Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link. Edit:Wersja pisemna.Sposób 1:Przy zanurzeniu podpływamy do ściany minimum dwa klocki wysokości. Musimy być przy najbliższym klocku (mamy przylegać do niego). Na wysokości głowy kładziemy świeczkę. Odnawia nam się poziom oddechu.Sposób 2:Potrze..."> Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link. Edit:Wersja pisemna.Sposób 1:Przy zanurzeniu podpływamy do ściany minimum dwa klocki wysokości. Musimy być przy najbliższym klocku (mamy przylegać do niego). Na wysokości głowy kładziemy świeczkę. Odnawia nam się poziom oddechu.Sposób 2:Potrze..."> Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Valker

Dwa proste triki jak długo przeżyć pod wodą.

Rekomendowane odpowiedzi

Valker    2

Jak przeżyć pod wodą.

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

Edit:

Wersja pisemna.

Sposób 1:

Przy zanurzeniu podpływamy do ściany minimum dwa klocki wysokości. Musimy być przy najbliższym klocku (mamy przylegać do niego). Na wysokości głowy kładziemy świeczkę. Odnawia nam się poziom "oddechu".

Sposób 2:

Potrzebujemy 2 razy trzcina cukrowa. Na krawędzi stawiamy dwa "klocki" trzciny jeden na drugi, wpływamy w to i spokojnie oddychamy.

Sposób 3(nie opisany na filmiku):

Wystarczy wiadro. Bierzemy wiadro do ręki i klikamy LPM (lewy przycisk myszki) dostajemy wiadro wody i odnawia nam się tlen. Aby użyć ponownie wystarczy wylać wodę do wody.

To koniec mam nadzieję że komuś pomogłem.

Edytowane przez Valker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
chakeR    0

o, o tym triku z świeczką nie wiedziałem....

dzięki wielkie za wstawienie tutaj :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Valker    2

Spoko to mój jeden z pierwszych filmików i z nerwów zapomniałem o wiadrze, bierzesz wiadro i pod wodą klikasz LPM gdzie chcesz. Odnawia ci się powietrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
RedoxPL    5

Jeśli możesz to daj w formie filmu(Już masz) i w formie pisemnej.

Mam łącze 60 KB/S i nie oglądam tak często filmu, a co dopiero ładowanie screenów masakra... ale i tak idzie szybciej niż w filmie.

(Nie każdy ma łącze z prędkością 700 kb/s żeby mu się ładowało w 15 sekund film z 480P)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190

Jak już jesteśmy przy łączach, ten poradnik ma spore problemy z działaniem w MP, serwery zbyt wolno łapią dane i z tego wychodzi desynch w którym klientowi ilość powietrza się zresetowała ale serwer wciąż uważa nas za ciągle zanurzonych, z tego wychodzi duszenie się przy nawet całym pasku ilości tlenu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Valker    2

Jeśli możesz to daj w formie filmu(Już masz) i w formie pisemnej.

Mam łącze 60 KB/S i nie oglądam tak często filmu, a co dopiero ładowanie screenów masakra... ale i tak idzie szybciej niż w filmie.

(Nie każdy ma łącze z prędkością 700 kb/s żeby mu się ładowało w 15 sekund film z 480P)

Dodałem już wersję tekstową.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
MCCreeper    0

Nieźle, szczególnie z wiadrem dobre i pomaga.

Wiedziałem tylko o trzcinie cukrowej, więc dzięki.

Leci pozytyw ;d

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Woozie    258

Naprawdę pożyteczny tutorial. Wystarczy co prawda wersja tekstowa, więc darowałem sobie obejrzenie filmu, ale masz pomysł. Zaskakująco dobrze! 10/10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
serbi    2

Po jaka cholere tyle tych kombinacji? bierzesz drabinke, wstawiasz na wysokosci glowy i niczym sie nie przejmujesz. Po co mam szukac trzciny czy zelaza na wiadro jak moge miec kostke tlenu pod woda dzieki 7 patykom?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Valker    2

Jak by po sprawdzać wszystkich minecraft'owców to by tych sposobów ze 100 znalazł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wlatcaCG    0

A drzwi? Stawiasz drzwi na czymś pod wodą, Otwierasz, wchodzisz, Oddychasz :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Valker    2

No i tych mozliwości jest multóm kiedyś nakręce taki dopełnienie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...