Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Domi7777

Unban i skarga na HiveTyrant

Rekomendowane odpowiedzi

Domi7777    0

Witam

Właśnie zostałem zbanowany za: Admin ma zawsze Rację

A czemu niesłusznie?

1. HiveTyrant to nie Admin, jedynie sMod. Wykorzystywanie praw wyższego stanowiska.

2. Nie złamałem żadnego punktu regulaminu.

3.Podstawą do bana było mniej więcej to: "Nie chce mi się rozmawiać z osobą dyskutującą na temat tego, jak powinna być rozstrzygnięta sprawa jak ktoś coś kupi, a potem okazuje się, że będzie reset, więc go zbanuję bez podania absolutnie żadnej przyczyny."

4. Screeny:

<a href=

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

>2014-09-08_17.24.10.png</a>

<a href=

>2014-09-08_17.21.25.png</a>

<a href=

>2014-09-08_17.21.37.png</a>

<a href=

>2014-09-08_17.21.56.png</a>

<a href=

>2014-09-08_17.23.03.png</a>

<a href=

>Ban.dib</a>

5. Czas Bana: 7 Dni.

Mój nick: domi7777

Wnoszę o:

-Unban dla mnie

-Stosowne upomnienie, bądź ukaranie sModa HiveTyrant

Jeśli tą sprawą nie zainteresuje się administracja, pójdę bardziej w górę, ze względu na to, że administracja ignoruje własny regulamin i niepoważnie traktuje graczy, w dodatku tych którzy chwilę temu zasilili konto serwera skromną kwotą 11,07 zł (Wliczając podatki VAT etc.)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
anewil    30

Dostałeś bana za prowokowanie kłótni. Wczoraj mimo upomnień nadal kontynuowałeś temat zbyt drogich SMS-ów, nikt Cię nie zmusza do kupna VIP'a czy innych dodatków, a ty i tak masz pretensje że za drogo... nie chcesz, nie kupuj. Dziś od Ghosta dowiedziałem się że wypowiadasz się na temat nowej edycji o której nawet nie masz pojęcia, miałeś pretensje że stracisz vipa itemy itp., a nawet nie wiesz czy ta nowa edycja w ogóle będzie, właśnie przez takie zachowanie prowokujesz innych graczy do kłótni i za to właśnie dostałeś bana. To tyle :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Domi7777    0

HiveTyrant sam pisał, że będzie za niecały miesiąc i wszystko będzie zresetowane.

Po drugie: Nie była to prowokacja kłótni, a krytyka NIE MOŻE być karalna. Pisałem o tym, że powinna być zwrócona przynajmniej część zakupu, w innych grach zresetowanych/zamkniętych tak jest. Ktoś mówił, że nie mam racji. To nie kłótnia, to cywilizowana dyskusja i krytyka.

Po trzecie: W regulaminie nic nie widzę na temat bana za rzekome "prowokowanie kłótni"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
VentacPL    30

Po uzgodnieniu z Anewilem, to ja rozpatrzę skargę. 

Witam

Właśnie zostałem zbanowany za: Admin ma zawsze Rację

A czemu niesłusznie?

1. HiveTyrant to nie Admin, jedynie sMod. Wykorzystywanie praw wyższego stanowiska.

1. Tak, Tyrant to nie Admin tylko sMod, nie wykorzystał w żadnym stopniu "praw" wyższego stanowiska. Powód "Admin ma zawsze rację" jest dawany automatycznie w wypadkach, kiedy to banujący nie poda powodu.

2. Fakt, może nie ma w regulaminie napisanego punktu, który zakazuje prowokowania kłótni, ale musisz zapamiętać jedną, ważną rzecz. Przeważnie (na większości serwerów) to Admin jest ponad regulaminem, to on go tworzy i ma pełne prawo modyfikacji tego "dokumentu". Ustanawia prawo, ale sam nie musi się do niego stosować, można to nazwać monarchią despotyczną. Mniej więcej tak wygląda tutaj stanowisko Admina.

3.Przejrzałem logi z rozmowy Twojej i Tyranta, i nie znalazłem momentu, w którym to rzekomo jesteś informowany o jakimkolwiek resecie. Prosiłbym o sprecyzowanie godziny, w której to zostałeś o tym "poinformowany".

4. Wykłócałeś się wczoraj z Anewilem i Tyrantem, tak naprawdę o nic, tzn. gunwo burza.

Podsumowując:

Proszę Cię, abyś podał mi inf. odnośnie godziny, w której to zostałeś poinformowany o rzekomym resecie.

BTW. Wszystkie posty, które nie należą do członków ekipy Prisona i oskarżonego będą z góry usuwane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Domi7777    0

Było to około 17:10-17:20

Było to w rozmowie o tym, jak pytałem czy ktoś ma demona i co on ma, wtedy pisał ktoś o tym, że na niego zbiera, inny ktoś mówił, że co będzie robić, jak będzie mieć demona niby, padło wtedy mniej więcej coś takiego przez HiveTyranta " Za miesiąc będzie reset, może mniej, zależy czy się wyrobimy z mapą"

To co było wczoraj to nie dzisiaj, po za tym wczoraj napisałem jedynie, że mogliby dać lepsze oferty do ItemShopa. Nie rzucałem mięsem i nie prowokowałem.

Piszę jeszcze raz: To nie była prowokacja kłótni. Prowokowałbym ją jedynie gdyby:

- Kogoś obraził

-Powiedział, że nie ma prawa się odzywać

- Uraziłbym jego wartości moralne , religijne, lub społeczne

-Użył wulgarnych słów, wyzwisk, lub drastycznych zwrotów

-Groził komuś

- Pisząc o rzeczach intymnych, mogących wywołać spór

- Podważałbym regulamin

Kolejną sprawą jest to, że w dzisiejszych czasach nie ma tak, że jestem ponad prawem bo tak. Regulamin i Prawo rządzą tym światem i nawet Administracja mu podlega. 

Osobiście jestem w stanie nie pisać więcej o kwestiach sms (I chociaż rzekomo Anilew to nie interesuje, to żaden sms więcej o de mnie nie pójdzie) jeśli jest to takim problemem, że jakimś cudem obraża innych, wywołuje poczucie zagrożenia, jest dla kogoś kontrowersyjną treścią, czy wywołuje ogromny spam i toksyczność.

Tylko zadajmy sobie pytanie: W takim razie po za ofertami handlu (Które często są floodem, aczkolwiek to administracja ignoruje) Jest? Bo nie można już nawet się wypowiedzieć o czymś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
VentacPL    30

Tak więc w iminiu Admina - Anewila, skarga zostaje oddalona, kara pozostaje niezmienna. Temat zamykam.

BTW.

Kolejną sprawą jest to, że w dzisiejszych czasach nie ma tak, że jestem ponad prawem bo tak. Regulamin i Prawo rządzą tym światem i nawet Administracja mu podlega. 

Świat światem, ale to jest gra i tutaj panują reguły administracji. Admin ponad prawem, despotyzm, taka sytuacja. I tyle.

BTW. 2

Od dzisiaj wezmę się za napisanie porządnego regulaminu, bo ten jest niejasny, mało sprecyzowany i nie na temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...