Koza123 1 Napisano 18 Listopad 2011 Chciałem się dowiedzieć, co trzeba zrobić, by wgrać pluginy na serwer? To jest jeden schemat, czy jak? I czy, by to zrobić trzeba modyfikować serwa, jeśli tak, to w jaki sposób? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Mofixil 190 Napisano 18 Listopad 2011 1. Pluginy pod vanille nie istnieją.2. Każdy używa Bukkita i ma całkiem spory zasób pluginów.3. Prócz wrzucania go do plugins i edycji konfigu (serwerowego i pluginowego) wiele problemów nie ma. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Koza123 1 Napisano 18 Listopad 2011 A mógłbym prosić o "instrukcję"? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 LurkingMan95 4 Napisano 18 Listopad 2011 A wiesz co to Google... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Koza123 1 Napisano 18 Listopad 2011 A wiesz, że tam nie ma? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Mofixil 190 Napisano 18 Listopad 2011 Jeśli czegoś nie ma to to nie istnieje.Jeśli w google tego nie ma a istnieje to znaczy że szukasz w ojczystym języku.Jeśli szukasz w ojczystym języku to wiedz, że mało który poradnik jest tłumaczony.WIĘC MARSZ NA GOOGLE SZUKAĆ PO ANGIELSKU! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Koza123 1 Napisano 18 Listopad 2011 Pomocni jesteście jak holera, jakby mi się chciało szukać po angielsku i tłumaczyć, to bym tu nie pisał, nie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Mofixil 190 Napisano 18 Listopad 2011 To niech Ci się zachcę bo na srebrnym półmisku przez całe życie wszystkiego nie dostaniesz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 SteelMachine 9 Napisano 18 Listopad 2011 nie chce ci się przetłumaczyć "bukkit poradnik" na angielski ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Koza123 1 Napisano 18 Listopad 2011 To mogłeś z góry uprzedzić, że masz wszystko w d..., a nie wprowadzać człowieka w błąd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Mofixil 190 Napisano 18 Listopad 2011 Problem w tym że instalacja pluginów jest prosta jak budowa cepa (ogranicza się do skopiowania pliku pluginu do folderu PLUGINS na serwerze) i gdybyś ściągnął ten serwer i pobawił się nim ~10 minut to byś wgrywanie pluginów miał w małym palcu.Oczywiście jeśli twoje IQ jest wyższe niż 60 i masz jakiekolwiek zdolności poznawcze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 sebol 2 Napisano 22 Listopad 2011 są poradniki na Jutjubie nawet po Polskiemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Maxy 0 Napisano 6 Grudzień 2011 To mogłeś z góry uprzedzić, że masz wszystko w d..., a nie wprowadzać człowieka w błąd.dam ci rade nie bierz się za to, same pliki config pluginów są po angielsku. Jeśli nie znasz angielskiego to nic ci z tego nie wyjdzie. Wiem że to fajnie jest mieć własny serwer ale nie każdy jest w stanie posiadać odpowiednią wiedzę i umiejętności.Sam nic nie zdziałasz, ja ma na serwie Admina od sprzętu, Admina od pluginów i bukkita (mnie) Admina od forum (również ja) oraz admina który zajmie się naborem Moderatorów którzy będą sprawdzać podania.Innymi słowy własny serwer to nie takie proste czasem trafia się masa kłopotów i aż nerwica bierze. A jeśli robisz server na hamachi to nawet nie odpisuj bo nie popieram pomagania ludziom którzy robią sobie serwerki w necie i reklamują ja w stylu serwer działa od 14 do 18 i zaśmiecaja internet bezsensownymi informacjami.To by było tyle od mnie jeśli masz pytania to pisz na pw postaram się ci pomóc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chciałem się dowiedzieć, co trzeba zrobić, by wgrać pluginy na serwer? To jest jeden schemat, czy jak? I czy, by to zrobić trzeba modyfikować serwa, jeśli tak, to w jaki sposób?
Udostępnij tę odpowiedź
Odnośnik do odpowiedzi