Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
MaS24

Problem z logowaniem na serwer na własnym kompie

Pytanie

MaS24    0

Witam.

Jestem tu nowy i to mój pierwszy post, więc uprzejmie proszę o wyrozumiałość.

Mam taki oto problem:

Postawiłem serwer Minecrafta na swoim kompie, by grać w tą świetną grę z dziewczyną po lanie. Mam poważne kłopoty z zalogowaniem się na serwer, bez przerwy zrywa połączenie, a mam serwer na tym samym kompie. Jak dla mnie jest to absurdalne zachowanie serwera, czy ktoś miał podobne problemy, tym bardziej czy je rozwiązał?

Mam wersję 1.0, nie używam Hamachi.

Z góry dziękuje za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
MaS24    0

W kompie mam 4 GB ramu, przy czym dla Javy jest przeznaczone 1GB, jest to 64 bitowa java,bo takiego też proca posiadam. Co ciekawe, serwer wpuszcza dziewczynę od razu,a mnie z łachą i laguje dźwięk. Średnio 2-3 próby na 10 logowania kończą się zalogowaniem, a w 1/10 przypadków nie laguje dźwięk.

Grafa to GF 450 GTS z 1GB DDR5, dziś zaktualizowałem Javę i też nie pomogło.

Komunikaty to:

- The server responded with a invalid Server key (najczęściej)

- End of stream (rzadziej)

Inna sprawa, że sporadycznie w świecie pojawiają się prostokątne dziury w ziemii aż do samego dna/końca planszy, po restarcie (jak serwer wpuści) dziura znika,lub pojawia się gdzieś indziej, ale to było od kiedy pamiętam i tylko na serwerze, w singlu nie zauważyłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Mofixil    190

- The server responded with a invalid Server key (najczęściej)

Norma w tej wersji...

Można by spróbować gry na Snapshocie z tego tygodnia, mam nadzieję że pomoże bo obecna wersja 1.0.0 jak wszystkie ostatnie tytuły, po pięknej becie są wybitnie zje*ane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
MaS24    0

Ściągnąłem najnowszą wersję serwera z Minecraft.net, ale to samo. Powrót do wersji 1.9 pre5 mógłby może pomóc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
MaS24    0

Huh,nie bardzo wiem, co to jest ten snapschot,pewnie jakiś patch? Zaraz poszukam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
MaS24    0

Nie mogę znaleźć tego snapshota, Wujek Google zwraca jakieś filmiki na YT, które są moim zdaniem nie na temat, może jakiś link?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
MaS24    0

Zaktualizowałem bez problemu klienta, dokładnie tak jak pre-releasy się wrzucało, natomiast serwera nie mam pojęcia. Ściągnąłem snapshot jako plik *.jar dla serwera, przy czym ja mam program uruchamialny dla serwera i nie wiem, gdzie ten jar wrzucić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Mofixil    190

Serwerowy snapshot otwieraj nim samym, a po wrzuceniu snapshotowego minecraft.jar do .minecraft, nie aktualizuj gry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
MaS24    0

No właśnie, pojawiła mi się ta nazwa podczas poszukiwań, nawet ściągnąłem sobie jakąś wersję, ale nie wiem, o co chodzi z tym Bukkitem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...