Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
zittau

Biom śnieżny

Pytanie

zittau    0

Cześć.

Mam wygenerowany świat, został on stworzony już w wersji 1.0.0 trafiłem na klasyczny biom, zielona trawa, małe drzewa i wzgórza. I tutaj moje pytanie: Czy mogę w tym już istniejącym świecie znaleźć krainę pokrytą śniegiem? Wiem, że mogę trafić na śnieżny biom tworząc nowy świat ale jestem zainteresowany czy na tym świecie mogę w jakikolwiek sposób trafić na taki biom i czy istnieją jakieś wskazówki co do szukania jego. Z okazji zbliżającej się zimy chciałbym takie coś znaleźć a tworzenie nowego świata i budowanie od nowa jakoś nie jest dla mnie atrakcyjnym rozwiązaniem ;)

Proszę o pomoc i wskazówki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Kokomandek    2

Tak, znalezienie Biomu Śnieżnego jest możliwe, niestety nie wiem jak do niego trawić, ale jak poszukasz to na pewno znajdziesz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
LukOle    4

Idź tam, gdzie jeszcze nie byłeś, to świat zacznie Ci się generować od wersji 1.0.0, czyli z biomem zimowym . Oczywiście nie zawsze to może się udać . Np. ja stworzyłem świat na Infdev, zaaktualizowałem do wersji 1.8.1 i były takie skraje klifów, że szok :D .

PS Zapisz kordy Twojej posiadłości, przyda się ;) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
zittau    0

Dzięki chłopaki bardzo za pomoc. O kordach pamiętam, zawsze mam spisane na kartce ale dziękuję za przypomnienie. Głównie chodziło mi o to, czy jest taka możliwość bo nie chciałbym spędzić pół dnia na spacerowaniu po minecraftowym świecie bez celu.

Jeszcze raz dzięki i jeśli temat nie zawiera żadnych błędów to można zamknąć ;)

Miłej gry.

zittau

//edit:

Potwierdzam, można go znaleźć. Przed chwilą znalazłem taki biom.

Można zamknąć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Podobna zawartość

• Przez dynks
      Pobrałem aktualizację MC 1.0.0 i złaziłem już ze 4 nowo generowane światy ale nigdzie nie ma śniegu! Nie raz napotkałem lasy iglaste i tereny przypominające tajgę oraz tundrę ale ani płatka ani lodu.
      W liście zmian jest punkt o dodaniu śniegu ale u siebie go nie wodzę.
      Też macie taki problem??
  • Dodaj nową pozycję...