Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
Mariella

Pytanie o premium.

Pytanie

Mariella    55

Witam. Jeśli piszę w złym temacie czy coś to nie bić. Przenieść. Jak wiadomo, mój ukochany freebuild padł. Miałam wielki sentyment do niego, ale do rzeczy. Zastanawiam się nad kupnem premium i w związku z tym mam parę pytań. Chciałabym kupić premium głownie z powodu możliwości grania na serwerach premium. Z tego co mi wiadomo, na takich serwerach grają ogarnięci ludzie, w odpowiednim wieku i zachowują kulturę wypowiedzi. Jest też podobno więcej freebuildów, bo z tego co widzę, bardzo malutko takich serwerów non-premium. Większość to survivale z pvp, frakcje, gildie i te sprawy, czyli coś czego nie znoszę bo dla mnie Minecraft nie na tym polega, by niszczyć i się napierdzielać tylko by budować. Informacje jakie pragnę uzyskać to po pierwsze, czy opłaca się kupować premium, czy faktycznie jest jakaś różnica między serwerami premium a non-premium i najważniejsze pytanie - jak mogę dokonać takiego zakupu..? O.o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
radyjko    176

Dodam jeszcze od siebie względnie łatwą instalację modyfikacji i 100% gwarancja wsparcia technicznego, nawet u Mojangu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
matiyarosz    199

Witam. Jeśli piszę w złym temacie czy coś to nie bić. Przenieść. Jak wiadomo, mój ukochany freebuild padł. Miałam wielki sentyment do niego, ale do rzeczy. Zastanawiam się nad kupnem premium i w związku z tym mam parę pytań. Chciałabym kupić premium głownie z powodu możliwości grania na serwerach premium. Z tego co mi wiadomo, na takich serwerach grają ogarnięci ludzie, w odpowiednim wieku i zachowują kulturę wypowiedzi. Jest też podobno więcej freebuildów, bo z tego co widzę, bardzo malutko takich serwerów non-premium. Większość to survivale z pvp, frakcje, gildie i te sprawy, czyli coś czego nie znoszę bo dla mnie Minecraft nie na tym polega, by niszczyć i się napierdzielać tylko by budować. Informacje jakie pragnę uzyskać to po pierwsze, czy opłaca się kupować premium, czy faktycznie jest jakaś różnica między serwerami premium a non-premium i najważniejsze pytanie - jak mogę dokonać takiego zakupu..? O.o

Hellou,

Ogólnie pierwsza sprawa jest taka, że to wcale nie jest tak ładnie z kulturą na serwerze Premium, co raz więcej nieogarniętych osób ma MInecrafta i to ma swój efekt na serwerach aczkolwiek na mniejszych serwerach rzeczywiście jest większy spokój niż na serwerach NP. Tak jak stwierdził przedmówca masz wolny wstęp na serwery, skina, lepszy launcher przede wszystkim bez wirusów (a wiele NP je zawiera niestety), wsparcie od Mojangu w przypadku problemów przez ich system zgłoszeń no i satysfakcję że wsparłaś twórcę gry który trochę czasu poświęcił na stworzenie gry. Na ostatnim punkcie wielu osobm niestety niezbyt zależy co jest błędem. Jeżeli do takich osób należysz to pomyśl sobie co by było gydby ktoś Wam skopiował Freebuilda i postawił własnego i jeszcze na nim zarabiał (tak jak Zyczu na reklamach). Jeżlei jesteś typem osoby który czerpie z tego satysfakcję to bardzo dobrze, tylko pogratulować ;) Do minusów na pewno bym nie zaliczył ceny bo jest ona stosunkowo niska w porównaniu do tego reszty tego typu gier, aczkolwiek rozumiem że dla niektórych może stanowić przeszkodę.

Jak kupić? Najłatwiej przez płatności przez internet takie jak PayPal albo Kartę płatniczą/kredytową, ale jeżeli nie masz takiej opcji to zawsze możesz iść do sklepu i zrobić przelew albo kupić kartę PaySafeCard na 100zł. Instrukcji póki co nie będę podawał, bo możliwości jest mnóstwo ale możesz mi zaufać, że proces jest naprawdę łatwy :) Oczywiście wszystko na stronie minecraft.net - kupienie MInecrafta na Allegro albo serwisach typu fabryka-kluczy (z resztą gdziekolwiek co nie jest minecraft.net) dość często kończyło się zablokowanym kontem i użytkownikiem żalącym się na forum, więc warto od razu ostrzec.

