- 0
Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0

Ciągłe problemy z grą
Pytanie zadane przez
stresS
20 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
Witam serdecznie, jestem zdruzgotany działaniem Minecrafta i postanowiłem zwrócić się gdzieś z prośbą pomocy. Problem jest tego typu, że gra działa płynnie przez 2-5minut (nieraz dłużej, nieraz krócej), później albo wywala mi błąd (patrz screen) lub cholernie tnie (do tego stopnia, że wyjście z gry beż alt+F4 zajmuje mi dobrą minute). Uprzedzam Wasze pytania:
- mam oryginalnego Minecrafta
- antywirus to ESET 4
- formata robiłem 2dni temu
- mój komputer to: AMD Athloon 4400+ 2rdzenie po 2.10GHz, karta grafiki geforce 8400gs 256mb i 2gb ramu, system windows 7 (64)
- moi znajomi mają lepsze komputery, a często mają to samo, mam znajomego który kupił komputer miesiąc temu i ma 8gb ramu (wiec wykluczam, że to problem z pamięcią)
- z javą cudów też próbowałem
Przed formatem było podobnie, z tym że wyłączało mi MC bez komunikatu, a na pulpicie zapisywały się jakieś pliki w notatniku z dziwnymi nazwami(obstawiam, że to raporty o błędach). Próbowałem na piracie, wszystko wygląda podobnie.
Nie wiem już co mam robić, ale strasznie mnie to irytuję, idę do kopalni, pogram 2minuty i muszę restartować grę - agonia.
Tak jak piszę, nie dał nic format, wyłączanie zapory, antywirusa i innych tego typu. Gram w gry typu: BFBC2 itp. i wszystko chodzi bez problemu, a gra która zajmuje kilka mega sprawia tyle problemu? Kiedyś jeszcze jak grałem na publicznym serwerze, to zanim zacząłem normalnie grać, to musiałem ok. 20razy włączyć i wyłączyć grę, aby dało się normalnie poruszać. Pewnie gdyby nie zamiłowanie do tej gry, to po prostu bym ją olał, ale naprawdę zależy mi na niej, a taka gra to męczarnia. Jakieś pomysły?!
Udostępnij tę odpowiedź
Odnośnik do odpowiedzi