Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Rabus

Sprawa piractwa na naszym forum

Rekomendowane odpowiedzi

Rabus    3
[quote name='Woozie' timestamp='1344547306' post='87341']
Lol, patrz, o tym nie pomyślałem. Ale i na to jest recepta: zrobić podstawowe FAQ na temat problemów z demem (czyli singlem MC). Duża pomoc dla piratów to nie będzie, zwłaszcza że do dema raczej modów się nie wgrywa - zostaje wytłumaczenie kodów błędów.
[/quote]

Owszem do dema można wgrywać mody. Demo Minecrafta jest już od dawna w sieci (PC Gamer) i do tego też można wgrywać mody...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Woozie    258
Ja wiem, że się da, po prostu nie znam nikogo kto by to zrobił zważając na ograniczony czas gry na jednej mapie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rabus    3
Zrobię inaczej - napiszę maila/zapytam się notcha na gamescomie czy powinniśmy jako oficjalne forum wspierać piratów. I jeśli tak - w jakim zakresie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Elros   
Gość Elros
No i to rozwiązanie byłoby najlepsze - spytać u źródła.

down:

Camil ma rację, jeśli trafimy tam, zyskamy prestiżowe miejsce wśród polskich portali :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Camil92PL   
Gość Camil92PL
Można by było zrobić coś na zasadzie promowania minecrafta też, czyli każdy kto ma demo, lub pewni pirata mógł by wejść na jakichś z naszych serwerów na określony czas (np 2godzinki rozgrywki i koniec, aby grać dalej kup konto premium). Takich graczy blokowało by się na konto i ip, aby ograniczyć możliwość zmiany konta na inne.

Edit. w sprawie oficjalnego forum - przypomniałbyś się Rabus o dodanie nas do listy community na minecraft.net, bo z tego co mi kiedyś mówiłeś, to mieliśmy się tam znaleźć :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
MJN88    9
Niepomaganie graczom, którzy nie wykupili płatnej wersji gry, powinniśmy nazwać tym czym w rzeczywistości jest. Może was zadziwię ale nie jest to: "wspieranie złodziei", "promowanie piractwa", czy też "napychanie kieszenie Notchow"... to zwykła [i][b][u]dyskryminacja[/u][/b][/i] ! Która o ile się nie mylę w naszym kraju jest prawnie zabroniona... niech mi tu teraz nikt nie wyskakuje z tekstem, że piractwo też...

Różnica pomiędzy dyskryminowaniem piratów, a łamaniem przez nich przepisów o prawie autorskim jest taka, że my (na tym forum) robimy to jawnie i z premedytacją. Pirat łamie przepisy, ale to jego spawa, my nie jesteśmy instytucją, która w świetle prawa może dokonywać takiej kontroli/rewizji (czy jak to tam zwał) - odnośnie narzędzia do sprawdzania czy konto jest premium czy nie - wiem, że jest taka możliwość, jednak nie zmienia to faktu, że nie mamy prawa wyłudzać takich informacji od graczy, możemy się zapytać, jednak oni nie mają obowiązku nam ich wyjawić. Co wtedy? Człowiek jest niewinny do czasu udowodnienia mu winy... co do udowodniania winy... od tego jest sąd... nawet sam Notch jeżeli będzie chciał kogoś ścigać za piractwo to nie będzie mógł tego robić sam... tylko przez organy państwowe...

Podsumowując:
Jestem za tym by ukrócić szerzącą się na portalu i na forum dyskryminację!

//Jeżeli chodzi o opcje w ankiecie to powiem może jak najmniej, autor ma bardzo niesmaczne poczucie humoru... i tu dla swojego dobra zakończę temat...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rabus    3
[quote name='Eltic_Semar' timestamp='1344603296' post='87448']
Niepomaganie graczom, którzy nie wykupili płatnej wersji gry, powinniśmy nazwać tym czym w rzeczywistości jest. Może was zadziwię ale nie jest to: "wspieranie złodziei", "promowanie piractwa", czy też "napychanie kieszenie Notchow"... to zwykła [i][b][u]dyskryminacja[/u][/b][/i] ! Która o ile się nie mylę w naszym kraju jest prawnie zabroniona... niech mi tu teraz nikt nie wyskakuje z tekstem, że piractwo też...

Różnica pomiędzy dyskryminowaniem piratów, a łamaniem przez nich przepisów o prawie autorskim jest taka, że my (na tym forum) robimy to jawnie i z premedytacją. Pirat łamie przepisy, ale to jego spawa, my nie jesteśmy instytucją, która w świetle prawa może dokonywać takiej kontroli/rewizji (czy jak to tam zwał) - odnośnie narzędzia do sprawdzania czy konto jest premium czy nie - wiem, że jest taka możliwość, jednak nie zmienia to faktu, że nie mamy prawa wyłudzać takich informacji od graczy, możemy się zapytać, jednak oni nie mają obowiązku nam ich wyjawić. Co wtedy? Człowiek jest niewinny do czasu udowodnienia mu winy... co do udowodniania winy... od tego jest sąd... nawet sam Notch jeżeli będzie chciał kogoś ścigać za piractwo to nie będzie mógł tego robić sam... tylko przez organy państwowe...

Podsumowując:
Jestem za tym by ukrócić szerzącą się na portalu i na forum dyskryminację!

//Jeżeli chodzi o opcje w ankiecie to powiem może jak najmniej, autor ma bardzo niesmaczne poczucie humoru... i tu dla swojego dobra zakończę temat...
[/quote]

Ankieta była robiona lata temu, z inną ekipą której takie żarty nie przeszkadzały. Jeśli uraził Cię żart - przepraszam, nie mam nic do żadnej narodowości poza muzułmanami :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Elros   
Gość Elros
Muzułmanie to nie narodowość :D
Arabowie tak, ale też za nimi nie przepadam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rabus    3
Dział pomoc usunięty ze względu na rozbieżność poglądów dt. piractwa.

Zamykam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...