- 0
Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0

[Solved]Aktualizacja do 1.8 i mulenie gry
Pytanie zadane przez
newuser3
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi

Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
Witam, w MC gralem dobrych kilkanascie miesiecy temu dosc czesto, zatrzymalem sie na wersji 1.7.4 i od czasu do czasu cos tam tworzylem na singlu. Ostatnio postanowilem wrocic do gry, sciagnalem nowa aktualna wersje 1.8 i....zaczely sie problemy. Gra okropnie zamula na standardowych ustawieniach. Sprzet mam taki sam jak wczesniej, dal pewnosci odpalilem w wersji 1.7.4 i jest ok - gra chodzi plynnie. W 1.8 gram na mapie ktora tworzylem wczesniej wiec moze byc ona przekonwertowana jednak na calkiem nowych swiatach rowniez jest ten problem.
Fpsy spadaja ponizej 20, chunki mam ustawione na 12 jednak w 1.8 musze zejsc do 2-4 aby dalo rade sensownei pograc. Reszta ustawien pozmienialem na te jak najmniej obciazajace kompa jednak nadal to nie pomaga. Czy wersja 1.8 ma az tak zmieniony silnik gry ze moze tak mocno zamulac?
Kompa nie mam najmocniejszego (i5 430m, 8gb ram ddr3, ssd 840 evo, ati hd 5650, win 764bit) jednak radzil on sobie do tej pory z minecraftem bez problemow. Nie mam zadnych modow powgrywanych-czysty minecraft. Czy ktos tez zauwazyl takie zmiany w plynnosci gry?
Udostępnij tę odpowiedź
Odnośnik do odpowiedzi