Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link. Nie mam pojęcia jak zainstalować tego oto moda. Niech ktoś (jak może) napisze jak go zainstalować jakbym pierwszy raz uruchomił minecrafta. Przy okazji co jest do tego niezbędne."> Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link. Nie mam pojęcia jak zainstalować tego oto moda. Niech ktoś (jak może) napisze jak go zainstalować jakbym pierwszy raz uruchomił minecrafta. Przy okazji co jest do tego niezbędne."> Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
Robertos

Problem przy zainstalowaniu moda

Pytanie

Robertos    0

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

Nie mam pojęcia jak zainstalować tego oto moda. Niech ktoś (jak może) napisze jak go zainstalować jakbym pierwszy raz uruchomił minecrafta. Przy okazji co jest do tego niezbędne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Santa Tomas    0

Nic prostszego.

1) Ściągasz ModLoader oraz paczkę z modem

2) Otwierasz folder gdzie masz minecraft ( Uruchom -> %appdata% -> .minecraft -> bin )

3) Otwierasz za pomocą np. WinRAR lub 7zip archiwum minecraft.jar - WAŻNE: Otwierasz je, a nie wypakowajesz

4) Wrzucasz do środka zawartość ściągniętych paczek; WinRAR lub 7zip zapisze wszystko w środku bez obowiązku rozpakowywania i pakowania

5) Usuwasz ze środka folder META-INF

6) Zamykasz wszystko i otwierasz Minecraft z zainstalowanym modem.

Paczki pobierasz:

- jeżeli masz wersję 1.7.3 stąd:

- jeżeli masz wersję 1.8.1 stąd:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Robertos    0

No i tu problem. Bałem się, że napiszesz od ModLoaderze. Nie mam Win Freamwork v4 ale chyba nie będę potrzebował. Podobno nie działa ModLoader bo prace nad nim zatrzymano

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Karkoon    36

Jak modloader może nie działać skoro są linki do aktualnych wersji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Robertos    0

Zrobiłem co kazałeś (Santa Tomas), coś się dzieje. Wiem że to pośrednio znaczy, ponieważ gdy już wszystko zrobiłem mam czarny obraz w minecrafcie. (Przynajmniej modloader w pewnym stopniu działa wiem że to on) Mam minecrafta 1.7.3 i nic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...