Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Marcinxxl2

Minecraft się przejadł?

Rekomendowane odpowiedzi

[quote name='DonR3dst0ne' timestamp='1326182076' post='36970']
Nie dziw się, ze gra jest nudna skoro grasz na pirackiej wersji.
[/quote]

Skoro pod względem zawartości "pirat" zawiera to samo to twój post raczej nie jest na miare redaktora.

Taka prawda że single player jest grą na jeden wieczór. Mody i multi to jedyna przyszłość tej gry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Woozie    258
Chyba kpisz. Gdy nie było nic innego niż multi, spędzałem całe dnie nad singlem przy kopaniu dziur i budowaniu budynków. Jak byl Classic i nie było neta to też tylko na singlu pykałem. Gra na jeden wieczór... poprzewracało się wam od tego dobrobytu w MC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dobrobytu? A co oferuje podsawowa wersja? Jeżeli chodzi o różnorodność przedmiotów to dobrobytem nie powala bo wszystko można zrobić dosłownie w jeden wieczór. Ty mówisz że kopanie dziur i budowanie czego dusza zapragnie. Tu zgodzę się ale też trzeba wspomnieć że to nie jest koniecznie "to coś" co każdy gracz szuka w grze. Efekt taki że zbudujesz sobie całe miasto(lub kij wie co) i są dwa wyjścia:

a) dojdziesz do wniosku że patrzenie na swój twór dosyć szybko nudzi się a gra nie oferuj zbyt ciekawych opcji życia w tym świecie/nie ma żadnego celu.
b) budujesz dalej (wersja człowieka któremu coś takiego pasuje i nie oczekuje od gry nic więcej).

Trzeba zdać sobie sprawe że są różni gracze i różne potrzeby. Minecraft jako symulator klocków lego OK! Minecraft jako świat w którym mamy znaleść sobie zajęcie jakiekolwiek poza budowaniem to rozrywka niskich lotów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190
A jak to wyglądało na prawdę? Oparta na faktach powieść dr. Mofixila
Dzień pierwszy, Classic Singleplayer
Długie godziny zabawy, ogarniania podstaw, cud, miód malina.
Dzień drugi, początki Multiplayer
Po przewaleniu się przez rejestrację WoM i problemy techniczne z klientem odkopałem oficjalne serwery WoM na których spędziłem lwią część czasu poświęconego Classicowi, wtedy też poznałem sporą część CG, awansowałem do rangi designera etc.
Budowaniu coraz to większych, ładniejszych i bardziej zaawansowanych konstrukcji nie było końca (A przecież ile można budować z sześcianów?)
Dzień trzeci, PREMIUM!
Kupno gry, co to był za okres, obnosiłem się z tym wszędzie dookoła, orgazm wręcz, możliwość ustawienia sobie skina, wooow.
Wciąż potrafiłem budować godzinami co mi do łba przyszło, zero znużenia, ta wolność a jednocześnie takie ograniczenia.
Dzień czwarty, zbawiciel.
Nagle pojawił się Wacik który uświadomił mnie że mam dostęp do czegoś bardziej rozwiniętego od Classica, mianowicie...
<fanfary> InDev! Pomińmy to ile czasu zajęło mi ogarnięcie podstaw ALE!
Dzień piąty, autyzm.
Spędzałem coraz więcej czasu w swym małym zamkniętym świecie, podziwiając cuda i dziwy MC, od floating hell po small island paradise, ile wtedy miałem zabawy!
Dzień szósty, wyczekiwanie.
Wtedy wszyscy wyczekiwali jednego, trybu noszącego wdzięczną nazwę InDevMP, cóż, nie doczekaliśmy się go, jedyne co się udało to binarki Survivala w kliencie Classica, jednak zabawa również była świetna, zabawa w InDevie była przetykana Classiciem i vice versa.
Dzień siódmy, UPDATEH!
Seeecret Friday Update!, kto tego nie zna, kto tego nie wyczekiwał, te nowości, nowinki, poprawki, nim się człowiek nacieszył jednym już dostawał kolejne, nie było się jak nudzić, kolejne wersje może nie były specjalnie bogate w zawartość ale taki model dystrybucji poprawek miał swój klimat.
Pominięcie dni dotyczących peryferii z InfDevem, Alpha i ostatnich dni przed...
Dzień ####, MULTIPLAYER!
Autyzm online, przełomowy dzień, tyle błędów, soczystych crashy, desynchów, problemów technicznych i drugie tyle pomysłów na obejście ich, lista błędów do naprawienia rosła z dnia na dzień, mimo to gracze niemal porzucili tryb SP na rzecz zabugowanego MP.
Następne dni.
Minecraft rósł w treść do znanej dzisiaj formy ale jednak coś się zmieniło, zabrakło czegoś, Minecraft nie ma tego czegoś co sprawiało że dawał zabawę godzinami mimo że robiliśmy cały czas to samo, w tej grze jest teraz za dużo wszystkiego, alchemia, mikstury, smoki, nowe wymiary lecz zapomniano o czymś najważniejszym, o podstawach, rdzeniu gry, kopaniu które mimo swojej prostoty było niezwykle przyjemne, zabawne, satysfakcjonujące, Minecraft po latach sukcesu stał się nudny, przejadł się od srania gałęziami rozwoju, z wielkiego drzewa gdzie pniem jest kopanie, Minecraft zamienił się w zwyczajny krzaczek na uboczu drogi w którym gałęzie zepchnęły rdzeń na margines który jest najważniejszy.
Dlatego MC się przejadł, brakuje w nim tych nowych rud, narzędzi, czegoś co by przywróciło wszystkiemu dawny ład, nie mam nic przeciwko tym dodatkom ale MC powinien być rozwijany równomiernie, dodając jedną rzecz w kierunku rogala, powinni dodawać drugą dla równowagi rdzenia rozgrywki, wspólne kopanie niewiele tu pomaga.

