Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• 0
Jonat96

Jak kupić Minecrafta?

Pytanie

Jonat96    0

Witam.

Zastanawiam się nad kupnem Minecrafta ale mam tylko konto w PKO SA jak mogę kupić Minecrafta i po jakim czasie od wpłaty dostanę konto premium.

Pozdrawiam

Jonat96

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Semirpoznan    2

Polecam kupić przez kontagier.pl

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

Możesz zapłacić w żabce 99,90 + prowizja od 0,99 do 1,28

Ja ledwo co zapłaciłem i dostałem kod. Nie potrzebujesz konta na kontagier ani paypal zeby kupić. Możesz też płacić przelewem PKO. Opcje zapłaty wybierasz po zatwierdzieniu produktu w koszyku.

Patrz też na dostępność produktu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mr_Korn   
Gość Mr_Korn

Konta gier... Alego i możesz kupić od Rabusa w 100% pewne i dobre gify a i też wiesz że kasa pójdzie tu na minecraft.pl a nie na inny portal...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jonat96    0

Dzięki za info

Mam kolejne pytania

1. Czy gra w Minecrafta na serwerach jest bezpieczna czy nikt nie włamie mi się przez to na komputer?

2.Po Jakim czasie od przelewu do Rabusa dostanę KP?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Semirpoznan    2

Konta gier... Alego i możesz kupić od Rabusa w 100% pewne i dobre gify a i też wiesz że kasa pójdzie tu na minecraft.pl a nie na inny portal...

Ale skąd oni mają klucze według ciebie? Przecież nie wymyślą, jasne że kupują je od Mojang.

Może i kupują ale nie ze swojej karty, chargeback mój drogi, chargeback //Mof

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Semirpoznan    2

Dzięki za info

Mam kolejne pytania

1. Czy gra w Minecrafta na serwerach jest bezpieczna czy nikt nie włamie mi się przez to na komputer?

2.Po Jakim czasie od przelewu do Rabusa dostanę KP?

1. Wątpie. Grając na orginalnych serwerach szanse na to są miminalne.

2. Ja dalej zostaje przy poleceniu kontagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190

2. Ja dalej zostaje przy poleceniu kontagier

Za takie naciągactwo będę zmuszony w końcu wlepić Ci warna na uspokojenie.

Kontagier.pl NIE SĄ w 100% bezpiecznym i zaufanym źródłem, polecam nawet lekturę ich regulaminu który jasno głosi że klucze działają ~3 miesiące (Typowy okres działania kradzionego klucza dla MC).

Jedynym bezpiecznym źródłem jest minecraft.net, wszystko inne odpada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Semirpoznan    2

Kontagier.pl NIE SĄ w 100% bezpiecznym i zaufanym źródłem, polecam nawet lekturę ich regulaminu który jasno głosi że klucze działają ~3 miesiące (Typowy okres działania kradzionego klucza dla MC).

1. Może i nie są w 100% zaufanym źródłem, ale JA mam do nich zaufanie. Minecraft i Metro2033 które tam kupiłem działają sprawnie i nie było problemów z ich funkcjonawaniem.

2. Ich klucze działają 3 miesiące? Ja już na kluczu od nich gram 3/4 roku. Zresztą tak samo jak moi koledzy.

Za takie naciągactwo będę zmuszony w końcu wlepić Ci warna na uspokojenie..

Naciągactwo? Ja bardziej polecam. Nie jestem agentem reklamowym. A tak wogóle? Jaki moderator grozi warnem za "polecanie"? Jonat96 się pyta, ja mu odpowiadam i tyle. A to że zostaje przy swoim zdaniu to jest moja sprawa i moja decyzja, i masz prawo się do niej negatywnie odnieść, ale żaden moderator przy zdrowych zmysłach nie dał by za to warna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rabus   
Gość Rabus

Grożę Ci permbanem za polecenie gownokontagier. Przyjmujesz? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190

Naciągactwo? Ja bardziej polecam. Nie jestem agentem reklamowym. A tak wogóle? Jaki moderator grozi warnem za "polecanie"?

Sprawa kontagier.pl była już nieraz poruszana na forum i to jeden pies z kodami na allegro za pół ceny.

