Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Nex_

Co sądzicie o magi w Minecrafcie?

Rekomendowane odpowiedzi

Mofixil    190

Poza tym gry z pvp są popularniejsze od jakichś klocków lego -_-'.

Przypominam że w tym roku na świat zostało wyplute kilkaset mniej lub bardziej udanych klonów MC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gastly    0

Z tego co ja widzę to ludzie nie wiedzą co to RPG....

W RPG gracz ma swoją ustaloną funkcję (stąd RPG=Role-Play Game) w otoczeniu i ma misje do zrobienia dzięki którym może osiągnąć jakiś cel w grze. W Minecraft gracz sam sobie ustala misje i sam decyduje co robi. Mimo to że dodali jeden z celi gry by zniszczyć smoka to to nie jest to obowiązkowe tak jak i inne z osiągnięć. Niektórym się nie podoba magia i (al)chemia w Minecraft. Ta cała magia nie jest taka zła jak się wydaje i jak zacznie się tego używać to to tak zrobili że według mnie pasuje do Minecraft (Dla mnie to nie jest magia tylko po prostu ulepszenia :D ). Za to (al)chemia jest tam zrobiona w oryginalny sposób i też pasuje (Bo dla mnie Alchemia to jak Chemia więc to jest normalna rzecz) . Mi się wydaje że Ci ludzie co mówią że im się nowe dodatki nie podobają to chyba nie wiedzą co ma dokładnie być dodane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Hepe    2

Podam wam moją teorie:

Studio które robi Terrarie czyli RE-LOGIC brało przykład z Minecrafta.Notch powiedział że Terraria to świetna gra i jak widać wziął przykład z Terrari i z Minecraftem poszedł w drogę RPG i stworzył magie i alchemie.I to tyle z mojej hipotezy.

A tak poza tym mi osobiście magia się podoba można mieć silniejsze itemy.A także na serwerach RP może to się sprawdzić :)

Pozdrawiam Hepe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kasel2000PL    11

A ja uważam że minecraft idzie w dobrym kierunku.Przez nowy system walki zacząłem grać z potworami.Głód może troszkę denerwować ale po co jest mięsko z zombiaczka :)

Ale wracając do magi... lubię magię i brakuje mi aktywnej magi typu kula ognia, podbicie w powietrzu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętam jak grałem kiedyś na serwerze (była chyba wersja 1.4) i rozmyślaliśmy z kumplami (teraz gramy na najlepszym serwerze minecraft.pl [Cenzura]) i mówiliśmy " Koniec świata nastąpi gdy w minecrafcie będzie można stwożyć komputer, na którym będzie można grać w MC, to samo jest w simsach i dlatego następne części są gorsze" (chodziło nam o następne aktualizacje)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190

Koniec świata nastąpi gdy w minecrafcie będzie można stwożyć komputer, na którym będzie można grać w MC,

Z redstone już powstał dwuwymiarowy MC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
fabrykagolda    15

Bez urazy ale ja lubię simsy :P a po za tym przecież nikt nam nie karze robić tego ani tego, ale wiele tych nowych rzeczy jest po prostu totalnie niedopracowana, i po prostu nie chce mi się teraz grać w Minecrafta.Jakby takie NPC chodziły po wiosce i coś robiły to by było fajnie a nie one łażą jak debile i jak się je walnie to stoją i nic nie robią.WTF.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Przemson    0

Dla mnie to wszystko te smoki,magia i jakieś endermany dla mnie ta gra zrobiła się bardziej chaotyczna wole naszą starą 1.5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
kiro_pl    1

Podejrzewam że jakieś jedna piąta nas wie jak z niej w ogóle korzysta... a po za tym magia i mikstury dodaj urozmaicenie do gry... teraz nie wystarczy tylko zbudować dom i w nim siedzieć... teraz można także wyruszać na poszukiwanie różnych składników i wiele innych... jak ktoś nie ma ochoty to niech gra se na 1.7.3 ale 1.0.0 jest 100x lepsze bo można także zwierzęta hodować... w 1.0.0 nie wystarczy siedzieć w domu i kopać kopalnie i od czasu do czasu wyjść na dwór aby zdobyć trochę wood-a... ogólnie minecraft w wersji adventure jest lepszy oraz bardziej rozbudowany...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190

kopać kopalnie i od czasu do czasu wyjść na dwór aby zdobyć trochę wood-a...

Nowe pojęcie, DREWNO.

Na dodatek jakieś mierne masz kopalnie bo można wszystko pod ziemie znieść, od drzew po całe pola, ba, wioski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
kiro_pl    1

baaa no pewnie... wj***ć wszystko pod ziemie i odizolować się od magii... takie średniowiecze... lub epoka kamienia łupanego... ja tam nie wiem jak wy ale największą frajde sprawia mi jeżdżenie na świni...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
alcof3ver    19

Ja nie narzekam i moim zdaniem wszystkie aktualizacje, które się pojawiły tylko polepszyły Minecrafta. Dla każdego coś się znajdzie. Jeśli magii nie lubisz, to tak jak już ktoś napisał wyżej - nie musisz z niej korzystać. Ja dla przykładu nie mam do niej głowy i sie do niej nie tykam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Lesqx    7

Ja nie narzekam i moim zdaniem wszystkie aktualizacje, które się pojawiły tylko polepszyły Minecrafta. Dla każdego coś się znajdzie. Jeśli magii nie lubisz, to tak jak już ktoś napisał wyżej - nie musisz z niej korzystać. Ja dla przykładu nie mam do niej głowy i sie do niej nie tykam.

Zgadzam się z tobą. Ale ja i tak nie mam magii, bo gram na 1.7.1 :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rabus    3

Dla mnie magia moze być dopóki, dopóty będzie obok tryb creative. Nikt nikomu nie każe na przymus korzystać wiecej niż chce :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jasiek_One    6

Kto marudzi, ten się nudzi! Dobrze, że dodali magię, gdyż zawsze kiedy jest update, to niech dodają stuff. Dla mnie magia jest cool. Kiedy po zniszczeniu hordy potworów, ulepszyłem se miecz to następnej nocy siekałem z jeszcze większą radochą. Szkoda że nie ma np. kuli ognia czy czegoś podobnego. Można by było się takiego czegoś uczyć tak, jak ulepsza się ewipunek

.edit Szkoda też, że mikstury nie atakują potworów

sorry coś mi się z tym edit chrzani

Nie musisz dziękować //Mof

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
affib's    154

dobrze że nie dodali coś podobnego do FUS RO DAH O.o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
OutRage    1

Raczej nie dodadzą, to nie w tym stylu. Ale magia - fireball'e itp, całkiem prawdopodobne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ranma11    0
trochę odświerzam ale trudno... wg. mnie pomysł alchemii i zaklinania jest niezły... ale zaklinanie jest zbyt losowe a alchemia niedopracowana(no kurde... raptem jedna mikstura bazowa jest tak na prawdę użyteczna...)
ponadto myślę że ostatnie aktualizacje(snapshot'y) są nie przemyślane... o ile dżungla wyszła fajna o tyle ten cały ocelot i sierściuchy są generalnie do kitu...(miałem nadzieję na jakieś małpy albo ptaki - coś co wykorzysta te wielkie drzewa)
no i twórcy nie dopieszczają tego co już jest... brak ryb(kurde... to się miało pojawić zanim jeszcze ja usłyszałem o tej grze...), puste oceany i rzeki, brak wyzwań w grze(nie licząc ederdragona który też nie jest jakoś specjalnie udany...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
lilithin    0
Ja byłam nastawiona dość sceptycznie na początku, ale teraz się przekonałam i wręcz żałuję, że jest jej tak mało. Mogliby zrobić więcej tych mikstur :D ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...