Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Jasiek_One

Co lubicie a czego nie w Minecraft 1.1.0 (część 2)

Rekomendowane odpowiedzi

Jasiek_One    6

Witam!

Tutaj możecie pisać co lubicie a czego nie w Minecraft 1.1.0 Jest to część druga, gdyż pierwsza była z 1.0.0 Mam też zamiar robić coś takiego co każdy update, ale mniejsza z tym.

Mnie podoba się w Minecraft 1.1.0 spawnowanie mobów, czyli jajka spawnu. Przydatny jest też generator super płaskich map. Można bez pobierania specjalnych map mieć nieskończonie płaską mape. Będe musiał sprawdzić, czy na starych mapach nadal jest zimowy biom (bogu dzięki że mam stary save sprzed 1.0.0).

Pozdrawiam, Jasiek_One

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
macius    0

Mi najbardziej podoba sie ulepszanie łuku ! :D Reszta tez jest super. Tylko ttroche glupio z tymi jajami bo ludzi beda mogli spamowac np. creeperami a kogos domku. <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
IgnacyCh    0

Mi też się podoba ulepszanie łuku. Oprócz tego fajne są jajka do spawnowania mobów i owce które jedzą trawę (raz gdy miałem pastwisko z owcami wyrzarły mi całą trawę. [aż z toomanyitems wząłem klocek z trawą])

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kokomandek    2

Najbardziej podoba mi się to że w końcu naprawiono błąd z podwójnymi drzwiami, ale też jedzenie trawy przez owce, chodzenie po uprawach (nareszcie), jajka tych potworów to wydają mi się zbędne, ale dobre jest też wyrównanie bramek z płotkami. Spolszczenie jest fatalne, ale przynajmniej chcieli zrobić coś w tym kierunku, a o czcionce to lepiej nie pisać :D Tryb generowania Super-Płaskiej mapy też fatalne, lepiej robić to w programach McEdit lub SinglePlayerComands, ponieważ spawnuje się masa Slimów oraz wysokość jest za niska. Według mnie ten Update był zbędny i niepotrzebny, mogli poczekać z tymi modyfikacjami do jakiejś większej aktualizacji. Oczywiście to tylko moja opinia :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
heliot    11

Ulepszanie łuku, reszta to niepotrzebne syfy. (Chyba że naprawienie jakichś bugów) Język polski jest cały zryty, posrana czcionka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
affib's    154

ulepszanie łuków - fajne

jajka - fajne

polska czcionka - ZŁO!

tłumaczenie - przeciętne

nowy przepis na złote jabłka - zły, za łatwo teraz zdobyć

takie jest moje zdanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Lixep    0

Według mnie dobre rzeczy które dodali to:

+ Jaja spawnujące potwory: Właśnie na takie coś czekałem! Teraz nie trzeba wklepywać komend. Wystarczy wejść do inwentarza i znaleźć odpowiednie jajo.

+ Owce które spożywają trawę: Dodaje to realizmu do gry, oraz szybsze uzyskiwanie wełny.

+ Ulepszenia łuku: Dobra rzecz. Teraz zabawa w snajpera jest o wiele lepsza :)

+ Język Polski: Na to czekałem. Sama przyjemność z gry na Polskim języku

+ Jabłka: Dobry pomysł. Teraz można tworzyć ogromne sady drzew i mieć dostatek pokarmu.

Złe rzeczy które wg. mnie dodali:

- Nowy przepis na złote jabłko: To się nie podoba mi. Złote jabłko zawsze kojarzyło mi się z bardzo cenną rzeczą.

- Czcionka w Polskim języku: Jest za mała i nie pasuje do Minecrafta. Powinni dodać czcionkę w Minecraft'owym stylu.

Pozdrawiam, Lixep.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
czupryn    1

Dodali sporo ciekawych rzeczy, które napewno się przydadzą. Denerwuje mnie bardzo czcionka w języku polskim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kasel2000PL    11

Ulepszanie łuków - Brakowało mi tego

Jajka mobów - SUPCIO idealne do robienia escape(na komendzie spawn w spc nie zawsze spawnowało tam gdzie się chciało)

Tłumaczenie- da się znieść

Polska czcionka -ZŁO

Owce żrące trawe - spoko na nowym świecie mam prawie 3 stacki wełny :ff

Nowy przepis na złote jabłka- DOBRO wreszcie można je zdobyc bez cheatow (chyba że po 50 dniach grania w minecraft)

Jabłka z drzew- DOBRO

SUPERFLAT- mozliwosc zmiany wysokosci jest tu bardziej potrzebna od ai mobów :f

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jasiek_One    6

Zgadzam się co do czcionki w innych językach, jest do kitu. Samo tłumaczenie najlepsze nie jest,np. Blaze-Płomyk :lol: Ja tam nadal gram na wersji angielskiej, czcionką jest najlepsza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
kapek009    0
Według mnie do minecraft powinni dodać nowe smoki w normalnych swiecie a nie w endzie i żeby szło je oswajać a puźniej na nich jezdzić :lol: Oraz nowego moba takiego jakby goryla i żeby nazywać sie troll i jeszcze jeden mob czyli małpy :lol: i nowe itemy z obsydianu czyli mieczie kilofy zbroje Itp.No i to tyle ile powinni dodać no minecraft mam nadzieje że takie coś kiedyś dodają np. do wersji 1.3.0.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...