To że jesteś jednym na setki tysięcy którym kod cudem działa nie zmienia faktu że zaufania do takich stron mieć się nie powinno, zwłaszcza przy ludzkiej mentalności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Semirpoznan    2

Jeżeili podobno.. kody z kontagier nie działają to dlaczego strona dalej istnieje? Czemu nikt nie zgłosił zmanania ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną? A może po prostu Rabus traktuje kontagier jako poważną konkurencję ds. gifcode i chce ją ośmieszyć na forum? Też realna opcja, prawda? Czyli jednym słowem albo polacy są tak głupi że nie potrafia wyjaśnić sprawy do konća, albo to forum jest komercyjne...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Woozie    258

Jeżeili podobno.. kody z kontagier nie działają to dlaczego strona dalej istnieje? Czemu nikt nie zgłosił zmanania ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną? A może po prostu Rabus traktuje kontagier jako poważną konkurencję ds. gifcode i chce ją ośmieszyć na forum? Też realna opcja, prawda? Czyli jednym słowem albo polacy są tak głupi że nie potrafia wyjaśnić sprawy do konća, albo to forum jest komercyjne...

Do ciebie nie dociera że taka opcja nie jest pewna dopóki nie zapewnią że klucze są prosto z minecraft.net, a teraz wyjdź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jonat96    0

Ok ja dziękuje za informacje przemyślę to i kupie Minecraft jeszcze nie wiem jak

Pozdrawiam

Jonat96

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Semirpoznan    2

Do ciebie nie dociera że taka opcja nie jest pewna dopóki nie zapewnią że klucze są prosto z minecraft.net, a teraz wyjdź.

Nie umiesz czytać ze zrozumieniem? Skoro opcja nie jest pewna to DLACZEGO NIKT nie zgłosił złamania ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną? Cytujesz tekst, a odpowiedź jest zupełnie o czymś innym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190

Skoro opcja nie jest pewna to DLACZEGO NIKT nie zgłosił złamania ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną?

1. Z kontagier w większości korzystają dzieci które o prawie wiedzą tyle co ja o budowie akceleratora cząstek i wolą płakać na forach.

2. Jak klucz działa przez 2-3 miechy i na tyle jest gwarancja działania w regulaminie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Semirpoznan    2

1. Z kontagier w większości korzystają dzieci które o prawie wiedzą tyle co ja o budowie akceleratora cząstek i wolą płakać na forach.

2. Jak klucz działa przez 2-3 miechy i na tyle jest gwarancja działania w regulaminie.

1. Z sprzedaży kluczy od Rabusa korzystają dzieci, które prawie tyle wiedzą o legalności i zasadach kupna w internecie co noworodek o ortografii.

2. Gwarancja a czas działania to 2 różne rzeczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190

Akurat gwarancja na czas działania i czas działania kodu idealnie się pokrywają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Semirpoznan    2

Akurat gwarancja na czas działania i czas działania kodu idealnie się pokrywają.

Polecam ci słownik. Sprawdź terminy "gwarancja" i "czas" i sie pochwal co znalazłeś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie czy wy rozumiecie o czym wy mówicie? O tym co nigdy nie jest stuprocentowe. To ,że każdemu z nas podano inny serwis nie znaczy ,że jeden to badziew a drugi nie ,wszystko zależy od naszej woli. Każdy serwis ma swoje minusy i plusy. Ja akurat miałem sposobność kupić minecrafta jeszcze za czasów bety co prawda na kontagier ale to nie zmienia różnicy. Mofixl niby skąd wiesz ,że polecana przez Ciebie strona ma oryginalne kody czy fałszywe? Jeśli tego nie wiesz (chyba ,że tam pracujesz w co wątpię) to się nie wypowiadaj na ten temat. Kupowałem przez żabkę szybko tanio bo o 25% mniej niż teraz i bez problemów ,bo wszystko załatwiałem jednego dnia i nawet nie cały. Jesliby było coś nie tak to zawsze w okresie większym od 3 miechów (z tego co pamiętam chyba 1 roku) mogłem iść z reklamacją ,poniewaz kupowałem na fakturę i mogłem wtedy wrócić po kasę.

Po drugie bo też taka kwestia padła czas realizacji faktury, czas działania kodu (jeszcze o czymś takim nie słyszałęm prócz gier MMO ale minecraft taką nie jest) to różne rzeczy. Ja kupiłem jednego dnia (w przypadku żabki okres realizacji był rozpatrywany na 5 dni roboczych) i dostałem mail z kodem tego samego dnia. A czas realizacji przez minecraft.net to okres bodajże albo 3 dni albo 2 tyg.

Jeżeli już grozisz permem (bądź informujesz ,ale twój post bardziej wychodzi na groźbę) to rób to z głową ,bo powód jaki piszesz jest bezzasadny.

