Piekarz 0 Napisano 10 Czerwiec 2012 W sumie przydałaby się zmiana systemu oceniania, można by było otrzymywać do 2 bonów za 1 budowlę np. za ciężką pracę i ciekawy pomysł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Toficer Napisano 10 Czerwiec 2012 [quote name='Piekarz' timestamp='1339338201' post='74570'] W sumie przydałaby się zmiana systemu oceniania, można by było otrzymywać do 2 bonów za 1 budowlę np. za ciężką pracę i ciekawy pomysł [/quote] W takim wypadku ceny zostałyby zwiększone dwukrotnie. Rangi wysokie mają być elitą, nie łatwą zdobyczą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piekarz 0 Napisano 10 Czerwiec 2012 Ale właśnie chodzi o to aby trudno zdobyć 2 bony za 1 budowlę, 1 bon to standard, 2 bony to coś w rodzaju premii Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
patyczakcj 0 Napisano 16 Czerwiec 2012 mam nadzieję, że ktoś jeszcze kojarzy,Tofi gra tu jeszcze Ghost? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Toficer Napisano 16 Czerwiec 2012 [quote name='patyczakcj' timestamp='1339852501' post='75670'] mam nadzieję, że ktoś jeszcze kojarzy,Tofi gra tu jeszcze Ghost? [/quote] Wbije czasami, ostatnio już nie tak często - podobno ma problemy z Classiciem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
patyczakcj 0 Napisano 16 Czerwiec 2012 szkoda, mam pytanie czy serwer działa teraz? bo nie mogę się podłączyć [color=#ff8c00]Dopiero co wbiłeś na serwer, więc odpowiedź raczej znasz [/color] [color=#ff8c00]W notatce, by nie robić spamu pod tematem. //Toficer[/color]Tofi wbij na serwer jak będziesz :< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tysek10 0 Napisano 15 Wrzesień 2012 (edytowane) Nie wiem czy to właściwy temat, ale dostałem tempa na 14 dni (i prawdopodobnie już minął), wchodzę na serwer i mam czarny lub biały ekran i wszystko mi nie działa. Co mam z tym zrobić? Edytowane 15 Wrzesień 2012 przez Tysek10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Toficer Napisano 15 Wrzesień 2012 Ranga "zbanowany" się nie zaaktualizowała, poleciał ręczny unban. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tysek10 0 Napisano 15 Wrzesień 2012 Dzięki, ale specjalnie daliście mi rangę w dół? (miałem architekta a mam zawbudowniczego). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Toficer Napisano 15 Wrzesień 2012 Nie, jest to moja pomyłka. Byłem pewien, że miałeś zawbuda... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tysek10 0 Napisano 16 Wrzesień 2012 Mam jeszcze dwa pytania: 1. Da się jakoś usunąć wodny message block? (bo mi Konio2000 żartobliwie zrobił i teraz nie mogę się go pozbyć) 2. Na ile i dlaczego wyłączyliście serwer? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Skylo 20 Napisano 16 Wrzesień 2012 1. Spróbuj postawić jakiś blok na tej wodzie i usunąć go wpisując /d i kliknąć na niego. 2. Serwer jest wyłączony, ponieważ nie został opłacony (info od zaritora) i będzie za kilka dni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tysek10 0 Napisano 16 Wrzesień 2012 Co do pytania 1 mam taki błąd że nie mogę postawić żadnego bloku na tym wodnym mb. A co do pytania 2 spoko, ale nadal nie rozumiem co to znaczy "opłacanie" serwera Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Skylo 20 Napisano 16 Wrzesień 2012 Serwery z sieci minecraft.pl stoją na serwerach dedykowanych czyli wykupionych. Mają własny adres itp, lecz za to trzeba płacić. Logiczne - nie płacisz- nie masz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tysek10 0 Napisano 16 Wrzesień 2012 Aha, już rozumiem tylko jeszcze nie rozumiem tego czemu trzeba wyłączyć serwer żeby za niego zapłacić i co z tym wodnym mb. PS: jeśli już ci się nie chce odpowiadać na moje posty to nie odpowiadaj, może kto inny to zrobi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Toficer Napisano 16 Wrzesień 2012 Nieopłacony serwer VPS jest najczęściej wyłączany przez firmę oferującą hosting, a uruchamiany po uiszczeniu opłaty. Gdy JJazz nie został opłacony w terminie, hoster automatycznie go wyłączył. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Figosław Napisano 16 Wrzesień 2012 (edytowane) @Edit: Pomyłka. Edytowane 16 Wrzesień 2012 przez Figosław Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tysek10 0 Napisano 17 Wrzesień 2012 (edytowane) Już rozumiem, tylko nadal nie powiedzieliście mi co z tym wodnym mb. Pozdrawiam EDIT: i jeszcze niech ktoś mi powie ile mniej więcej mam czekać na włączenie serwera Edytowane 17 Wrzesień 2012 przez Tysek10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DZyniO139 0 Napisano 19 Wrzesień 2012 (edytowane) Jupiter nadal nie działa, czy tylko zmieniliście nazwę serwera by mnie do niego nie dopuścić ? Pozdrawiam. PS Jaki temat właściwie, jest właściwy do napisania posta o zmianie tematu strony przez administratorów dla mojego wcześniejszego konta. Nie mogę niczego dobrego znaleźć. Wybaczcie, gdyż jestem tutaj od dość krótkiego czasu, i jeszcze niezbyt wiem co i jak na tym forum. Byłbym wdzięczny za pomoc. Edytowane 19 Wrzesień 2012 przez DZyniO139 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sniezyn 1 Napisano 20 Wrzesień 2012 (edytowane) [quote name='DZyniO139' timestamp='1348072089' post='93907'] Jupiter nadal nie działa, czy tylko zmieniliście nazwę serwera by mnie do niego nie dopuścić ? [/quote] Głupio pytasz JJazz zapewne jest nadal nieopłacony. Jest kilka możliwości: Cierpliwie czekać lub poprostu go zasponsorować... Nie ma chętnych do sponsoringu? Edytowane 20 Wrzesień 2012 przez Sniezyn Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DZyniO139 0 Napisano 20 Wrzesień 2012 (edytowane) To tak zwany sarkazm kolego. Emotikona powinna wyraźnie go podkreślać. Oczywiście, że czekam,gdyż wiem, że dla młodego człowieka zdobycie 100 zł to średni problem jeżeli jest się w wieku licealnym lub ponadlicealnym. gorzej jeżeli taka osoba musi płacić taką sumę co miesiąc. Nie sądzę również, żeby były przewidziane specjalne promocje dla sponsorów, gdyż nie zauważyłem żadnego postu wyjaśniającego i/lub omawiającego takowe sprawy. Cóż, pytanie również więc głupio zastosowane. Pozdrawiam. Edytowane 20 Wrzesień 2012 przez DZyniO139 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Toficer Napisano 20 Wrzesień 2012 @Dzynio, Sniezyn Teoretycznie to Minecraft.pl jest sponsorem JJazz... Pomysł płacenia za rangę na serwerze pojawił się przed jego otwarciem (jeszcze pod moją tyranią), ale na koniec nic z tego nie wyszło - sprawa ucichła i nikt o tym nie wspominał. Z oczywistych powodów nie ma wzmianki w żadnym z działów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tysek10 0 Napisano 20 Wrzesień 2012 Tofi, odpowiedziałeś tylko Dzyniowi i Sniezynowi? Tyle czekałem na odpowiedź do mnie (a dokładniej to ponad 3 dni). Odpowiesz też mi? Tylko, plis, odpowiedz na oba pytania, czyli "ile mam czekać na włączenie serwera?" i "jak usunąć wodny mb?". PS: Ta wiadomość może wydawać się wrzeszcząca, ale taka nie jest. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Toficer Napisano 20 Wrzesień 2012 @Tysek Pytanko o odpalenie serwera kieruj do Rabusa lub Zarcia, ja nie mam dostępu do tego typu informacji. Oni zajmują się stroną techniczną. Wodne mb możesz usunąć za pomocą komendy "/delete" i postawieniu na nim dowolnego klocka, lub też zwyczajnie "/z air" i zaznaczenie tego mb. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tysek10 0 Napisano 20 Wrzesień 2012 (edytowane) Spoko, tylko nie wiem gdzie mogę spotkać Zaritora lub Rabusa. Co do tego wodnego mb komendą /delete już wcześniej próbowałem i się nie da, a komendą /z air spróbuję jak tylko serwer zostanie włączony. PS: Pamiętam jak jeszcze ty byłeś HeadAdminem i ciekawi mnie dlaczego odszedłeś (moje pytanie nie miało na celu obrazić kogokolwiek, ani zdobycia informacji prywatnych, więc jak nie możesz powiedzieć to się nie gniewam i mam nadzieję że to nie jest wystarczający powód na bana albo warna). Edytowane 20 Wrzesień 2012 przez Tysek10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach