Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Gość camil92PL

Rasy - info

Rekomendowane odpowiedzi

Gość camil92PL   
Gość camil92PL

w budowie...

Uwaga : opis ras jak i ich funkcje mogą się jeszcze zmienić!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Żyją oni w ogromnych miastach zbudowanych we wnętrzach gór jak i głęboko pod ziemią." Czy przypadkiem nie pomyliłeś Orków z Krasnoludami (Dwarf) ?? Dwary mieszkają w górach (miasta wykopane w górze), żyją z kopania minerałów, i potrafią ważyc swietne piwo (hodować pieczarki) .

Epic Fail.

Z moich informacji Orkowie zamieszkują bagna, śmierdzą z kilometra budują drewniane fortece właśnie na terenach bagien. Robią skórzane armory, żywią się surowym mięsem ew. pieczonym, nie mogą jeść chleba itp.

Ich atrybuty to Walka i wycinka drzew, maksymalnie mogą używać kamiennych narzędzi. To są właśnie orkowie. - a teraz odpowiedz mi na to pytanie - czy jest to twór wyobraźni jednego z pisarzy czy na prawdę widziałeś ich jak zapierniczają w lesie i robią wycinkę no i czy musi to być tak samo na serwerze jak poeta zażyczył sobie w książce ? Elfy też nie mieszkają na drzewach jeśli o to chodzi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Sazyr    15

