Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Kiciaa777

Co robić w minecrafcie?

Rekomendowane odpowiedzi

Kiciaa777    0

Witam! Chciałbym powiedzieć coś o swojej grze.

Od kiedy kuzyn mi ją pokazał,od zawsze miałam "too many items" i non stop budowałam. Małe, duże budowle, kina, baseny, osady. Cały czas. kończyłam jedną, zaczynałam następną. Niedawno ten sam kuzyn powiedział mi, że ja nie gram tak "naprawdę" . ciut zagadkowe. Mówił, że w minecrafcie można robić wiele innych rzeczy! Pytanie tylko: CO? Nie mam pojęcia, dlatego pytam was:

Co robicie w minecrafcie?

Czekam na sugestie i opisy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rapikol    88

1. Too many items jest zupełnie niepotrzebne do budowania skoro od 1.8 jest tryb "Creative"

2. Głównie w MC gra się na survivalu tzn. przetrwaj, nie daj się zabić, zdobądź pożywienie, wydobądź surowce, eksploruj itp.

Moim zdaniem jest to najprzyjemniejszy tryb gry bo jest satysfakcja z tego co się osiągnęło własnymi siłami bez pomocy modów.

Mówiąc zwięźle tracisz zabawę posiadając od razu wszystko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kiciaa777    0

Na początku miałam wersję1.5, tam nie było creative. Ale teraz gram na creativie, co jest oczywiście dużo lepsze niż stare wersje.

Może i tracę zabawę, ale traciłam czas, kiedy zbierałam surowce sama. Lenie tak mają,że im się nie chce :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rapikol    88

Właśnie o tym kuzyn Ci mówił, łażenie po ciemnych strasznych jaskiniach, znajdywanie podziemnych opuszczonych kopalni i twierdz, ciągłe wpadanie do lawy ze swoim łupem krzycząc "Ku***!"

To jest Minecraft ^^

Edit: I to co lubię najbardziej to tworzenie własnego wyglądu postaci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kiciaa777    0

No dokładnie! różni ludzie, różne pole widzenia na klocki (:P) Niektórzy chcą tylko budować, niektórzy wolą survival(czy jakoś tak).Ciekawostka z mojego życia: tylko raz widziałam zombie! Bo generalnie nigdy nie wyłączam peaceful .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jolgo    2

W minecraft możesz wydobywać, szukać monster spawnerów, łowić ryby , oswajać psy , budować. Jak chcesz sie dowiedzieć jak grać bez too many items, oglądaj lets'playe na youtube.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kiciaa777    0

oglądam sobie czasem takie lets playery, ale szczerze mówiąc, to wolę budownictwo. takie życie pełne przygód po jakimś czasie mi się znudziło, bo nie miałam jak i do czego potem wrócić.

Edit: @slime- tak, wiem co to creeper, a co? :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Segal    0

Ja też wolę budować. :D W trybie Creative w 1.9 PR-5 buduję i będę budować budynki związane z moim miastem - Słupcą. Niedawno skończyłem moje gimnazjum, a dzisiaj wyrównywałem teren pod kościół pw. św. Wawrzyńca (w necie jest bardzo mało zdjęć tego kościoła i tylko głównie z dachem i dzwonnicą, a np. "wrota" i inne tam szczegóły nie są pokazane. Mieszkam jakieś 700 metrów od tego kościoła, ale nie chce mi się łazić badziewi oglądać, więc kur** nie wiem od czego zacząć... -,-

@DOWN

Ogarnij się spamerze... -,-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
fan-xp    0

Ja kopie aż umrę i tak w kółko no i bawię się na crafting table

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Monolum    0

W minecrafcie robię różne rzeczy np. bawię się redstonem i mechanizmami, tworzę różnie budowle, eksploruję mapę, "przetrwuje" :P Generalnie każdy znajdzie coś dla siebie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Werka4103    0

Ja tam gram tylko i wylacznie na creativie, bo nie musze jak ta idiotka chodzic po wyspie w poszukiwaniu jakiejs pieprzonej za przeproszeniem owcy po welne na lozko. Ja wgl nie trafiam na owce, co stworze swiat to jak na zlosc nie ma no! A tak ogolnie to ja zazwyczaj wysadzam wyspy, buduje domy, zabijam zwierzeta, wybieram sie na poszukiwania endermana i plywam lodka... Takie tam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
lunatyk1342    1

Wojtekzilla ma racje. Ja gdy rozpoczynam dzień to zabijam wszystkie moby w okolicach mego domku.Potem idę zabić kilka świń lub zdobyć wełne.Zbieram też drewno i inne surowce.Mój dzień kończy się tym ,że wracam do domku rozkładam do skrzyń to co zdobyłem a potem idę spać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...