tl;dr
od natłoku wszystkiego niektórym się w d*pach poprzewracało, mówię tu i o graczach jak i również o załodze Mojangu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Smitek    1
Krótko i zwięźle, Minecraft ci się nie znudzi dopóki nie ograniczysz wyobraźni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nytek    0
To tylko taki przejaw. Wydaje Ci się że Minecraft jest już nudny i nie ma niczego ciekawego do zaoferowania. Ale i tak nie możesz się powstrzymać żeby pobrać nową wersję. Minecraft nigdy się nie nudzi. A nawet jeśli to wgraj sobie mody albo jakieś tam mapki. Ostatecznie gdy nie pomoże wyznacz sobie cel np. zbuduj Śródziemie z opowieści Tolkiena itd.

A poza tym nader mięsista refleksja!

[quote name='julu2002' timestamp='1326132351' post='36778']
[size=5]Dla Mnie Minecraft Się Przejadł normalnie gdy buduje coś to po chwili czuje,że nie ma sensu tego budować a na multi.Nie mam hamachi i mało jest takich serwerów(Premium też nie mam gram na piratowej wersji).[/size]
[/quote]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Syngenta    0
Popieram zdanie któregoś przedmówcy, w dup** wam się poprzewracało. ;)
Jeśli znudził wam się Minecraft to odstawcie go sobie na miesiąc lub dłużej, a, gdy poczujecie "głód gry" to grajcie. Ja już przeżywałem ten okres, ogólnie to jestem nowy w tym świecie. Gram, hmm.. dwa miesiące? Wszystko zależy od naszej wyobraźni, gra Notha polega właśnie na bezsensownym budowaniu sześciennych domów, etc.. Jeśli chcecie coś robić, typu jeść, umawiać się na randki, grajcie w Simsy. Nie rozumiem ludzi z takimi kompleksami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Synteta    1
Sam w sobie minecraft się nie przejadł. Kiedyś można było obejrzeć normalnego let's playa czy coś. Teraz jak popatrzę na pierwsze lepsze. Patrzę, CTSG... nie lubię zagrań na multi, JJayJoker... już to nie są filmy tego JJayJokera co pamiętam, SKKF... zbyt się wychwala, MagdaMM... hmm powiedzmy nie lubię jej stylu gry, Inni... no sorry ale jak dziecko ma 8 lat i nagrywa game playe z mikrofonem to się zbiera na bełta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Minecraft jest świetną grą, dla każdego kto kocha klocki lego, wielu ludzi robi beznadziejne wideo na temat minecrafta, w tym ja, ale dzieje się tak dlatego, że każdy chce komuś pokazać swoją grę innym. Jedni budują sazłasy z drbinkami, bo ich interesuje survival, a inni rzygają tymi szałasamim, i budują w śroku lasu Villę ze śniegu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
TheVisas    0
Największym minusem Minecraft jest to że ma za mało urozmaiceń/rozwiązań Edytowane przez TheVisas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
adamek14    0
Mi minecraft przejadł się częściowo. Nie potrafię już grać na singlu bez modów dodających coś do gry. Teraz to tylko mapki adventure, yogbox, hack/mine, multiplayer.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
EDWINEX    1
Ja bardzo lubię grać w MC na multi, ale na singlu czasami też pyknę. Podoba mi się nowy generator map. Niestety NPC są kaszanką. Stoi taki wiesniak i się na ciebie gapi. Powinni zrobić, że oni coś budują i są jakoś do cb nastawieni. Nie chcę robic gry RPG z MC ale jakieś questy w wioskach by się przydały. A właśnie: osady! Mogliby zrobić gdzieś w tajdze na przykład osadę jakiś Nordów czy coś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Karimiri    26
Napisano (edytowane)
[quote name='Synteta' timestamp='1329593184' post='48217']
Inni... no sorry ale jak dziecko ma 8 lat i nagrywa game playe z mikrofonem to się zbiera na bełta.
[/quote]
to zapraszam do mnie, czasem przynudzę, ale pare fajnych rzeczy zbudowałem
[img]http://dc347.4shared.com/img/Qv5NJ9Am/trollface.jpg[/img] Edytowane przez Karimiri