Tak więc podsumowując - warto :) Jeżeli będziesz miała jakieś problemy z płatnością to pisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Mariella    55

Dzięki za odpowiedzi, zwłaszcza za wyczerpującą odpowiedź matiyarosz. ;)

no i satysfakcję że wsparłaś twórcę gry który trochę czasu poświęcił na stworzenie gry. Na ostatnim punkcie wielu osobm niestety niezbyt zależy co jest błędem. Jeżeli do takich osób należysz to pomyśl sobie co by było gydby ktoś Wam skopiował Freebuilda i postawił własnego i jeszcze na nim zarabiał (tak jak Zyczu na reklamach).

Nie lubię piracić, tak jak wspomniałeś - nie czułabym się wcale dobrze, będąc plagiatowana, dlatego też pomyślałąm o premium. :p Co do płatności, nie da rady załatwić tego kartą z PKO, Pekao, ING itd, nje? ;( A cena jak dla mnie przyzwoita, czo chcecie... ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Feriach    97

Prosta zasada odnosząca się do wszystkiego:

Podoba się? Wesprzyj twórców i kup.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
matiyarosz    199

Prosta zasada odnosząca się do wszystkiego:

Podoba się? Wesprzyj twórców i kup.

Tak, podsumowałeś to co napisałem w całym akapicie :|

Dzięki za odpowiedzi, zwłaszcza za wyczerpującą odpowiedź matiyarosz. ;)

Nie lubię piracić, tak jak wspomniałeś - nie czułabym się wcale dobrze, będąc plagiatowana, dlatego też pomyślałąm o premium. :P Co do płatności, nie da rady załatwić tego kartą z PKO, Pekao, ING itd, nje? ;( A cena jak dla mnie przyzwoita, czo chcecie... ;p

Nie ma problemu, niestety nie pomogę Ci z Polskimi bankami bo mieszkam w UK i nie za bardzo ogarniam jak to u Was wygląda. Będę siedział w tej kwestii cicho by nie wprowadzić w błąd :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Atexor    424

Gdzieś 3 lata temu kupowałem za pomocą karty ING. Wątpię, że zmienili i pewnie się da - byle MasterCard/VISA :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
radyjko    176

Tak, podsumowałeś to co napisałem w całym akapicie :|

Jego avatar podsumował całe twoje życie .___.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Mariella    55

No chce sie czegoś człek dowiedzieć a oni spamiooo! :D

Okej, myślę, że już wszystkiego się dowiedziałam. :3 Zajrzę na ich stronkę, ewentualnie spytam ich osobiście w mailu czy coś, o ile zaszczycą mnie z łaski swej odpowiedzią... :P

Wszystkim dziękuję za pomoc. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Feriach    97

[...] spytam ich osobiście w mailu czy coś, o ile zaszczycą mnie z łaski swej odpowiedzią... :P

Jakiś tydzień mi odpowiadali na proste pytanie, więc powodzenia^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
PablooS    42
Jeśli chcesz płacić kartą to nic trudnego jeśli na odwrocie karty masz trzycyfrowy kod.
CVV_3.jpg
Może się to różnić w zależności od karty ale muszą to być 3 cyfry na odwrocie.
Przez proces płatności raczej powinnaś przejść bez problemu bo nie jest to trudne, a jeśli chodzi o kartę to wystarczy wszystko odpowiednio z karty przepisać (ten kod nazywa się CVV).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Mariella    55

Hmm, mam kartę z PKO i na odwrocie są 3 cyfry ostatnie, ale nie wiem czy reszta znajduje się pod dziwną naklejką z nazwiskiem czy tamto pole jest puste więc muszę chyba u nich spytać czo to jest, są za to na przodzie i końcówka niestety jest 4-cyfrowa. Ale i tak planowałam "odejść" z PKO, bo ten bank to jest jakaś komedia. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Mariella    55

Jeszcze jedno pytanie, czy opłaca się kupować konto premium od osób, które np. reklamują się na naszym forum? Tematy typu: "sprzedam konto premium" - dostałam taką ofertę ale jakoś podświadomie obawiam się oszustwa. O.o 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
PablooS    42
Jeśli masz kasiorę to czemu nie - możesz obawiać się blokady konta i tyle. Lecz jeśli wolisz jednak wydać jednorazowo pieniądze to kupuj na minecraft.net
Ja tam kupowałem 2 gifty i jak bym miał jeszcze kupować to tylko tam :) Edytowane przez PablooS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi