Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link. (ostatnio sposób już nie działa)Półpłytki położone na lodzie zachowują się tak samo jak lód, więc można tego użyć..."> Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link. (ostatnio sposób już nie działa)Półpłytki położone na lodzie zachowują się tak samo jak lód, więc można tego użyć..."> Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Tarzan

Nowy sposób szybkiego transportu

Rekomendowane odpowiedzi

Tarzan    13

Powinniście już znać ten sposób, ale w każdym razie wydaje mi się że wniosłem do tego coś nowego. Dla tych którzy tego sposobu jeszcze nie znają:

[media

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

(ostatnio sposób już nie działa)

Półpłytki położone na lodzie zachowują się tak samo jak lód, więc można tego użyć do szybkiego transportu na serwerach.

Półpłytki zapobiegają również topnięciu lodu oraz umożliwiają dodawanie pasów czy znaków.

(Jest to również możliwe na Singleplayer, ale pozostaje tylko problem transportu lodu. Jeśli ktoś ma ochotę przesuwać tłokami ponad 9000 bloków lodu to proszę bardzo)

Przekrój ulicy

8tx8O.png

Przykład zastosowania

uCxFu.jpg

Warto wiedzieć że ten sposób transportu jest szybszy od minecartów. Nieznacznie, ale jest. Po za tym znacznie wygodniejszy i chłodniejszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Quacke    18

,,I chłodniejszy"

I LOL'D.

Ja o tym sposobie nie słyszałem, ale sądzę że nie będę go używał, bo zajmuje za dużo miejsca.

*EDIT i jest nieestetyczny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tarzan    13

Równie dobrze możesz zrobić ulicę o szerokości 1, nie ma problemu. Po prostu myślę że to dobry sposób na serwery.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...