Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
dynks

Co z tym śniegiem w 1.0.0?

Pytanie

dynks    0

Pobrałem aktualizację MC 1.0.0 i złaziłem już ze 4 nowo generowane światy ale nigdzie nie ma śniegu! Nie raz napotkałem lasy iglaste i tereny przypominające tajgę oraz tundrę ale ani płatka ani lodu.

W liście zmian jest punkt o dodaniu śniegu ale u siebie go nie wodzę.

Też macie taki problem??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Zampa2    35

Odpowiedź z innego tematu:

Wiem napewno' date=' ze seed " lost " spawnuje nas odrazu na grzybni, a seed " 8D " generuje swiat, gdzie niedaleko spawnu jest snieg. Co do tego drugiego nie jestem w 100% pewny bo kiedys uzywalem[/quote']

Opcja szukaj się kłania. Przeglądnij chociaż forum następnym razem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
dynks    0

Opcja szukaj się kłania. Przeglądnij chociaż forum następnym razem.

Nie pomogło już wcześniej.

Dla potomności w celu zwalczenia tego błędu podpowiem, że u mnie dopiero przeinstalowanie na czysto Minecrafta pomogło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Mofixil    190

Dla potomności w celu zwalczenia tego błędu podpowiem, że u mnie dopiero przeinstalowanie na czysto Minecrafta pomogło.

Wygenerowałeś wtedy nowy świat i akurat trafiłeś na taki a nie inny seed, reinstalacja MC nie ma tu nic do rzeczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Podobna zawartość

• Przez zittau
      Cześć.
      Mam wygenerowany świat, został on stworzony już w wersji 1.0.0 trafiłem na klasyczny biom, zielona trawa, małe drzewa i wzgórza. I tutaj moje pytanie: Czy mogę w tym już istniejącym świecie znaleźć krainę pokrytą śniegiem? Wiem, że mogę trafić na śnieżny biom tworząc nowy świat ale jestem zainteresowany czy na tym świecie mogę w jakikolwiek sposób trafić na taki biom i czy istnieją jakieś wskazówki co do szukania jego. Z okazji zbliżającej się zimy chciałbym takie coś znaleźć a tworzenie nowego świata i budowanie od nowa jakoś nie jest dla mnie atrakcyjnym rozwiązaniem

Proszę o pomoc i wskazówki.
  • Dodaj nową pozycję...