Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
Gasnik

Minecraft wyłącza się bez powodu.

Pytanie

Gasnik    0

Od jakiegoś czasu, podczas gry, aplikacja wyłącza mi się bez żadnego słowa. Gram na Multiplayerze, i jedyne co zaobserwowałem, to to, że gdy jestem na naszym serwerze Freebuild, Minecraft potrafi wyłączyć się po 5-30 minutach podczas buszowania po mieście (nigdy na obszarze Freebuild). Wcześniej zdarzało mi się to po wybudowaniu ogromnej kolejki w Singleplayerze (Save ważył 27mb, i po kilku minutach jazdy tą kolejką gra wyłączała się). Wersja Javy jest najnowsza. Komputer:

-C2Q Q6600 2,4GHz

-4GB RAM

-GF 8600 GS z najnowszymi sterownikami z nvidia.com

-Windows 7.

Co może być nie tak? Tak podejrzewam że może Java ma zapochany Cache, ale wczoraj na nią patrzylem, i nie znalazłem w żadnym z folderów "czyszczoka" ani plików pamięci podręcznej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
fabrykagolda    15

A nie wyskakuje ci żaden błąd typu Out of Memory??Ja miałem ten sam błąd (i ciągle go mam....).Grałem 5 minut-crash.Kolejne 5-kolejny crash.Próbowałem wszystkiego, a nic mi nie pomogło :( hymm, spróbuj może dodać Javie pamięci.Jeśli nie potrafisz tego sam zrobić-pisz, pomogę ci, a bynajmniej znajdę coś w sieci.Jeśli to nie pomorze, mam kilka sposobów (które każdemu pomogły, tylko mi nie -.-) na to.W końcu to jest dział od pomocy, a ja chcę ci pomóc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
mxpatrol    10

Wciśnij i trzymaj F3 a drugim palcem wciskaj f. W ten sposób zwiększysz mgle mi to pomogło i się już nie wylancza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Gasnik    0

Nie wyskakuje nic. Po prostu się wyłącza. Out of memory rzadko mi wyskakuje. Zwiększyłem. Spróbuję, i odpiszę czy pomogło czy nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...