-
Podobna zawartość
-
Przez Steve'cio
Witam. Posiadam komputer o specyfikacje:
- Intel i9 9900k 3.60GHz
- 16GB RAM
- Msi Geforce RTX 2080 8GB
Gram na monitorze o rozdzielczośći WQHD (2560 x 1440)
Grając w minecraft na różnych wersjach, najczęściej na 1.8 z texturepack czy bez niego, posiadając optifine. Grając na np. Hypixelu potrafi mi spaść FPS do 12 a dokładniej mam np. 156/12. RAM w launcherze oryginalnym ustawiłem RAM na 6GB i nic się nie zmieniło
Oczywiście bez shaderów tylko z texturepack albo bez texturepack.
I mi wtedy gra klatkuje. Na monitorze z którego kiedyś korzystałem w rozdzieloczości 1920 x 1080 nie ścinało tak. Jak patrze na wykorzystanie sprzętu jest ono nisko bo do 30% wszystko.
W innych grach tak nie mam nigdzie, wszystko normalnie płynnie działa, tylko tu tak jest a wykorzystanie sprzętowe jest do 30% (patrzyłem na menedżerze zadań jakie jest wykorzystanie sprzętowe).
Tak jak mówię korzystam z oryginalnego launchera, i tylko w tej grze to się zdarza w innych grach nie. W 3dmark komputer przechodzi dobrze i wysoko benchmarki. Proszę o pomoc
-
Przez beduinXXX
Robię obecnie mapę clicker z pomocą komend i mam zamiar spytać się czy niektóre rzeczy są wykonalne z pomocą komend na czystym minecraft. 1. Da się ustawić własny loot dla potwora i ustawić jego spawnowanie (cykliczne). 2.Zmienić żywotność przedmiotu leżącego na ziemi? 3. Zrobić blok za pomocą komendy, ale żeby miał właściwości skrzyni. Jak będę miał więcej pytań to edytuje post i dzięki za pomoc ;).
-
Przez adupl21
Witam, poszkuje ok. 10-15 osób na mój nowy prywatny serwer z modami. Serwer będzie wyglądał podobnie jak dobrze wszystkim znana Kwadratowa Masakra.
Wymagania:
- poczucie humoru
- 13+
- sprawny mikrofon
- umiejętność instalacji modów
Wszyscy chętni pisać pw!!!!
Aktualna lista modów:
1.VoxelMap (nie potrzebne na serwerze) 2.OptiFine (nie potrzebne na serwerze) 3.Twilight Forest 4.Not Enough Items (nie potrzebne na serwerze) 5.Code Chicken Core (nie potrzebne na serwerze) 6.Code Chicken Lib (nie potrzebne na serwerze) 7.Mo Pickaxes 8.Mob Armor 9.Iron Chests 10.Industrial Craft 2 11.HarvestCraft 12.Mo Creatures 13.Custom Mob Spawner 14.Damage Indicators (nie potrzebne na serwerze) 15.Furniture Mod 16.M Ore 17.Balkons Weapon Mod 18.Biomes O Plenty 19.Carpentners Blocks 20.Battle Towers 21.RikMuldsCore 22.Camping Mod 23.Chisel Mod 24.MineFactory Reload 25.COFHCore 26.Magical Crops 27.TConstruct Mod 28.Tinkers Mechworks 29.Mantle Mod 30.Ender IO 31.EnderCore 32.Mekanism Generators 33.Mekanism Tools 34.Mekanism Core
-