Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Gość Elros

Las Publiczny - krytyczna sytuacja.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Elros   
Gość Elros

Witam.

W lesie publicznym dzieje się z dnia na dzień gorzej.

Wszyscy wiemy, że nowi gracze nawet nie raczą posadzić sadzonek po ścięciu drzewa. Nagminne jest tez zostawianie drewnianego kikuta.

Jednakże to co dzisiaj zobaczyłem szczególnie mnie zadziwiło. Jakiś ....... postawił sobie na terenie lasu dwa wielkie domy ;/

Proponuję umieścić na spawnie tablice z zasadami korzystania z lasu, opatrzoną kilkoma groźbami dotyczącymi łamania owych zasad.

A ogólnie to miłego dnia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
alcof3ver    19

W miarę możliwości staram się uzupełniać ubytki w lesie, ale faktycznie stawianie budowli jest grubą przesada. Regulamin i system kar wedle przewinień to dobry pomysł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
XANDER    2

Ja sam jako zwykły gracz staram się chociaż raz dziennie dosadzac brakujące drzewka. Ale jak sadzisz i widzisz kolesia który biegnie za tobą i zabiera te co ty sadzisz to się czasem odechciewa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rabus    3

Kiedyś był plugin na automatyczne odrastanie drzew, ale to już nie ja decyduje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
funLix    5

Alco potwierdzam, więc jestem przeciw pluginowi :P

Ludzie muszą dbać o las, jeżeli chcą z niego korzystać.

Jeżeli ktoś będzie nagminnie ścinał, nie sadząc drzew, lub jeżeli ktoś będzie budował domki w lesie to będzie miał kare ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Elros   
Gość Elros

Myślę, że wystarczy wielka tablica z zasadami lasu na spawnie. Problem sam się rozwiążę. Teraz ludzie po prostu nie wiedzą, że trzeba sadzić nowe drzewka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Krwawic    5

Do pluginu nie możemy powrócić - sadzonki pojawiały się po ścięciu każdego loga, nawet jeżeli go położymy... Plugin niszczył czasem domy jak i osiedla na starej mapie. Tabliczki można dodać - nie problem. Las jest publiczny wiec - jak sobie gracze pościelą tak się wyśpią. My możemy też czasem o to dbać ale to największa domena samych graczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Aryanek    6

Są 3 sposoby.

a) Siedź w lesie i patrz kto łamie zasady. Zobaczysz? Screen i forum.

b) Właśnie regulamin ostry tak jak to było na starej mapie w lesie i w piaskownicy.

c) Ja polecam też wyznaczyć jednego gracza tzw: Leśniczy, który będzie jak najczęściej latał do lasu i sadził drzewa. Oczywiście mogą to robić zwykli gracze, ale to moja propozycja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zniesmak    15

Minister porządku jest odpowiedzialny za las i piaskownice . W miarę możliwości każdy KidMod i Mod mogą pomóc .

W sobote na zebraniu administracji zostanie omówiony ten problem .

Pozdrawiam

Zniesmaczony

Zamykam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Krwawic    5

Wypełnienie pól wełną w lesie powinno zapobiec sadzeniu sadzonek w miejscach do tego nie przeznaczonych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...