Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
Ronnie

Jak zrobić mrugające światełka?

Pytanie

Ronnie    0

Siema, widziałem na Youtube filmik z mrugającymi światełkami (teraz nie moge znaleźć) jak zrobić takie? Widziałem że używał redstone i światełek z niego. Prosze o jak najszybszą pomoc. Potrzebne to do wieży orientacyjnej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Ronnie    0

redstone+patyczki to takie światełka i tam tak koleś zrobił że one na zmiane mrugały

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Grower    2

Załóż serwer jakiś i wyślij mi IP, może nawet na tutejszym mogę Ci pokazać jak to zbudować jeżeli dasz mi przedmioty - ustnie będzie strasznie trudno wytłumaczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
castro12321    179

Są dwie możliwości:
/>http://screenshooter.net/3507567/sggphqs

Czerwone elementy są po to, aby światełka się nie wypalały. Ich ilość można dowolnie powiększać. Do każdego takiego mechanizmu jest potrzebny jeden żółty element. Proste. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
mariush    4

Ja wynalazłem chyba najprostszy sposób mianowicie potrzebujesz 2 Ripitery 10 redstona i 1 pochodnie redstonową

Ustawiamy wszystko tak

R-ripiter -- --R-- --

-- redstone | |

I pochodnia -- --R-- --

A teraz jak to działa i gdzie pochodnia... NO więc usuwamy jeden proszek i kładziemy na jego miejscu pochodnie gdy cały układ będzie się świecił podnosimy pochodnie i kładziemy szybko proszek wtedy wszystko zaczyna mrugać (szybkość migania ustaw zanim włączysz mechanizm potem nie będzie możliwości) i podłącz do klocków z pochodniami...

Zrobie screena bo sie źle ustawia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...