Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
fabrykagolda

Wasze wspomnienia z wersjii

Rekomendowane odpowiedzi

fabrykagolda    15

Jeśli pamiętacie, to piszcie.Ja tutaj mam swoje:

(któraś tam alpha, jeszcze wtedy nie grałem) kolega wysyła mi link jak gra w Minecrafta.Mi tam gra wtedy się nie podoba bo wogóle tylko odpaliłem filmiki i z tego co pamiętam to wchodził na jakąś górę i niszczył drzewa :D (miałem jeszcze CDA w której była recenzja Minecrafta Alphy ale nie czytałem wtedy tego artykułu, przeczytałem to gdy była już późna beta...1.6.6 czy coś w tym stylu, dlatego teraz sobie uświadomiłem to i zmieniłem wersję gry na Alphe ;p)

1.2.1-pierwsze spotkanie z Minecraftem dzięki koledze (innemu)

1.2.2-premium, i zaczynam grać na serwerze s.[Ciach] z kolegą kam321 (dalej utrzymujemy kontakt ale to już nie to co kiedyś.)

1.3-zaczynam grać na serwerze podlegającym pod [Ciach] z white-listą.

1.4-serwer z white-listą upada, a na s.[Ciach] jest nowa mapa.Kupuję nowe konto, ponieważ ten nick mnie wkurza (tylko chwilę gram, potem znowu na fabrykagolda), a wędrując uliczkami s.mycrafta znajduję CTSG.Wszyscy krzyczą ,,CTSG!!!", ,,CTSG!!!" a ja nie wiem kto to.Teraz wiem i żałuję, że nie widziałem go na tym koncie :( obecnie konto służy do przelewania kasy aby na tym było więcej na start :D

1.5-szczerze mówiąc, pamiętam tylko wilczki xD

1.6.6-gram na serwerze serwer-minecraft.pl, na którym w sąsiedztwie odnajduję 2 przyjaciół z mycrafta.Oszukuję kolesia dając mu wiaderko za 10 diamentów.Wkrótce z kolegami budujemy wieżę na wolnym terenie.Jestem wykańczającym.Wkrótce 2 moderatorzy doczepili się, że niby mam to burzyć do 19 bo inaczej dostanę bana.Nie zgodziłem się bo byłem wykańczającym.Dostałem bana, a ci którzy to zbudowali, cieszyli się wolnością. A i jeszcze wtedy konto kupiłem (tamto oddałem koledze ale on i ja już nie pamiętamy hasła), tzn. dostałem na urodziny Minecrafta w pudełku i tam był gift-code

1.7-rejestruję się na [Ciach], lecz obecnie tam nic nie robię bo wszyscy wyzywają za nic, przeczytałem FAQ, ciągle mi OoM wyskakuje a ci mówią żebym poszukał w FAQ i nie wierzą że czytałem, nooby jedne (wtedy założyłem jeszcze konto na tej żabce co się dodaje zdjęcia bo tam coś robiłem z serwerami, konto na tym forum jest dalej ale nie używam, nie chcięli mi usunąć to nie, kij im w d*pę.).A i grałem jeszcze (albo to wcześniej było?) na mm ale dostaję ban pernamentny za grief 10 wełn (mógłby być kilku dniowy chyba nie?) bo spieszyłem się aby admin dał cuba na gotowy dom, aby nie zgriefowali mi bo pełno grieferów tam było.To nie moja wina.Wcześniej griefowałem, teraz zauważyłem że to jest błąd, lepiej poczekać w jakiejś wiejskiej, ciemnej i pustej ziemiance i zbierać materiały na dom niż budować z zgriefowanych materiałów.Serio.A i jeszcze grałem na 2 serwerach, na jednym dostałem więzienie za grief 200 torów (i straciłem złoto, żelazo itd. a potem mogłem dalej grać ale no cóż, nie chciało mi się bo wszyscy na osiedlu by mnie tam wyzywali :( ) i jeszcze jednym, nie pamiętaem nazwy chyba survival-freebuild czy jakoś tak, bardzo polecam ale musiałem zakoóńczyć grę, a grałbym zapewne do dziś, bo miałem takie lagi, że nawet ruszyć się nie mogłem.Do dziś nie wiem czemu miałem tak.A, i chyba raz spróbowałem sił na Mycrafcie (ale nie jestem pewny), no i to mi nie wyszło :( no i grałem wtedy na serwerze Jupiter Jazz, na tym starym koncie (oddałem je koledze jakoś tak na 1.8), miałem tam nick kolorowy, coś tam jeszcze, pełno kasy itd. ogółem wszyscy mnie lubili.Na tym koncie jeszcze wtedy grałem z kolegą na skypie (on założył serwer), ale potem długo go nie było, wywalił mnie ze znajomych na skypie (nie wiem dlaczego), no i nasze drogi się rozeszły.

