Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
TheSzymon240

[Solved]Serwer no hamachi na no-ip.

Pytanie

Siemka!
Kiedyś można było robić serwery bez routera i bez hamachi przez strone noip.com, a czy nadal można tak robić?

A jak nie to ktoś ma adres do strony która oferuje darmowy serwer z obsługą oprogramowania Debian :3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Redux    168

Tworzysz konto na tej stronie, dodajesz hosta (wprowadzasz tylko adres i ew. zmieniasz domenę, resztę zostaw jak jest), instalujesz powyższy program. Jeżeli wygląda on tak samo, jak na Windowsie to bez problemu sobie poradzisz. Nigdy nie używałem NoIP na Linuxie.

Pamiętaj, aby ustawić adres serwera w server.properties na taki, jaki posiada Twój komputer (adres lokalny, nie pomyl z adresem WAN lub adresem loopback 127.0.0.1).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Tworzysz konto na tej stronie, dodajesz hosta (wprowadzasz tylko adres i ew. zmieniasz domenę, resztę zostaw jak jest), instalujesz powyższy program. Jeżeli wygląda on tak samo, jak na Windowsie to bez problemu sobie poradzisz. Nigdy nie używałem NoIP na Linuxie.

Pamiętaj, aby ustawić adres serwera w server.properties na taki, jaki posiada Twój komputer (adres lokalny, nie pomyl z adresem WAN lub adresem loopback 127.0.0.1).

Trochę cię wprowadziłem w błąd z tym linuxem :P Tylko mi chodziło o to żeby serwer np. na hostinger.pl miał obsługę takiego systemu ;P

@EDIT.
A na jakie ip mam wbić? jak nazwa hosta, ip ze strony whatsmyip.org czy IPv4 Adress czyli: 10.10.50.119 ??? xd

Edytowane przez TheSzymon240

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Redux    168

Nie zrozumiałem, a to zmienia postać rzeczy ;)

Po co potrzebne Ci NoIP na zewnętrznym hostingu? Jeśli chcesz mieć "niecyfrowy" adres, wykup domenę lub zarezerwuj subdomenę (te są darmowe lecz mają dwie domeny wyższego poziomu, np szymon.hostinger.pl).

No i jakim cudem chcesz uruchomić serwer Minecrafta na darmowym hostingu? Chyba, że wykupiłeś VPSa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Nie zrozumiałem, a to zmienia postać rzeczy ;)

Po co potrzebne Ci NoIP na zewnętrznym hostingu? Jeśli chcesz mieć "niecyfrowy" adres, wykup domenę lub zarezerwuj subdomenę (te są darmowe lecz mają dwie domeny wyższego poziomu, np szymon.hostinger.pl).

No i jakim cudem chcesz uruchomić serwer Minecrafta na darmowym hostingu? Chyba, że wykupiłeś VPSa.

Nie ten hosting to awaryjny jak nie działałoby NoIP... bo nie mam routera i nie chcę na razie go kupować :P
A na jakie ip mam wbić? jak nazwa hosta, ip ze strony whatsmyip.org czy IPv4 Adress czyli: 10.10.50.119 ??? xd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Redux    168

Pozwól, że rozwiejesz wszelkie wątpliwości odpowiadając na pytania:

1. Rozumiem, że chcesz uruchomić serwer Minecraft?

2. Gdzie chcesz trzymać ten serwer? Na swoim komputerze czy na wykupionym serwerze dedykowanym/VPS?

3. Do czego potrzebujesz NoIP?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Pozwól, że rozwiejesz wszelkie wątpliwości odpowiadając na pytania:

1. Rozumiem, że chcesz uruchomić serwer Minecraft?

2. Gdzie chcesz trzymać ten serwer? Na swoim komputerze czy na wykupionym serwerze dedykowanym/VPS?

3. Do czego potrzebujesz NoIP?

1. TAK

2. Na komputerze.

3. Słyszałem że NoIP jest potrzebne jak sie nie ma routera, a ja nie mam. Bo chciałbym zrobić serwer bez hamachi :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Redux    168

No to sprawa prosta.

1. Rejestrujesz się na NoIP.com po czym logujesz się do portalu.

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

2. Przechodzisz do "Add Host". W polu "Hostname" wpisujesz adres, jaki chcesz mieć a na liście obok wybierasz dowolną subdomenę z sekcji "No-IP Free Domains". Klikasz przycisk "Add Host" u dołu strony.