Pomijając idiotyczne błędy dotyczące historii rasy "orkowej", muszę się spytać, jak wykształciła się rasa która nie potrafi wytwarzać/pozyskiwać własnego jedzenia...?

~~~~~~

Wybacz Camil, doszedłem do konkluzji, teraz rozumiem twój podział na takie rasy. Ludźmi będą mogli grać tylko "elita" serwera, natomiast pozostali będą elfami (drwalami) oraz orkami (górnicy) i będą pełnić funkcje niewolników ! Może jeden człowiek będzie miał 1 orka, który będzie mu cobbla wydobywał i 1 elfa żeby drewno mu dostarczał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
koniczyn5    5

Zgadzam się z przedmówcą bo orki to raczej na bagnach by żyły. I do tego rasy nie są równe, to znaczy że ludzie mają obecnie najlepiej, a orki najgorzej. Bo człowiek czy tam elf jedzenie może zdobyć, a taki Ork nie. Mam nadzieje że jakoś się je wyrówna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość camil92PL   
Gość camil92PL

Sazyr a jak mi odpowiesz na pytanie jakim cudem górnik nie potrafił robić żywności w poprzedniej części RP ?

A orkowie nie potrafią robić, żywności tylko żyją jako pasożyty na innych, a poza tym patrząc na twoje uwagi dotyczące "Elity" to przeczytaj jeszcze raz mój post i przeczytaj ten napis rażąco czerwony i powtórz go na głos 10 razy !

A poza tym co wy widzicie lepszego w ludziach od innych ras ? Elfowie też mogą od samego początku wytapiać węgiel drzewny...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Elwo    11

dojebales_51602.jpg

Uzasadnij to twoje dojebanie bo trudno twój tok myślenia jest zrozumieć...

Orkowie w górach, proste. Nawet głupi by zaczaił

Głupi by nawet zaczaił, że nie o tym napisałem post wyżej do którego dodałeś ten komentarz.

Oj tam oj tam...

Edytowane przez Elwo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Sazyr    15

Może nie potrafił tworzyć jedzenia... bo nie musiał...? Żył w społeczności, mieście i tam zajmował się pracą za którą dostawał pieniądze, za które kupował jedzenie. Logiczne i proste. Tutaj cała RASA, czyli cała społeczność nie potrafi tworzyć żywności. Rozumiem, serwer nastawiony na handel, ale to po prostu jest nie logiczne. Dlatego stwierdziłem, że to ludzie, mający monopol na jedzenie, będą panami serwera, bo bez jedzenia daleko nie zajdą...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość camil92PL   
Gość camil92PL

A co to będzie za sens gdy każda z ras będzie mogła to samo robić co inne ? To jest fantasy do cholery ! A orkowie mogą być pasożytami żyjącymi z rabunków zżerania wrogów itp...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Sazyr    15

Ja tylko nie mogłem zrozumieć jak mogła istnieć rasa nie potrafiąca tworzyć jedzenia (W kopalniach z pewnością mieli dużo wrogów do łupienia). Natomiast było dla nas zaskoczeniem, "wyobraźnia" orka który łudząco przypomina "krasnoluda".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ad Camil:

Teraz odpowiadam Ci na pytanie: Dla Ciebie tworem wyobraźni są Orki żyjące w górach?? Ciężko mówić czy widziałem orka biegającego po lesie w XXI wieku. Ork jest właśnie tworem pisarzy a ty chcesz z niego zrobić Dwarfa. Są jakieś standardy których się nie przekracza, Ork to bezmózgi wojownik potrafiący zbudować sobie fortece w lesie upolować sarnę upiec ją or nie i zeżreć. Zas własnie Dwarf nacja kochająca złoża żelaza, złota itp. żyjąca w ciężko dostępnych górach, słynąca na całym świecie z swoich nieskazitelnych wyrobów kowalskich czy piwowarskich. Nie ty wolisz zmienić serwer Rp w kolejne bagno (orków) które padnie po 2 week.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość camil92PL   
Gość camil92PL

no dobra powiedzmy, że zrobiłbym krasnoludów, ale wtedy :

Wszyscy zaczną się czepiać czemu nie mogą robić narzędzi jak się tym szczycili zawsze - ok - dam im robienie narzędzi i co dalej ?

Dalej będą protesty o elfy, które będą najmniej użyteczne bo stracą możliwość tworzenia narzędzi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze problem twojego serwera to sklep. Admin shop ceny muszą być zbalansowane aby oplacało sie grac każdą profesją a nie rolnik robiący kasę na chlebie. Zgadzam się z tobą. Rasy:

Dwarf: (możlwiosc kopania, craftowanie fooda z pieczarek, tworzenie armorów i broni(miecze))

Elfy: (tworzą chleb, craftują łuki oraz strzały, mieszkają na wielkich drzewach [do zrobienia], mogą nosić skórzane armory) To po co mają mieszkać na drzewach skoro ludzie mogą tylko je niszczyć? Nawet nie wyprofilują sobie gałęzi pod chatki. A co do zbroi nie wykonalne...

Ludzie ( drwale, potrafią wytwarzać przedmioty typu motyki, kilofy łopaty, ) No to zamiennik między ludźmi, a elfami tylko tyle, że oni mieszkają w lasach, a elfy muszą prosić się o budowę domków na drzewach...

jak pójdzie późniejszy rozwój decyduje gracz. Bo tak ma być...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Karkoon    36

A będzie można zmienić sobie skina trochę? Np. dodać jakieś naramienniki do orka albo zmienić kolor szelek u człowieka? btw. Chcę krasnoludy D:

To chyba oczywiste, że można, ale muszą być w miarę podobne, aby patrząc na takiego skina było widać co to za rasa. Mi wszystko pasuje w orkach, tylko gdyby to były krasnoludy... (nawet nie musiałyby umieć robić narzędzi)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Y4nuszek    18

To jest to w końcu "Orcs" czy "Zielono Głowy"?

Ogółem nie wiem o co się oburzacie? Co świat fantazy to inny obraz jakieś rasy. W Warcrafcie orki tworzą dosyć rozbudowaną cywilizacje, w Warhammerze są to prymitywne plemiona, Władca Pierścieni są to torturowany elfy, w Gothicu tworzą też jakieś podstawowe komórki społeczne. Do tego przyczepić się nie mogę, a wasze argumenty na temat ras to inwalidzi.

Za to zgodzę się z Sazyrem. Jeśli nie potrafią robić jedzenia to jak żyją? Są jednym super organizmem jak Tyranidzi z Warhammera 40k? Czy może wychodzą co jakiś czas ze swoich pieczar i palą wioski by mieć jedzenia na następny tydzień. Ale wtedy wyklucza się handel. No bo kto by chciał handlować z kimś kto co tydzień zabija im ludzi.

Historie trzeba dopracować. No i mi się nie podoba to, że tworzą się jakieś takie podziały rasowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dyak    0

Dokładnie, faktem jest że fabuła nie ma "rąk" ani "nóg", można powiedzieć, że to dopiero sam rdzeń kręgowy. Najrozsądniej będzie Kamil jak spokojnie wykończysz mapę i sam bądź z kimś zaczniesz pracę nad motywem przewodnim serwera. Udostępnianie nam jakiś drobnych informacji ma jedynie jeden plus - widzimy, że prace postępują. Wadą jest, że te "zalążki" twoich pomysłów są poddawane opinii publicznej, której nie sposób dogodzić jest nas tu zbyt wielu i każdy z innym widokiem na przyszły wygląd serwera. Dlatego radzę pogadać z kimś z wyobraźnią i pojęciem, żeby się tym zajął. Wymienił byś się z nim spostrzeżeniami, zasugerował jakieś rzeczy i na spokojnie ukończył swoją robotę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość camil92PL   
Gość camil92PL

Jak pisałem w drugim temacie dopiero początki mapy są... Wkrótce pokaże wam fragment stworzonej mapy już, to może będziecie widzieć lepiej jak serwer ma wyglądać...

PS. Jeśli tak wam teraz nagle przestały się podobać (bo większość temat wcześniej chciała rasy) to można zrobić 2 teamy rozbudowane o drwala/farmera/górnika i może też alchemika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
rutirex123    0

camil, a może coś w tym stylu dla elfów?

(ten 3)

Dla krasnoludów/orków/zielonych ludków coś podobnego do Farthen Duru, jak ktoś oglądał Eragona to wie, o co chodzi.

A ludzie to w zasadzie zwykłe miasto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość camil92PL   
Gość camil92PL

coś się wymyśli z tym :)

Edit. Zamieniłem orków na krasnali, w najbliższym czasie zacznę poprawiać trochę opisy jak i funkcjonalność ras.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
KMartin    0

Camil, nie krasnale tylko krasnoludy ;P

krasnoludy mogły by jeszcze zajmowac sie chodowla zwierzat, żeby mialy co jesc. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Spawci0    0

Moim zdaniem elfy , jako obrońcy natury, powinni wytwarzać jedzenie i żyć w zgodzie z naturą, nie wycinając drzew.

Natomiast ludzie jak maniacy urbanizacji powinni wycinać drzewa, co jest nieodzownie powiązane ze zniewalaniem środowiska.

Oczywiście wszystko zależy od Ciebie, ale takie są moje przemyślenia oraz poglądy wielu autorów książek fantasy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Koza123    1

Moim zdaniem, po tych zmianach zostanie tylu ludzi, że chyba więcej będzie ras, niż osób grających na serwerze. Tak sie chcecie niby wyróżniać. Będzie to serwer świetnie się wyróżniający, z 2-5 osobami. Najpierw miały być wampiry, potem rasy, potem frakcje i znów rasy. Poza tym, Camil, zacząłeś pracę nad mapą, zanim wszystko ustalono. Radzę to głębiej przemyśleć, i nie robić nic na szybko i "na odwal".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość camil92PL   
Gość camil92PL

Mapa jest przystosowana do każdego rodzaju rozgrywki :) (może nie licząc Towny).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
KMartin    0

mogła by byc jeszcze jakas rasa posługująca się magią i alchemią. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
koniczyn5    5

wszystkie rasy będą się posługiwać magią i alchemią. prawda Kamil?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...