu.

A modeli do MC nie robi się w Blenderze czy innej aplikacji do 3D to są linijki skryptu opisujące gdzie jaki obiekt w którą stronę się porusza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
lorak55    0

minershoes.com

Doigrałeś się warna za całkowite zlewanie głównej osi tematu //Mof

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424

UP, lorak55, nie o takie skiny chodzi, tylko o modele o zupełnie innym kształcie, nie samych "rastrowych teksturach" na wektorowy obiekt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Podobna zawartość

• Przez Kot Garfield
      Kiedy tworzę skiny z przezroczystymi przestrzeniami i odpalam je na Minecraft te mają czarne przestrzenie!
      U znajomych natomiast nie ma takiego problemu!
      POMOCY!!!

• Przez tylkoGaming
      Witam, mam problem ze zmianą skina w Minecraft 1.8, mianowicie kiedy wejdę na serwer mojego kolegi to mam skina Alex, a jak wbije na inny serwer to mam swojego skina takiego samego jak na singlu. Mam Minecrafta Premium i nie wiem czy to wina serwera mojego kolegi czy moja. Prosiłbym o pomoc i z góry dziękuje.
    • Przez 12345
      Witam, mam problem. Otóż chcę zmienić skina z alexa na normalnego Steva.
      Gram na Shiginimie na 1.12.
      Jak to zrobić? Próbowałem wiele poradników z neta, ale nie działają...
    • Przez wixapixa
      Hej, ktoś wie jak pobrac skin do minecrafta bez premium na macbooka? Minecraft shiginima jak cos XD
  • Dodaj nową pozycję...