3. Pobierasz klienta DUC z tej strony oraz go instalujesz.

4. Logujesz się w programie swoim kontem z NoIP.com. Otwierasz go, przechodzisz do "Edit Hosts", zaznaczasz pole z hostem, który wcześniej utworzyłeś. Klikasz "Save".

W ten sposób skonfigurowane NoIP jest już gotowe do użytku. Musisz teraz tylko ustawić adres w server.properties na adres LAN twojego komputera (znajdziesz go w właściwościach połączenia lub używając komendy ipconfig w Wierszu Poleceń). Jest to prawdopodobnie adres, który wcześniej podałeś, a więc 10.10.50.119.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

No to sprawa prosta.

1. Rejestrujesz się na NoIP.com po czym logujesz się do portalu.

2. Przechodzisz do "Add Host". W polu "Hostname" wpisujesz adres, jaki chcesz mieć a na liście obok wybierasz dowolną subdomenę z sekcji "No-IP Free Domains". Klikasz przycisk "Add Host" u dołu strony.

3. Pobierasz klienta DUC z tej strony oraz go instalujesz.

4. Logujesz się w programie swoim kontem z NoIP.com. Otwierasz go, przechodzisz do "Edit Hosts", zaznaczasz pole z hostem, który wcześniej utworzyłeś. Klikasz "Save".

W ten sposób skonfigurowane NoIP jest już gotowe do użytku. Musisz teraz tylko ustawić adres w server.properties na adres LAN twojego komputera (znajdziesz go w właściwościach połączenia lub używając komendy ipconfig w Wierszu Poleceń). Jest to prawdopodobnie adres, który wcześniej podałeś, a więc 10.10.50.119.

Wszystko pięknie brzmi, ale jak wpisuje jakiekolwiek inne IP, oprócz ip z hamachi lub bez ip z podstawowym

portem to jest napisane takie coś...

Loading libraries, please wait...
[19:33:32 INFO]: Starting minecraft server version 1.7.2
[19:33:32 INFO]: Loading properties
[19:33:32 INFO]: Default game type: SURVIVAL
[19:33:32 INFO]: Generating keypair
[19:33:32 INFO]: Starting Minecraft server on 193.200.51.29:25565
[19:33:33 WARN]: **** FAILED TO BIND TO PORT!
[19:33:33 WARN]: The exception was: java.net.BindException: Cannot assign reques
ted address: bind
[19:33:33 WARN]: Perhaps a server is already running on that port?
Edytowane przez TheSzymon240

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Redux    168

[19:33:32 INFO]: Starting Minecraft server on 193.200.51.29:25565

"193.200.51.29" nie jest adresem sieci lokalnej. Trzeci raz powtarzam, że musisz umieścić w server.properties adres lokalny, nie adres z jakiejkolwiek strony internetowej - te ukazuja adresy WAN.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

"193.200.51.29" nie jest adresem sieci lokalnej. Trzeci raz powtarzam, że musisz umieścić w server.properties adres lokalny, nie adres z jakiejkolwiek strony internetowej - te ukazuja adresy WAN.

Ale jak wpisze nawet te 10.10.50.119 to jest to samo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Redux    168

Ale jak wpisze nawet te 10.10.50.119 to jest to samo

Jak na razie zostaw właśnie ten adres w tym pliku.

Przejdź do Menedżera Zadań i wyłącz wszystkie procesy java.exe i javaw.exe.

Pokaż screena po wpisaniu komendy ipconfig w Wierszu Poleceń.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Jak na razie zostaw właśnie ten adres w tym pliku.

Przejdź do Menedżera Zadań i wyłącz wszystkie procesy java.exe i javaw.exe.

Pokaż screena po wpisaniu komendy ipconfig w Wierszu Poleceń.

1Ez77Ed.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Redux    168

Czyli to właśnie adres 10.10.50.119 powinien zostać umieszczony w pliku server.properties. Zastosuj się do drugiego zdania w moim poprzednim poście. Jeśli nie pomoże, zmień port na inny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Czyli to właśnie adres 10.10.50.119 powinien zostać umieszczony w pliku server.properties. Zastosuj się do drugiego zdania w moim poprzednim poście. Jeśli nie pomoże, zmień port na inny.

YAY DZIAŁA :D
Dzięki za pomoc :D
Temat (jak bym mógł xd) ZAMYKAM :3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...