Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Grower

Nadchodzący update, czyli kilka słów o 1.6

Rekomendowane odpowiedzi

Grower    2

Długo oczekiwana aktualizacja nastąpić ma w kolejnym tygodniu - powiada Notch. Po długo zapowiadanym systemie map, wprowadzone zostaną też nowe innowacje, które zapowiadają się ciekawie. Śledząc Tweetera twórcy gry mogliśmy być świadkami tego, jak ciężko przebiegały prace - naszczęście te zmierzają ku końcowi. Skoro jesteśmy już przy temacie nowości. Niedawno notch umożliwił graczom kupno gry na wiele różnych sposobów płatności - rozchodzi się tu o ogólnodostępność gry, bez konieczności zakładania konta pay-pal. Od teraz będziecie mogli przelewać pieniądze do kupna gry przez inne organizacje. O tym jak to wygląda w praktyce możecie przekonać się na stronie głównej gry. Poniżej zamieszczamy listę zmian które zamieszczone będą w aktualizacji 1.6 :

- Mapa

- Nether w trybie multiplayer

- Poprawienie błędów gry

- Generowanie latających wysp

- Włazy

- Wypadki Minecart'ów powodować zmianę prędkości

- Trawa

- API

----

Minecraft-Mini-Map-Exploring-372x100.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Grower    2

Akurat tego sam nie rozumiem do końca, są to wyrywkowe słowa z twittera notcha. Jestem w stanie pokazać jak prawdopodobnie wyglądać będą włazy, wydaje mi się że będzie to coś w ten deseń -

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kanon    4

Notch wymyślił trawę ma wglądać to tak jak na naszym klocku gass lub dirt będzie rosła trawa tak jak kwiaty lub zborze tylko to bardzo niskiego poziomu około 1/3 nogi naszego gracza

to jest na podstawie jedne go modów na aphle , bete 1.2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Aerr0w    0

Szykuje się ładny update. Ta mapka wydaje się ciekawa. Może w MP będzie można wymieniać się mapkami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
borsuk    80

Jak dla mnie mapa to świetny pomysł. Trawa? Właśnie tego mi jednak brakowało. Było trochę za pusto moim zdaniem. Ciekawe też czy będzie można ją zbierać i sadzić tak jak kwiatki.

Trailer:

[media

Kompletna lista zmian:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
borsuk    80

Na CS można jeszcze przeczytać, że... usunęli boostery (te stare, czyli minecart koło minecart'a). Ciekawe. Moim zdaniem trochę bez sensu bo ta metoda czasami moim zdaniem bardziej się sprawdzała niż samo używanie złotych torów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Grower    2

Jak dla mnie mapa to świetny pomysł. Trawa? Właśnie tego mi jednak brakowało. Było trochę za pusto moim zdaniem. Ciekawe też czy będzie można ją zbierać i sadzić tak jak kwiatki.

Trailer:

[media

Kompletna lista zmian:

Na razie wiadomo, że z trawy będzie można pozyskać nasiona - tylko z tej dobrze wyrośniętej, taką ma funkcję. Co do sadzenia, grzyby będą się powoli rozmnażać, więc hodowla będzie możliwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Grower    2

Będą działać i na dodatek będą działać lepiej, czyt. będą lepiej napędzać - kiepskie masz informacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
castro12321    179

Z tego co wyczytałem:

Booster "klasyczny" - Napędzanie wagonika wagonikiem zostanie wycofane.

Siła boostera na torach (tego robionego ze złota) wzrośnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Grower    2

Miałem na myśli oryginalny booster - i dobrze. Nie będzie trzeba kombinować, a użytkowanie będzie łatwiejsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...