Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Atexor

Rap na maturę

Rekomendowane odpowiedzi

Cóź, zdałem. Na 75%, miałem dość wybredną nauczycielkę w komisji u której nikt nie zdawał na 100%, śr. 60%, więc się bardzo cieszę i dziwę, że w komisowe ok. 15 minut wyrobiłem aż 11 fragmentów piosenek. U drugiej co miała część klasy wyniki zaczynały się od 70%... A jak ktoś miał autorski temat to zadawała pytania typu "Co się skłoniło do wybrania takiego tematu", czy "Co najbardziej ci się podobało w tworzeniu prezentacji". Moja zaś zadawała każdemu dziwne pytania. Koledze zadała polecenie-pytanie: "Ładnie nam pan scharakteryzował język internetu, proszę go teraz opisać", zaś u mnie się czepiała, że interpretowałem teksty piosenek zamiast podawać środki stylistyczne -.-

Ale cieszę się, że matura zdana.

Piosenki których użyłem (wycinek z bibliografii):

[spoiler]

1. Grammatik, Nigdy więcej (fragmenty) [CD-ROM]. W: Podróże, wytwórnia płytowa Blend
    Records, 2007 r.
  2. Fenomen, Ludzie przeciwko ludziom (fragmenty) [CD-ROM]. W: Sam na sam, wytwórnia płytowa Blend Records, 2003 r.
  3. O.S.T.R. i Hades, 600 dni (fragmenty) [CD-ROM]. Wytwórnia Asfalt Records, 2012 r.
  4. Fenomen, Dlaczego tak? (fragmenty) [CD-ROM]. W: Sam na sam, wytwórnia płytowa Blend Records, 2003 r.
  5. Paktofonika, Jestem Bogiem (fragmenty) [CD-ROM]. W: Kinematografia, wytwórnia Gigant
    Records, 2000 r.
  6. GruBson, Na Szczycie (fragmenty) [CD-ROM]. W: O.R.S., wytwórnia płytowa MaxFloRec, 2009 r.
  7. Buka i Skor, Zamknij oczy (fragmenty) [CD-ROM]. W: Wspaniały widok na nic interesującego, wytwórnia płytowa MaxFloRec, 2013 r.
  8. Trzeci Wymiar, Skamieniali (fragmenty) [CD-ROM]. W: Chcę, więc potrafię, wytwórnia płytowa Camey Studio, 2004 r.
  9. Mezo, Dialog (fragmenty) [CD-ROM]. W: Mezokracja, wytwórnia UMC Records, 2003 r.
  10. Ascetoholix, Już dawno (fragmenty) [CD-ROM]. W: A, wytwórnia płytowa Camey Studio, 2001 r.
  11. Inespe, Szybko (fragmenty) [CD-ROM]. W: Ocean szarych bloków, wytwórnia płytowa Asfalt Records, 2001 r.[/spoiler]

To ładny zbiór zebrałeś. Plus za odwagę za zaprezentowanie tego przed gronem komisji oceniającej. Hip hopem się co prawda nie interesuje oraz go nie słucham ale wiem, że historię powstania ma dosyć ciekawą i bogatą. Ja poleciałem schematem i na maturę wziąłem "Motyw podróży w literaturze". Tak czy inaczej też zaliczyłem bez większych problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...