1.8-zaczęłem grać na serwerze u kolegi, naprawdę fajny serwer, z całego serca polecam.Miał być 24/7 ale się nie udał bo trzeba za coś tam płacić już nie pamiętam za co.

1.0.0-łiii pełna wersja!Oraz nie gram już na serwerze Breadzia bo zmienili coś tam port i serwer został zamknięty. Ale gram na różnych serwerach, głównie 2 (sv.minecraft.pl i Aliquam.pl), od czasu do czasu :D

---------------------------------------------------------------------------------

Więcej nie pamiętam, napisałem tylko to, co pamiętałem, latałem jeszcze w międzyczasie po jakichś serwerach z nudy, grałem na jakichś obcojęzycznych (budowanie coś w lesie itd.), no i więcej nie pamiętam, jeśli nie napisałem (a chyba nie napisałem) to w 1.7 jeszcze grałem na DS-ie, miałem super dom, ale admin oczywiście powiedział że to z ,,tanich materiałów".A choć dom był z takich, to był naprawdę ładny.Szkoda że nie mam zdjęcia to bym wam pokazał, i sami byście ocenili.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jasiek_One    6

1.7.3-rejestruje się na Minecraft.net i mam konto premium. Buduje pierwszy dom, który spalił sie od mojego prototypu kominka.

Potem buduje zamek.

1.8.1-pierwszy raz gram na serwerze. Polubiłem modować grę. Gram na serwerze z bratem. Buduje swoje miasto w creative. Pewnego razu gdy grałem dostałem bana smile.png

1.0.0-nie wiem czemu na wszystkich starych profilach cała wcześniej zgenerowana woda mi zamarzła:( ZLODOWACENIE. Poza tym jest spoko.

Edytowane przez Jasiek_One

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
mlody141997    1

1.6 - Rejestracja i PREMIUM. Pierwsze dedy przez Creepery ;)

1.7 - grałem na jednym serwerze ale znudziło mi się...

1.8.1 - NIC! Czekanie na 1.0.0

1.0.0 - Ruszyłem.. nowo wygenerowany świat ;D Aktualnie się zgubiłem i szukam drogi powrotnej ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190

Survival Test/InDev-Rejestracja,

Późny InDev (kilkanaście dni przed premierą InfDeva)-Kupiłem premium, nowość, omg, ile ja tu mogę, WACIK DOPOMóŻ, dalej chyba nie muszę wymieniać po kolei wszystkich wersji (i tak tego nie spamiętałem), pamiętam piękne czasy jak dodano śnieżne światy, dungeony, redstone, tory i minecarty, nostalgia.

Sam hostowałem serwer w okolicach Alpha 1.0.17 (wciąż mam ten świat, rozwijam go i poprawiam, mam zamiar go kiedyś reaktywować :D), stary team CG powinien go pamiętać jak i również moje próby ogarnięcia LlamaCrafta czy Hey0.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kasel2000PL    11

beta 1.6.6 - dowiedziałem się co to minecraft i invedit (ile ja się z tym bawiłem :) )

beta 1.7.3 - zabawa z pistonami, zrozumiałem do czego jest redstone , mody i premium

beta 1.8.1 - serwer bukkit , bramki redstone i inne takie

1.0.0 - na razie odkrywanie co zostało dodane :) i namawianie kolegów aby nie piracili :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czynszol    0

Z racji iż to jest pierwszy mój post-Witam!

Zacznijmy od...

Alphy-1.26 bodajże,coś w ten deseń.Dowiedziałem się o nim od CTSG,zbudowałem pierwszy prymityny domek,bałem się jak diabli iść do kopalni [dźwięki...]

Potem jakoś mnie odciągło

Beta 1.2-powrót.Zabawa kolorową wełną.Dom samuraja [lolfwbbq]

Beta 1.4-Poszukiwania godzinne wilczków,wielkie rozczarowanie ilością

Beta 1.7-Pistooony! Hurray huzzah! Prototypy schodów,bram,o boże..

Beta 1.8-Dziwna nostalgia za alphą

Full 10.0-Zabawa z gry,dobrze spędzany czas,ale dalej ta dziwna nostalgia.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Hepe    2

Ja także chce wam przestawić moje wspomnienia z wersji:

1.7.3-Zapoznanie się ze światem Minecraft.

1.8.1- Latanie po różnych serwerach.

1.0.0-Cieszenie się z nowości i nowy świat!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jPlayer    0

Najpierw oglądanie filmików CTSG, potem: "czemu ta gra jest tak droga?!". Następnie przygody z nieoryginalnym Minecraft'em:

Beta:

1.2 - Przyzwyczajanie się do kwadratów, "co to jest to zielone, co wybuchło mi jak chodziłem po lesie?", kopanie kryjówki w skale.

Ah, nigdy nie zapomnę jak to się spędzało całe noce zabunkrowanym w jakiejś górze nasłuchując creeperów, zombie i szkieletów oraz wyglądając ukradkiem przez okienko w drzwiach. I po pierwszej nocy wyszedłem zbierać drewno, obracam się: "ssss" "BUUM!". Creepery były nazywane przeze mnie mutantami, sami wiecie czemu. (Bo są?)

1.3 - łóżko. Nie mogę spać. Ale minęło trochę czasu i już trochę ogarniałem. Nie da się jednak ukryć, że 1.2 -1.3 to były najpiękniejsze czasy w których to krzyczało się "wow, brat chodź tu szybko! Zobacz, odkryłem, jak się craftuje łódkę!". Ah, to podniecenie.

1.4 - Nareszcie ktoś mnie polubił. Tym kimś był wilk. Ta, z wilkami to zawsze były przygody. Nie wiem czemu w wersji 1.8 bardzo rzadko mogłem znaleźć wilki, a od 1.0.0 już w ogóle. Tu mogłem już się nazwać "mądrym".

1.5 - 1.7 - dalsze granie na "piracie". Powiedziałem jednak "dość". Minecraft nie zasłużył na to, by go piracić. Wziąłem 60zł i kupiłem! I od tego czasu cieszę twarz kontem premium.

1.8 - do teraz - Dalsze cieszenie twarzy premium.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mialx    0

1.2 - granie na piracie, w ogóle nie wiedziałem o cho chodzi :P

1.8.1 - kupno premium i latanie po serwerach

1.0.0 - latanie po serwerach, oraz testowanie rzeczy dodanych w 1.0.0

O tej grze dowiedziałem się od kolegi :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kokomandek    2

1.7.3 - Kolega namawia mnie do gry. Ściągnąłem ją i wtedy nie miałem pojęcia o niej, nie wiedziałem że tam są potwory, że się buduje, że tak się craftuje. Pierwsze wrażanie: do bani - ponieważ nie wiedziałem co tam jest. Potem nauczyłem się podstaw

1.8 - Wielki przełom, dodanie fajnych opcji. Tu już byłem "opcykany" na maksa, nawet lepiej od tego kolegi co mnie namówił - UZALEŻNIENIE!

1.0.0 - Gram ok. 2 dni i padł mi dysk, gram na innym kompie, ale tu Minecraft chodzi strasznie, ale wiem co i jak w tej wersji, ponieważ jestem na bieżąco. Kiedyś widziałem jak mój kolega w to gra na wersji Alpha, ale nawet się temu nie przyglądałem, bo ta super grafika mnie powaliła na podłogę :D

Gram od ok. 20 sierpnia 2011

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Lesqx    7

O grze dowiedziałem się najpierw od kolegi, potem od kuzynów ;)

1.5.1 - Mój pierwszy minecraft - ułatwianie sobie sobie gry TMI ;)

1.7.1 - Moja obecna wersja na której gram. Ileż ja razy spadałem przy budowaniu mostów :) I zaskoczeń, gdy mam ciągle w domu creepery :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Becik    11

1.2 Granie na piracie, kampienie w nieoświetlonej jaskini z motyką i kopanie stona ręką -.-

1.3 Kupno pełnej wersji gry, wybudowanie automatycznej stacji kolejkowej z starych boosterów (achh miłe wspomnienie), gra na serwie z kumplem, kaktusowe pułapki. potem postawienie własnego serwera

