Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Rabus

Nowości 1.8

Rekomendowane odpowiedzi

Rabus    3

Znaleźliście coś ciekawego? Napiszcie o tym w tym temacie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość slawus   
Gość slawus

Hej chcialbym się z wami podzielić ciekawą obserwacją dotyczącą 1.8. Zauważcie ekiwpunek w sekundzie 0.55 Ich traileta

Można tam zauważyć Wszystkie klocki cos w stylu to many items. Prawdopodobnie Mojang spelnil swą obietnice dotyczącą trybu creative. Pozdrawiam Slawus :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość slawus   
Gość slawus

Przecież to napisalem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wooshko    1

zauważyliście, że gdy klikasz PPM trzymając miecz, przyjmujesz postawę obronna? Ciekawe czy będzie można blokować ciosy innych graczy w taki sposób :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
moscalt86    0

ja latałem i zwiedzałem opuszczone kopalnie, te przepaście (nie moge sobie przypomnieć jak to sie nazywa...)

w opuszczonych kopalniach można znaleść skrzynie a w nich różne przedmioty typu nasiona melonów itp

zabił mnie już enderman (chyba miałem małego buga bo pomimo że się na niego przyglądałem cały czas on i tak sie teleportował za mnie i mnie zabił)

zwiedziłem już 3 wioski (troche zbugowane bo czasem domy są pod piaskiem czy gravelem)

widziałem rzeki, wielkie lasy, bagna i pustynie :)

ta wersja ma troche błędów ale skoro to jest wersja przedpremierowa to nie można się cudów spodziewać... zwłaszcza że sama gra jest w wersji beta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
koniczyn5    5

Ja znalazłem błąd ale ss nie mam zapomniałem zrobić. Jeżeli postawisz pochodnie pod wodą ona ci wypadnie, ale światło zostanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Showstopper    2

Jeżeli chodzi o dosyć poważne bugi.

To zauważyłem cztery, jednakże strasznie denerwujące.

#1. Gdy stojąc przy workbenchu [ używając go] wybuchnie obok ciebie creeper odbiera ci on max 0,5 serduszka. [ sprawdzalem 3x]

#2. Nie wiem czy to bug ale strasznie mnie martwi. Otóż od tejże wersji generator najpewniej nie generuje biomu ze sniegiem. Przeszedłem dużo klocków bo ponad 4k i nie znalazłem żadnego wspomnianego biomu.

#3. Enderman wydaje odgłosy Zombie. Zarówno stojąc neutralnie jak i atakując i następnie ginąc. Mam nadzieje że to zmienią bo np jak Enderman "krzyczy" to nie ma zadnego dźwięku co psuje cały efekt. Po za tym zombie niech ma swoje dźwięki a Enderman swoje...

#4. Enderman ignoruje gracza w trybie multiplayer. To już pozostawie bez komentarza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ThreeX    0

Co do multi, uruchomienie piecyka czasem wysypuje server.

Doświadczenie... coś co jest super ale nieprzemyślone. Otóż testujemy to na multi, creeper wysadza Nas na 1 raz bez problemu i gdy gracz ginie cały exp z niego wypada. Teraz wyobraźcie sobie tak 5 tysięcy sadzonek w jednym miejscu... Tak to działa a na dobrym sprzęcie uzyskać 10 FPS to już cud. niedopracowane to strasznie, pomijając już że 1.8 na singlu ledwo mi chodzi. Jeśli Notch nie dopracuje systemu zbierania expa to nie wyobrażam sobie wojen czy nawet pojedyńczych walk graczy z wyższym poziomem. Problemem jest również to iż gdy mamy servery na liście nie zawsze się z Nimi połączymy (należy uruchomić ponownie MC)

Na pewno plusem jest oświetlenie i to jak przychodzi noc/dzien (idealnie płynnie) tak samo jak wybuchy, one również nie stwarzają większych problemów. Nowe bloki dają Nam wiele możliwości konstruowania, tafla szkła nie jest tak do końca pełną (TUTAJ SCREEN (wrzucę jak server zacznie działać [kulki expa robią zamieszanie])). No i jeszcze kilka ciekawych zastosowań jakie doszły ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość affib   
Gość affib

nie wiem czy ktoś zauważył ale są bąbelki pod wodą :)

chyba że w 1.7 też były :O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pelmal    0

Ja znalazłem ciekawą rzecz: opuszczoną kopalnie (Z skrzynką w której były ziarna melona) i jar z lawowym jeziorem w jednym :D

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
modoc    1

Niestety nie ma jeszcze na chwilę obecną pełnej 1.8 ciekawe czy przesuną znowu. Robimy zakłady, ja obstawiam że tak :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
griszagen    1

Możliwe - Jeb tam ciężko tyra bugi kasujac ;)

btw - odwiedziłem dziś swój magazyn lawy - położony na poziomie bedrocku - kiedyś było tu jasno jak w dzień ( lava itp ) a dziś:

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Bziq    0

Endermani niszczą mi krajobraz :(
/>http://imageshack.us/g/694/20110912161434.png/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Silver    0

no nie wiem czy taka ciekawa ja tych skrzynek znalazlem z 10 i trafil mi sie raz diament w skrzyni ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...