Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Michaell

Dyskusja i Wasze opinie na temat Beta 1.8.

Rekomendowane odpowiedzi

Mofixil    190

Minecraft 1.8 nadchodzi :) ja czekam na nowego moba i poprawki

Nie ciesz się tak, poczekasz raptem 20 minut aż będzie na torrentach więc nie udawaj kogoś kto ma oryginała, tacy ludzie nie wstydzą się swojego nicku MC chyba że brzmi MrocznaDupa666 D:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rejvex    0

Moje doświadczenia z Minecraft 1.8

1. Zawiodłem się na endermanie, myślałem że będzie straszniejszy.

2. W żadnej grze nigdy nie widziałem piękniejszego zachodu słońca, postarali się.

3. Miałem ubaw przy gonieniu uciekających zwierząt.

4. Podziemne kaniony mnie zaskoczyły, nad tym też się postarali.

5. Animacja naciągania łuku jak i jedzenia są bardzo fajne.

6. Stackownie się jedzenia.

7. Bardzo fajny tryb kreatywny, można się w nim dużo szybciej zapoznać z nową wersją.

8. Efekty krytyczne podczas skoku i uderzenia.

9. O wiele lepiej wyglądają góry.

10. Rzek i oceanów jeszcze nie miałem zaszczytu spotkać. ;]

11. Niestety nie można się wspinać po lianach. :(

12. Bardzo fajne menu.

13. Fajny sposób wybierania serwerów.

Cieszę się jeżeli komuś chciało się to czytać xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tessio    0

Ja mam problem ze stabilnością gry sypie się jak domy w Afganistanie grać się nie da . Co do tego co sprawdziłem to sprint , krytyki , Nowe Al zwierzaków , Nowe biomy i szczegóły świata ( znalazłem tylko kopanie, wąwóz ) ale nie mam już cierpliwość do tych crash'y ciągłych wiec poczekam na poprawki ale zmiany jak najbardziej na + .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
modoc    1

A wiec u mnie zauważyłem, iż na serwerze testowym po bardzo długim zwiedzaniu gra zaczyna skakać. I nie zależy to w zupełności od mego łącza czy sprzętu. Gra laguje bardzo mocno po takim łażeniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
LukOle    4

No więc tak:

Endermany - jakoś tak straszne nie są . Chodzą z klockami normalnie i nie jak w tym filmiku: Enderman 1.8 Fanmade, że stoi nieruchomo i gapi się na Ciebie, co troszkę przerażało, bo ruchu nie mogłeś zrobić i już DEAD . Chodzą ciągle a jak już się na nie spojrzysz, to podchodzą trochę, robią im się purpurowe oczy i jakby ,,kurz'' purpurowy obok nich (już wiemy, że pochodzą z Netheru) . Walisz dwa razy w niego i... ,,buahahah zabiłem endermana!'', a tu nagle schodzi twój uśmiech gdy enderman bierze Cię od tyłu( bez skojarzeń Oo) i zabiera Twoje rzeczy . Raz mi się udało go zabić przy małej pomocy szkieleta i zombie( szkielet walił w moją stronę, ale na mojej stronie stał enderman i szkielet walił w niego xD) . Wypada z niego Ender Pearl i jak na razie nie ma chyba zastosowania . W nocy kiedyś to jakoś się szło z kopalni do łóżka =D, ale teraz to będzie mały problem przez te ,,je**ne ośmiornice'' .

Poza tym animki jedzenia i wszystkie poprawki fajne . Strzelanie z łuku wreszcie jest realniejsze. Dotychczas bohaterem był Chuck Norris, który potrafił wystrzelić 20 strzał w 5 sekund xD . Inne kolorki gdy zapada zmrok... bardzo realne . Planuje kręcić filmik o Endermanie :E .

I miałem takie gówienko jeszcze -.-, a mianowicie gdy w swoim małym, zapełnionym domku(miał kopalnie w środku) kładłem się spać ZAWSZE budził mnie szkielet lub zombie mimo, że wszystko było zamknięte... Musiałem się przenosić -.-' .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190

EnderPearl po uderzeniu w endermana teleportuje go dość daleko, z własnych obserwacji widzę że im więcej masz pereł w plecaku tym większa szansa na losowe teleportacje endermanów od uderzenia NORMALNEJ broni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
arek    0

Ciekawie się zapowiada do tego dojdą kolejne update więc gra będzie, na pewno dobrze się sprawować :P

Bardzo mnie się podoba tryb jedzenia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Y4nuszek    18

@UP Trolololol pewnie chodzi o pasek głodu :=]

A co do tematu. Patch dodał dużo fajnych i ciekawych dodatków. Zmniejszony spawn zwierząt jest na minus. No i Endermany bym do pracował. Ten efekt "wkurzania" z PAX był fajny, nie wiem czemu w "finalnej" wersji go nie ma.

Osobiście też poczekał bym jeszcze z miesiąc nawet na patch. Bo brak NPC i jakieś takie kulawe spawnowanie się wiosek. Niektóre budynki z drzwiami 5 kratek nad ziemią inne pod zieminą.. WTF?!

Do tego drewniane żebra w kopalniach często rondomowo się ustawiają (zawieszone w powietrzu?!). Mogliby to też dopracować...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
griszagen    1

Ender Pearl wydaje się działać też na inne moby i to znacznie oddalone - fajnie podskakują jak wycelujesz i na nich użyjesz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190

Do tego drewniane żebra w kopalniach często rondomowo się ustawiają (zawieszone w powietrzu?!). Mogliby to też dopracować...

Opuszczone kopalnie często pokrywają się z kanionami czy innymi jaskiniami, idziesz idziesz i nagle _Jeb ( :D )! Wpadasz do jeziorka lawy D:

Ale 4 poziomowe ruiny z 4 dungeonami połączone z opuszczona kopalnią, infinite ores :3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jockerds    0

Hej, czy ktoś widział pająka jaskiniowego, bo raz byłem na fajnej wyspie, doszedłem do lochów i znalazłem mob spawnera, widziałem tam chyba pająka jaskiniowego. Grałem na Peacefull.

/>http://imageshack.us/photo/my-images/703/beztytuudjzg.png/

Czy to jest pająk jaskiniowy? Powiększcie obraz a zobaczycie że na nogach ma coś tak lekko niebieskiego

Edytowane przez andrenas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jockerds    0

Dzięki, myślałem że to zwykły pająk, czy widziałeś Silverfisha? Bo ja gram długi czas ale go nie spotkałem, lecz widziałem poniszczone liście i ziemie. Nie wiem czy to był Enderman czy Silverfish.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rapikol    88

Silverfish jest tylko w kamieniach w twierdzach pod ziemią

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja gram w 1.7.3, bo 1.8 jest głupie :/ Najbardziej mnie wkurzają: Sprint, ciosy mieczem, exp, nowe moby i najgorszy głód :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Michaell    24

lol, co Cię wkurza w sprincie, expie i ciosach? Nikt nie każe tego używać. ._.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No poprostu to mi nie pasuje do Minecrafta. Pozatym jak mam nie używać jak exp sam leci, a sam często naciskam 2 razy W, żeby lekko podejść do krawędzi... Ciosy mieczem rzeczywiście mogę obejść no, ale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rapikol    88

Po co naciskać dwa razy "w" żeby podejść do krawędzi? Wystarczy trzymać shift i się skradać, przynajmniej masz pewność, że nie spadniesz.

Moje zdanie Crafterowiec? Jak można nie lubić nowych rzeczy? 1.8 Strasznie usprawniło rozgrywke online! O wiele lepiej z kumplami urządza się bitwy :D

Właśnie dzięki sprintom i nowym systemem walki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Joz    10

No, ten nowy system walki to o kant tyłka rozbić.

Znaczy nie, jest ok. Bardzo mnie cieszy, że wreszcie robi coś w kierunku usprawnienia tej jakże ważnej części Minecrafta. Ale nie nazywajmy dwóch nowych kombinacji "nowym system walki". Krytyczny cios chyba tylko raz zadałem, i to tylko przez przypadek (jak spadałem chyba krowę uderzyłem). Chcę więcej, ale to tak jak ze wszystkim.

Z tym usprawnianiem rozgrywki online też bym nie przesadzał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pesio    12

No poprostu to mi nie pasuje do Minecrafta.

Staaary... mi osobiście w Minerafcie więcej rzeczy nie pasuje, niż pasuje. Dla mnie ta gra poszła w złą stronę; Minecraft był o budowaniu z klocków, a nie o koegzystencji z potworami, zbieraniu surowców, craftingu, czy przetrwaniu nocy.

OK, to mogły być świetne dodatki urozmaicające grę, które można wyłączyć, a nie niezbędny trzon rozgrywki! W 1.8 Notch chcąc odkupić swoje winy stworzył beta creative, ale to wciąż nie jest to na co czekam - niektóre pomysły sprawdzające się w survivalu w creative wręcz przeszkadzają ( przydałaby się np możliwość wyłączenia dnia i nocy itp...), sterowanie w lotcie nie wydaje się być intuicyjne, do tego jeszcze oczywista wada w postaci braku miltiplayera.

Ale cóż, gra jeszcze nie wyszła, dużo może się zmienić, będę cierpliwy. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Y4nuszek    18

creative, ale to wciąż nie jest to na co czekam -

"Staaary..." po cholere Notch ma robić wersje alphe x2?

Jak dla mnie MC idzie w jak najlepszym kierunku! Dostajemy, żyjący świat w którym możemy stworzyć co dusza zapragnie. Stajemy się rozbitkami tworzącymi swoje nie-życie. Wystarczy się tylko wczuć w swoją postać i iść przez kanciasty świat.

A jeśli interesuje Cie budowa kalkulatorów, komputerów czy drukarek. To masz mody albo właśnie teraz tryb Creative.

Jak dla mnie powinny być lepsze poziomy trudności, a najlepiej dwa wybory.

Pierwszy taki jak teraz jest z poziomu gry. Wybieramy poziom ile mobów, ale też jak szybko głód spada, narzędzia się psują itd. A drugi przed stworzeniem świata, gdzie wybierze się ile surowców się tworzy. Bo jak dla mnie w 1.7 i 1.8 jest dużo za dużo surowców. Za łatwo się gra, za szybko... Może niektórzy chcą mieć już na początku diamentowy set.. Ja bym wolał się trochę z tym pomęczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pesio    12

@Up

Dla mnie Minecraft to wirtualne lego, a nie wcielanie się w rozbitków.

Gdy zaczynałem grać w Minecrafta wyglądał on całkowicie inaczej niż teraz, ale mi się spodobał i zagrywałem się w niego nocami. Miałem nadzieję, że będzie rozbudowany według zasady ''więcej, lepiej, bardziej za***iście''Notch miał jednak inne plany i zmienił koncept gry, co mnie zabolało. Teraz do niego wraca, ale coś czuje, że będzie to potraktowane po macoszemu i nie wrócą już takie fajne ficzery jak skończone mapy, czy funkcja aktywujące starą grafikę chmur niezmieniająca tekstur drzew, a modami bawić się nie lubię - za dużo kombinowania, chciałbym mieć to w standardzie. Od historia.

Ale jestem dobrej myśli. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...