1.4 Polowanie na wilki i osadzenie około 30 wokól domu :D, stworzyłem łózko (dlatego tak późno bo nie wiedziałem że istnieje coś takiego jak minecraftwiki)

1.5 masowe wgrywanie modów i budowanie małej twierdzy, postawienie serwera na bukkicie

1.6 zabawa z pistonami głownie przesuwanie bloczków

1.7 Zabawa w rolnika z pistonami

1.8 Znajdywanie pustych wiosek i grabierz ich :P

1.0.0 Today.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jasiek_One    6

Nie pamiętam ale i tak było extra :]

Baaardzo wyczerpująca wypowiedź. Widzę, że lubisz sobie posty nabijać i kończyć wypowiedzi takim face'em. Poza tym przed 1.7.3 grałem w DEMO od PC Gamer, a nie PIRACKĄ wersję. Wielu z tego co słyszę dużo osób pobiera pirata zmiast demo(chodzi o próbkę). Mi demo na zachęte wystarczyło 9 Minecraftowych dni :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
fabrykagolda    15

za 1.2 nie było dema, ale ja i tak 2-3 dni grałem w pirata to się tak niezbyt liczy ;p a, konto kupiłem ok.17-19:30 dnia 11 lutego 2011 (a mam wrażenie, że 11 lutego 2010...)

EDIT:Nie gram już na LostCrafcie (tzn. gram ale tam się często zdarzają dziwne i podejrzane rzeczy, powoli kończę grę), szukam jakiegoś serwera, przy okazji oglądam CTSG i gram na serwerach classic :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Woozie    258

Classic: Znajomy pokazał mi MC. "supermegaepic!!111oneoneeleven"

Infdev: Mofi, a jak się robi kilof?

Alpha 1.0.cośtam: Zakładam pierwszy w Polsce serwer SMP 24/7.

Alpha 1.6: Serwer pada.

Beta 1.7: Adventure, woo!

Beta 1.9 Prerelease: Spieprzyli tą grę.

1.0: Dam jej drugą szansę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość C4mil   
Gość C4mil

1.2.2 zapoznanie się z grą...

1.3-1.0.0 - zarządzanie serwerami :)

a tak dokładniej to wspominam generatory map i tamtejsze mapki na które zawsze narzekałem, że są mało realistyczne, ale jednak teraz uważam, że miały swój klimat :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
KacperekGTV    0

Beta 1 .3 - Pierwsze spotkanie z grą n a piracie . Yyy jak sie robi kilof ? SKAD ONI MAJA ZELAZO ?! I inne takie :D

Beta 1 5 - Przerwa aż do 1 . 0 0

1 . 0 0 - Jutro kupuje premium

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
fabrykagolda    15

@C4mil - oł jeach, jak ja wspomnę do tamtych klimatów...to tak trudno opisać jaki to był klimat ale no...wiem że to zawsze pozostanie w moim sercu :)

A co do tego 2 konta-nie daję już go koledze bo on ciągle hasła usuwa tylko jak zaczynam grać na jakimś serwerze ze 100 kasy to sobie przelewam z tamtego konta drugie 100 i mam 200 na start ;D bo tak naprawdę 2 konta inne miałem 1 miałem (do którego już nie pamiętam hasła tylko login coś tam papuga) kupiłem bo nick fabrykagolda mnie wkurzał 2 (nick szopcio, oczywiście niedokładny, dokładny na kartce o której więcej na dole) konto z którego przelewam teraz tą kasę (musze sobie hasło na kartce z passami do Minecrafta zapisać ale to za chwilkę) to dostałem na urodziny przez kogoś zrobione pudełko ukazujące pudełkową wersję Minecrafta z tym kodem i go wykorzystałem bo chciałem zobaczyć czy działa a teraz w pudełku tym chowam hasła do Minecrafta :D a tam jeszcze była płyta z teksturkami z których teraz korzystam i skiny i 117 papierowych figurek do wydrukowania i złożenia i mapki jeszcze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
heliot    11

Wtedy nie wiedziałem że dało się spiracić Minecrafta ._. Chociaż dzięki temu od razu go kupiłem. Dowiedziałem się o nim jeszcze od CTSG, kiedy robił jeszcze poradniki (wcześnie przed Kanciastą Codziennością, nie miał partnera itd.)

Alpha (jeszcze yacca) - Respie się, dookoła góry, śnieg, woda, wpadam w zachwyt. Robię drewno, super. Niestety gra mi się po tygodniu nudzi i wracam do innych.

Wchodzę na blogi o grach, co chwilę patrzę i widzę wszędzie coś o Minecrafcie, pomyślałem że wrócę. Wróciłem.

Beta (yacca) - Ło jezu ! Nowe światła, a owce są nawet inne i jakieś bujanie, nowe drzewa, znów zachwyt. Od tamtej pory gram cały czas w Minecrafta :)

Beta bodajże 1.5, pamiętam stary survival, jeszcze ten przed Borsukiem, kiedy zachwycałem się z modem mapami, nowymi rzeczami, ah...

Beta 1.5(dalej...) - Survival upada i powstaje jakiś RP (wtedy nie przepadałem za rp).

Beta 1.6 - Czytam news, że Borsuk zajmuję się nowym Survivalem. Pomyślałem że pomogę w budowie mapy, pluginach itd. Czym prędzej znajduje jego GG na forum i piszę z nim.

Beta 1.6-Minecraft 1.0.0 (nowy heliot :) )- Nadal gram na survivalu, choć nie tyle ile wcześniej, wydaję mi się, że po prostu coraz więcej graczy na nim głupieje. Chociaż tyle, że miałem zabawę za grę na tym serwerze.

Minecraft 1.0.0 - Gram na innych serwerach sieci Minecraft.pl. Nadal czegoś mi brakuje.

Teraz już rzadko co wchodzę na te serwery, brakuje mi TEGO, co było wcześniej, pamiętam jeszcze stary FB, na którym Rabus zawsze wszystkich gorąco witał, latające miasta, pixelarty. Teraz coraz więcej "bezmózgów" wie o Minecraft.pl i niestety robią to, czego robić nie powinni.

Teraz sama gra na serwerach mi jakby "nie starcza", ostatnio postawiłem swój serwer (na razie hamak, później jakiegoś hosta wykombinuje), pluginy, karanie itd, to lubię ;) Uwielbiam konfigurować pluginy. Ale chyba zszedłem z tematu, prawda ? :) To tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
LandHere    1

Ja tam minecrafta poznałem przez komixxy.pl oglądałem jakiś komixx i był on związany z minecraftem zacząłem budować z dirtu potem z desek i dirtu potem szukałem węgla ciekawa historyjka.

Widzę, że karierę zaczynasz od odkopów i offtopów. Gratuluję! +warn //Woozie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wampirek888    2

Beta 1.4.coś tam - Dowiaduje sie od kolegi że istnieje taka gra, pare dni pózniej Sciągam MC z neta(wiem ze to nie legalne, ale w krótce kupie jak bedę miał neta do multi).

Beta 1.5.6 - Sciągam nową wersje, no i w pierwszym swiecie gram przez prawie rok, pózniej go trace :(

Beta 1.8.0- Miało to byc jakies tam superowe "Adventure Update" a tu mi zmiana...

Beta 1.8.1 - Zaczynam tworzyc rózne fajne mapki

Beta 1.1.0 - Tworze nowy swiat i gram bez czitów no i Publikacja 1* mapki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rafal20302    0
Sorka za mały odkop, ale naprawdę chcę napisać swoją historię :D
Więc tak:
Czerwiec 2011 - pierwszy raz usłyszałem o Minecrafcie (wtedy była wersja bodajże 1.7)
Listopad 2011 - kupienie gry i jaranie się grą w wersji 1.8.1 :D
C.D w 11.2011: przerzucenie się na wersję 1.7.3 po zobaczeniu moda Water Shader i instalacja komend, wtenczas grałem na instanmine, damage off itd.. Pierwszy resp Ghasta - po usłyszeniu dźwięków (krzyków) dostałem jakiejś białej gorączki, szoku xd
Grudzień 2011 - granie na wersji 1.0 z TMI i pierwsze solidne domki
Styczeń 2012 - pełny survival, kolejne solidne domki, zapoznanie się z wersją Alpha 1.1.2
Luty 2012 - postawienie swojego serwa, rozwijanie go, rozwinięty survival oraz częstsze wracanie na wersje Alpha 1.1.2 (klimat jest tam pięękny :))
Oto moja historia :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...