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Shaditore   
Gość Shaditore
Nie oszukujmy się, Minecraft staje się nudny po paru godzinach gry dla przeciętnego gracza. Ale według mnie sytuacje ratują mody. Dla posiadaczy legalnego Minecrafta polecam kompilację modów o nazwie Yogbox(bardzo łatwe do wyszukania), gdzie zawartość gry jest mniej więcej potrojona. Polecam też zainteresować się filmikami użytkownika Husiek (youtube) który tworzy serię z danych modów.
Ma już 130 odcinków i nie odkrył nawet połowy dostępnego contentu. Tyle odemnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wintalan    75
@up: płowy? Jednej trzeciej. Sam yogbox jest bardzo zwalony przez twórców wg. Mnie. Najlepeij samemu wybrać niezwykle rozbudowane mody + trochę innych (np. Thaumcraft, ndustrialcraft - te mody dają nam grać dłużej niż w takie gta i jeszcze kilka miechów dopuki nie zmienią struktury moda, jak to było sotatnio...) ja osobiście używam ponad 30 modów i ciągle dorzucam. Mc jeszcze mi się nie znudził... Ale był taki czas gdy nie spróbowałem jeszcze modów i multi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
BlazePL    0
jak dla mnie alfa była lepsza a teraz to się rzeczywiście się przejadł i faktycznie na YT minecrafta nagrywają jakie debile co grać nie potrafiom :mellow: a jak nie debile to tego za dużo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kamil07    21
Mnie czasami się przejada Minecraft,jak go iwdze,to poprostu nie chce mi się grać,ale jak już włacze to siedzie całymi godzinami,zgodzę się z kolegami powyżej...Za czasów Alphy było najlepiej...domek z dirtu...paniczny strach przed potworami...nie umiejętność scrawtowania abojętnie czego.Teraz,gdy wyszła wersja 1.8 to ma się już dość,niby zapowiedzć wielka,wszsycy nie mogli ze spokojem czekać na najnowszą wersja,a tu co? Czar prysł.Dla mnie teraz praktycznie nie ma sensu grać na singlu bo jak co chwile mam generować co chwile nowe żeczy,to dla mnie nie ma poprostu...sensu.Jak to powiedział CTSG "Gdy,chociaż raz wejdziecie na multi,nie będziecie chcieli się od niego oderwać" Racja Ale jak widzi się tych wszsytkich grieferów,nie kulturalnych ludzi,którzy obrażają kogoś ciężką prace,to aż się odechciewa.Na dzień dzisiejszy wole sam wszytko odkrywać,niż oglądac Let's Play słabej jakości lub gorsze żeczy.Moim zdaniem...wierni fani go nie opuszczą i nie przestaną w niego grac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wintalan    75
@up: ortografia się kłania ;D i powiem tak: zawsze jest mod 'minecraft version changer' którym możecie wrócić do alfy... Mnie podobają się te nowości, no może oprócz generatora... Ale gdyby tego wszystkiego nie dodawali byłoby jeszcze nudniej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Może troszkę? Sam nie wiem... Lubię zbudować coś dużego, na serwie...
Ale ogółem gra mi się gorzej, niż po 10min. od kliknięcia przycisku: BUY NOW
:'(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pesio    12
Ha, klimat na MC to ja miałem z 3 lata temu, mniej więcej od tego wykopu - [url="http://www.wykop.pl/link/206362/minecraft-nowa-wciagajaca-gra-w-przegladarce/"]http://www.wykop.pl/link/206362/minecraft-nowa-wciagajaca-gra-w-przegladarce/[/url] Pamiętam jak z ludźmi z PBP, a jeszcze później z CG budowało się rzeczy na jakichś zagranicznych serwerach bo w Polsce może 3/4 osoby potrafiły taki postawić, a akurat nie było ich kilka tygodni ^^, a na drugi dzień wszystko zgriefowane. I ta pierwsza wersja skopanej fizyki wody i magmy, gdy jeden jej klocek na odpowiedniej wysokości mógł zalać całą mapę po brzegi. To było fajne, samo odkrywanie gry i poznawanie na co pozwala było super doświadczeniem. Hm, sądzę, że dla niektórych Minecraft może się "przejeść" bo poznali go na wylot, widzieli w nim wszystko i po prostu mają go dość, a setki kanałów na yt i stron w internecie z nim związanych wcale nie pomaga. Ja też już nie gram w Minecrafta jak dawniej, ale lubię co jakiś czas do niego wrócić na tydzień/dwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Bartios    20
Mi osobiście MC się już trochę znudził, ale ludzie nadal chętnie i licznie oglądają na YT filmy o tej grze. I nie zgodzę się z autorem że coraz więcej osób krytykuje te filmy bo jest tak jak było.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
TLP    3
"Wszystko jest dla ludzi, ale z umiarem"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
bodzio222    1
Ja grałem od czasów alpha i aż do kawałka bety. Potem zrobiłem przerwę, bo mi się ostro przejadł, a teraz mam własny serwer i póki co sobie gram. ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
daronian    0
Mam swoje serwery. Półtora roku temu myślałem "co to za shit, klocki?" A teraz... kocham majnekrafta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...