Według regulaminu ogólnego na większości forów na jakich uczestniczę i jakie widziałem jest postanowienie o nie propagowanie treści nie związanych z tematem oraz takich ,które reklamują treści niedotyczące spraw forum. Innymisłowy przynajmniej kilka razy już na tym temacie została złamana ta reguła.

Do tego dochodzi niestosowny język postów i obraza innych uzytkowników.

Wychodzi na to ,że ty powinieneś dostać już kilka warnów.

Chyba ,że to forum jest ustawione i tak naprawdę żaden regulamin tutaj nie obowiązuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Semirpoznan    2

Chyba ,że to forum jest ustawione i tak naprawdę żaden regulamin tutaj nie obowiązuje.

Racja, forum jest ustawione. Nie obowiązują tu podstawowe zasady. Groźby warnem i banem powinny być zwrócone w strone nadawcy. Z całą resztą zgadzam się bezwzględnie. Chociaż jeden mądry człowiek w tym temacie (nie licząc pytającego)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190

Jak wam nie pasuje, to po co tu jeszcze siedzicie? Musimy koniecznie podziwiać Was? Jedynych uświadomionych i nieomylnych?

Mofixl niby skąd wiesz ,że polecana przez Ciebie strona ma oryginalne kody czy fałszywe?

Podaj przypadek gdzie STRONA PRODUCENTA sprzedawała piracką wersję swojego produktu.

Polecam ci słownik. Sprawdź terminy "gwarancja" i "czas" i sie pochwal co znalazłeś.

Hipokryzja, zacznijmy od tego że wypadałoby użyć formy grzecznościowej Ci oraz zastąpić "i" między "gwarancja" oraz "czas" synonimem.

Nie rozumiem też czego ma się tyczyć ta uszczypliwość, taka ślepa wiara w swą nieomylność, meh.

Na dodatek po konsultacji z głównym administratorem portalu (Rabus) postanowiliśmy karać za namawianie ludzi na kupno z niepewnych źródeł. Więc Panie Semirpoznan, ostatnia szansa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rabus   
Gość Rabus

Semi, wysyłałem maila do UOKiK, żeby cokolwiek zdziałać musiałbym przeciwko każdemu sprzedawcy wystosować pozew cywilny, co tak średnio mi sie kalkuluje czasowo :)

Kodów sprzedałem od startu serwisu poniżej 100. Gownokontagier sprzedaje tyle pewnie tygodniowo ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie napisałem ,że strona producenta ma niepewne kody, a strony je sprzedające. Jeśli dogadałeś się z adminem rabus'a to to wnosi tylko to ,że chcecie wywalić konkurencję z rynku warnując i banując użytkowników ,którzy ją polecają. Przez to sami ustanowiliście sobie ten mur. To co robicie jest niezgodne z ogólnym regulaminem for społecznościowych.

Ponadto możecie to zrobić w inny sposób. Zróbcie prostą grafikę promującą twoją stronę Rabus i wstawcie na strone główną forum. We wszystkich jest taka opcja. Osoba wchodząca będzie wtedy mogła zobaczyć i wejść ze spokojem. A w tematach możecie wtedy polecać. Natomiast jeśli to nie starczy do podwyższenia twojej strony internetowej na rankingu można dodać notke na forum o współpracy obu serwisów. I nie zastraszać użytkowników.

Uważacie stronę (aby nie reklamować) K*******r.pl za badziewną z powodu ich większego wyboru możliwości zapłaty? Czy asortymentu?

WE WSZYSTKICH TRANSAKCJACH INTERNETOWYCH jest ryzyko ,że coś pójdzie nie tak. Znam też przypadki w których nawet pełna wersja gry kupiona osobiście w sklepie jest skopana. Np. z niedziałającym multi czy popękanym pudełkiem. Nic nie jest pewne.

Jeśli chcesz podaj co mam ci zrobić i wykonam jakąś grafikę promującą. Wystarczy napisać i poprosić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190

chcecie wywalić konkurencję z rynku

Tu nie chodzi o samą konkurencje tylko o te rodzynki które żerują na ludzkiej naiwności i szukaniu okazji, nie mam nic przeciwko stronom sprzedającym legalne kody (które można policzyć na palcach jednej ręki), chodzi właśnie o te masowo sprzedające kody strony które społeczność wykorzystują i okradają.

Mojego zdania na ten temat nie zmienisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...