Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
PePiotrek

Smok

Rekomendowane odpowiedzi

PePiotrek    1

1.Nazwa projektu: Smok

2.Opis projektu: Smok to takie duże jaszuro-podobne coś, zieje ogniem, zjada dziewice ... takie tam.

Mogłoby górować nad okolicą ewentualnie w środku mieć tajną bazę zwolenników zła i ciemności wszelakiej (czytaj adminów i modów). I chciałbym mieć na to działkę na FB z cuboidem przynajmniej 200x100+ wysokość do chmur bo na tym bez za dużo grieferów - kulę na FB dziś ponad 1h odbudowywałem z tego co zostało a w 1dzien się ze smokiem nie wyrobie

3.Osoby zaangażowane: PiotrekPe czyli ja

4.Potrzebne materiały: Wełna (czarna) , wełna (szara, może inne kolory w nieznacznej ilości) i ... glowstone (na skrzydła)

5.Zarys budynku (projekt w postaci ssa, rysunku itp): filmy na YT z podobnymi dziełami,choć nie twierdzę ze zrobie tak wielkiego

smok5.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Krwawic    5

Jak zrobisz takiego dużego smoczka to super :)

Dodałem Cie do cuboida na warp fb = czytaj podział mapy.

Zaakceptowane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
PePiotrek    1

PS. pomyłka w nicku. Nie PePiotrek tylko PiotrekPe. poprawione w poście głównym i w profilu. pomyłka wynikła z tego że używam obydwu na różnych forach itp. Dzięki za akceptacje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
PePiotrek    1

Owszem, konika morskiego - prawie jak smok :P

P.S. Admin odblokuj mi na nick PiotrekPe nie Pepiotrek ;) (patrz wyzej)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Krwawic    5

Każdy stara się jak może Aryanek i Twoje komentarze na takim poziome tutaj uważam za zbędne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
PePiotrek    1

Masz KONKRETNY inny pomysł czy wizję? Jestem otwarty na propozycje :)

Mój priorytet to żeby z daleka wyglądał autentycznie. Miałem problem z zaprojektowaniem dolnej szczęki. Zamknięty pysk był zbyt "kwadratowy" jak dla mnie. Oczywiście gdyby nie wielkość mapy można by się pokusić o dużo większą głowę przez co zwiększy się dokładność ale już brakłoby miejsca na resztę ciała.

P.S. Projekt już trochę poszedł do przodu - szyja skończona, biorę się za tułów, mogą być problemy z zmieszczeniem się w obszarze cuboida (bo "z tyłu" nie mam dostępu do obszary dalszego niż ok 110 pól od końca głowy) ze względu na ogon.

Co do skrzydeł to mam dwa pomysły - poziome i wzbijające się ku górze jak np na grafice w pierwszym poście.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
vipdude27    12

Moim zdaniem wychodzi mu to całkiem nieźle. Po co krytykować jeszcze przed wybudowaniem całości. To tak jakby oceniać piosenkę po jednej nucie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość swajner   
Gość swajner

Wygląda to świetnie już we wczesnej fazie pracy :D Jestem pod wrażeniem... Widzę, że planujesz wszystko dokładnie i wszystko masz wyliczone. Wiesz dokładnie co chcesz zrobić i o to chodzi :) Nie mogę się doczekać efektu końcowego :D Nie wątpię, że będzie powalający.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zniesmak    15

Mi początek się podoba;)

Ps. Aryanek też buduje cacy Koloseum, przynajmniej mi bardzo się podoba;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
PePiotrek    1

Aktualny postęp prac w screenach ( kolorowe to linie pomocnicze, docelowo do skasowania):

4b672c573a942833.jpg

7ecc033a58e63908.jpg

e430baea9b4db1ea.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Elros   
Gość Elros

wow

Podoba mi się!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
funLix    5

Masz głowę do tego, podoba mi się bardzo + czekam na efekt końcowy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
XANDER    2

Mnie również się bardzo podoba ten jest bardziej taki chiński. Te na Warp spawn są takie oklepanie ale też bardzo ładne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...