Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
SantiX

[Solved]Problem ze skinem...

Pytanie

SantiX    2

Witam! Mam mały problem. Otóż zakupiłem dzisiaj minecrafta, zrobiłem sobie skina na stronie needcoolshoes.com, lecz gdy wgrywam go i wchodzę na grę to... widoczna jest tylko głowa, a cała reszta jest czarna. Dodam, że ze skinami wykonanymi przez innych nie mam takiego problemu. Zrobiłem nawet skina na nowo, ale nadal widać tylko głowę.

Link do mojego skina:

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

Mógłby ktoś zerknąć i poprawić lub napisać mi co tu jest nie tak i co z tym zrobić? Z góry wielkie dzięki. :) Pozdro!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
radyjko    176

Pomoc nadchodzi!

Przyczyna: Malując w tym edytorze (zapomniałeś/nie wiedziałeś że trzeba) odznaczyć "show overlay" przez co cały czas malowałeś "ubranko" postaci. Natomiast ciało zostało przeźroczyste. Ponieważ Minecraft nie akceptuje przeźroczystości - ciało jest czarne. "Głowa" zaś w rzeczywistości jest kapeluszem.

Rozwiązanie: Poczekaj na 1.8. Wtedy cały skin będzie widoczny. Albo jak nie chcesz czekać edytuj skin w edytorze, naciśnij "4" na klawiaturze, następnie kliknij "flip Skin amd Armor". Wtedy wszystko wróci do normy. I zyskasz dodatkową warstwę do zabawy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
SantiX    2

Haha, ale matoł ze mnie. :) Nie spodziewałem się, że przyczyna była taka banalna. ^^ Wszystko już jest w normie. Wielkie, wielkie dzięki!!!

Edytowane przez SantiX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...