Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
matiyarosz

Podziękowania

Rekomendowane odpowiedzi

matiyarosz    199

Witajcie,

Takie trochę emocjonalne podziękowania kiedy minęło 5 miesięcy od mojego powrotu do sieci, ale cóż różne rzeczy się zdarzają. Nie będzie to moje obiecane ultimatum, z pewnych powodów. Nie przedłużając zbędnie wczoraj był mój ostatni dzień opieki nad siecią Minecraft.PL jako administrator forum, redaktor naczelny oraz opiekun Bungee. Odchodzę ponieważ doszło do nieprzyjemniej sytuacji między mną i ekipami a Rabusem. Oczywiście życzę mu powodzenia w dalszym prowadzeniu sieci i liczę że już wkrótce ujrzymy sieć w lepszej odsłonie :)

Co będzie dalej ze mną? Nie wiem, naprawdę, ale jeżeli chcielibyście się ze mną skontaktować piszcie na matiyarosz@matiyarosz.pl - prawdopodobnie przestanę się zajmować Minecraftem, ale naprawdę nie wiem.

Jeszcze jedna kwestia, redaktor naczelny. Nie mam zbytnio głosu decydującego ale jeżeli Rabus nie miałby nic przeciwko mam nadzieję, że otrzyma go SantoSubitoViaUSB. Źle się czuję, że zabrałem mu wcześniej rangę dość dziwnych okolicznościach za co go przepraszam.

Jeszcze raz, dziękuję i powodzenia

(Proszę o przeniesienie tego do ogłoszeń, z góry dzięki!)

Edytowane przez matiyarosz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Trzymaj się! Miło było współpracowac z Tobą przez ten czas. Nie powinno być Ci źle z powodu przejęcia rangi naczelnego. Miałes pomysły, ogromne chęci, a także wolny czas, którego mi ostatnio brakowało ;) normalna kolej rzeczy.

Pozdrawiam i do usłyszenia, napisania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
unablex    0

To pa. [KTOŚ ZMIENIŁ KOMENTARZ]

Edytowane przez unablex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
matiyarosz    199
Hmm... nope? Co mam mój "braciszek" do moderowania forum? Poza tym jaka znowu drama? Nasze wizje i sposób działania się różniły i nie będę Rabusa blokował w tym co robi. Co jak co, ale w porównaniu do wielu osób które tu były kiedyś odszedłem z bardzo dużym spokojem, podziękowaliśmy sobie na Facebooku i tyle. Poza tym nic nie blokuje nas aby dalej utrzymywać kontakt, po prostu nie będziemy ze sobą współpracowali dlatego nie pisz głupot o jakiś dramach, kasie itd. NIGDY nie poprosiłem żadnego admina (czy to był Eltic, Rabus, ali6n, Twoi rodzice) o pieniądze albo wynagrodzenie tego co robię, a przez trzy lata zrobiłem naprawdę dużo dla polskich społeczności Minecraftowych. Poza tym nikt tu nie zdziera z dzieci pieniędzy, otrzymują duże paczki bonusów za naprawdę małe pieniądze, gdzie ponad połowa z nich idzie na podatki.

Tak więc proszę, nie pierdziel głupot :)

Powyższa odpowiedź się tyczy tego co Unablex napisał wcześniej: qWZp3pn.png Edytowane przez matiyarosz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
unablex    0

Hmm... nope? Co mam mój "braciszek" do moderowania forum? Poza tym jaka znowu drama? Nasze wizje i sposób działania się różniły i nie będę Rabusa blokował w tym co robi. Co jak co, ale w porównaniu do wielu osób które tu były kiedyś odszedłem z bardzo dużym spokojem, podziękowaliśmy sobie na Facebooku i tyle. Poza tym nic nie blokuje nas aby dalej utrzymywać kontakt, po prostu nie będziemy ze sobą współpracowali dlatego nie pisz głupot o jakiś dramach, kasie itd. NIGDY nie poprosiłem żadnego admina (czy to był Eltic, Rabus, ali6n, Twoi rodzice) o pieniądze albo wynagrodzenie tego co robię, a przez trzy lata zrobiłem naprawdę dużo dla polskich społeczności Minecraftowych. Poza tym nikt tu nie zdziera z dzieci pieniędzy, otrzymują duże paczki bonusów za naprawdę małe pieniądze, gdzie ponad połowa z nich idzie na podatki.

Tak więc proszę, nie pierdziel głupot :)

Powyższa odpowiedź się tyczy tego co Unablex napisał wcześniej: qWZp3pn.png

Nic nie pisałem, że ty dostajesz hajs. Tylko miałem na myśli to że sieć ździera kase. Widział ktoś jaki regulamin od minecrafta 1.7.10 wprowadzili ?

Oto kawałek.

A czego nie wolno:

• Nie można sprzedawać waluty wirtualnej na serwerze, za realne pieniądze.
  • Nie można sprzedawać dostępu do stref na serwerze np. Strefa VIP.
  • Nie można sprzedawać rang które posiadają ulepszenia, które wpływają na rozgrywkę - np. /godmode.
  • Nie można sprzedawać pluginów i modów.
  • Nie wolno tworzyć i publikować cheatów do Minecraft.
  • Nie można sprzedawać rzeczy które wpływają na rozgrywkę - np. Kox jabłka, diamenty, zbroje (także ulepszone), narzędzi (także ulepszonych) itp.
  • Nie można sprzedawać ułatwień - np. Większy EXP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
matiyarosz    199
A to, to raczej nie do mnie ani do żadnego z adminów serwerów bo nie jesteśmy prawnie związani z właścicielem maszyny oraz w tym przypadku rówież osobą, która te wpłaty przyjmuje. Nevermind, pisz do Rabusa jeżeli masz jakieś zastrzeżenia co do działania sieci. Ogólnie chciałbym podziękować Santo za miłe słowa, a tak to myślę że temat można zamknąć by nie powodował niepotrzebnych kontrowersji :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rabus    3

Nic nie pisałem, że ty dostajesz hajs. Tylko miałem na myśli to że sieć ździera kase. Widział ktoś jaki regulamin od minecrafta 1.7.10 wprowadzili ?

Oto kawałek.

A czego nie wolno:

• Nie można sprzedawać rang które posiadają ulepszenia, które wpływają na rozgrywkę - np. /godmode.
  • Nie można sprzedawać rzeczy które wpływają na rozgrywkę - np. Kox jabłka, diamenty, zbroje (także ulepszone), narzędzi (także ulepszonych) itp.

Ale można wprowadzić opłatę za wejście na serwer, i to wprowadzimy z najnowszym serwerem :)
Poza tym, można schować wszystkie komendy które się udostępni tylko vipom tylko po wysłaniu smsa, ale tego już nikomu mówić nie trzeba. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
anewil    30

Ale można wprowadzić opłatę za wejście na serwer, i to wprowadzimy z najnowszym serwerem :)

Powodzenia !

Wątpię żeby ktoś chciał płacić za serwer skoro ma tysiące innych darmowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rabus    3

Powodzenia !

Pożyjemy, zobaczymy. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
unablex    0

Powodzenia !

Prawda. Po co ktoś ma płacić za wejście na serwer na którym są z 2 osoby i jest plugin na oszukane sloty. To się nazywa oszustwo, ktoś by zapłacił by wejść bo myślałby że tyle osób gra, by wszedł a tu 2 osoby...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
matiyarosz    199
Chłopaki proszę abyście przenieśli tą dyskusję w inne miejsce ;)

Idźcie najlepiej na Shoutboxa:

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

a ten temat zamknijcie Edytowane przez matiyarosz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
unablex    0

No to może niech administracja włączy shoutboxa ? o.O A i dodam widziałem film z rabusiem. Fajnie ci wyszedł film matjas ( sorry jeśli przekręciłem nick ;/)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rabus    3

No to może niech administracja włączy shoutboxa ? O.o A i dodam widziałem film z rabusiem. Fajnie ci wyszedł film matjas ( sorry jeśli przekręciłem nick ;/)

Nie włączy aż do nowego roku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
BukkitSmerf    9

Ludzie, nie żartujcie sobie z tę EUL-ą

A czego nie wolno:

Poza tym, można schować wszystkie komendy które się udostępni tylko vipom tylko po wysłaniu smsa, ale tego już nikomu mówić nie trzeba. :)

Przypomnę o drobnym fakcie:

Już samo prowadzenie publicznego serwera z offline-mode łamie zasady Mojangu i nawet bukkita.

Więc to trochę jak morderca boi się że go posadzą na kradnięcie batoników. (nie wliczając w to polskie realia, gdzie ta 2 kara może się okazać gorsza)

Więc nie ma sensu nic ukrywać, bo i tak łamie się wszystkie podstawowe zasady, a euli i tak nikt nie pilnuje,

Więc ta sieć działa tak samo "legalnie" jak połowa innych.

PS: Zgłoszenie o piractwie musi wysłać firma, bo to jej dobra są naruszone, w prawie nie ma "solidarności". Tak jak by ktoś chciał wymyślać bajki o tym że ma tatę policjanta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rabus    3

Prawda. Po co ktoś ma płacić za wejście na serwer na którym są z 2 osoby i jest plugin na oszukane sloty. To się nazywa oszustwo, ktoś by zapłacił by wejść bo myślałby że tyle osób gra, by wszedł a tu 2 osoby...

Jaki plugin na oszukane sloty XD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
BukkitSmerf    9

Jaki plugin na oszukane sloty XD

pewnie mój! FakeServer! :D 

No nic, nie wszyscy wiedzo co to Bungee.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424

Cóż mogę napisać. Nie znaliśmy się aż tak matiyarosz. Jak to mawiają: "Wyście sobie, a my sobie, każdy sobie rzepkę skrobie" i my tak robiliśmy swoje i mało sobie wchodziliśmy w "paradę" ;)

Dzięki za to co robiłeś dla sieci i powodzenia "w życiu" (nigdy nie potrafiłem walić mów pożegnalnych), rozwijania zainteresowań, wyspania etc :D

Kto wie, ale może inni także postanowią "odpocząć" if you know what I mean. Sam ostatnio mam mało czasu, a od wczoraj wieczorem i cały dzisiejszy dzień kombinowałem z

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

. Ehhh..

Trzymaj się ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Uberman19    0

Szkoda, szkoda. Zapowiadało się całkiem fajnie, było dużo wysiłku w odbudowę sieci.

Składam serdeczne kondolencje podziękowania zarówno Tobie, jak i innym osobom które zrezygnowały z rangi (radyjko), powodzenia życzę.

Trzymanko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...