Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
pytanko

Papierowy kod do gry - karta prezentowa - pytanie

Pytanie

pytanko    0

Dzień dobry.

Proszę informację lub wskazówki. Chciałbym zakupić grę w wersji Java Edition na komputer PC czyli na system Windows.  Ze względu, że chcę przekazać to jako prezent, czyli by ta karta miała formę papierową z ewentualnym kodem.

Po przeszukaniu strony pewnego marketu elektronicznego widzę w sprzedaży kod w formie elektronicznej.

Na stronie epay znalazłem informację w sekcji "Karty prezentowe i kody cyfrowe". Z informacją o aktywacji:

"Kup kartę w jednym ze sklepów.

Wejdź na stronę account.mojang.com i załóż konto.

Wprowadź kod z karty i postępuj zgodnie z instrukcjami wyświetlonymi na ekranie."

Jednak na samej stronie minecrafta

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

w punkcie drugim

"2. Zarejestruj nowy profil Xbox. Jeśli masz już profil Xbox, możesz się zalogować, zamiast rejestrować nowy profil. Nie można już realizować kodów za pomocą konta Mojang."

Proszę o wskazówki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
mikus00    0

Jest to spowodowane przenoszeniem wszystkich gier studia "Mojang" do studia "Microsoft". Dla tego musisz najpierw założyć konto Microsoft(chyba że tak owe posiadasz)

Dokładniejsze informacje przekaże ci ten odcinek YouTubera "Graf'a"

Mam nadzieje że pomogłem!

Pozdrawiam, mikus00

"Ah shit, here we go again"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi