Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link. Możecie proponować jakiś nowy plugin..."> Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link. Możecie proponować jakiś nowy plugin..."> Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
BukkitSmerf

[Drobne propozycje] - czyli co chcesz by zostało dodane na server?

Rekomendowane odpowiedzi

BukkitSmerf    9

Witajcie!

Zakładam taki drobny temacik, gdzie możecie składać wszelkie drobne propozycje które mają zostać dodane na serwer.

Podkreślam że chodzi tylko o drobne propozycje, jak macie bardziej rozbudowany pomysł zapraszam tutaj:

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

Możecie proponować jakiś nowy plugin, nową formę eventu, zmianę/dodanie/usunięcie jakiegoś craftingu, czy zmienienie konfiguracji jakiegoś pluginu.
Temat będzie tutaj zawsze, nie tylko na czas startu ;)

Oczywiście możecie też komentować propozycje innych, ale nie cytujcie całych postów by się nie myliło z nową propozycją ;)

Wzór: (WYMAGANY)

Propozycja

Typ zmiany: <treść>

Opis zmiany:  <treść>

Uzasadnienie: <treść>

Dlaczego TY chcesz to dodać: <treść>

kodzik dla leniwych:
[spoiler]

[center][color=#b22222][b][size=7]Propozycja[/size][/b][/color][/center]

[color=#006400][b]Typ zmiany:[/b][/color] <treść>

[color=#006400][b]Opis zmiany:[/b][/color]  <treść>

[color=#006400][b]Uzasadnienie:[/b][/color] <treść>

[color=#006400][b]Dlaczego TY chcesz to dodać: [/b][/color]<treść>

[/spoiler]

Typy zmian:
- Event (dodanie/zmiana zasad eventu)
- Crafing (wszystko co się tyczy zmian w tworzeniu itemków)
- Drop (wszystko co się tyczy zmiany dropu z mobków itp)
- Konfiguracja (wszelkie zmiany w pluginach)
- Permissions (zmiany w uprawnieniach graczy/vip/modów)
- Inne

Przykład:

Propozycja

Typ zmiany: Crafting

Opis zmiany: Dodane craftingu kulek gliny z bloków giliny. -> kładziemy bloczek gliny i dostajemy 4 kulki.
Oraz/lub dodanie możliwości przepalenia bloku gliny na cegły.

Uzasadnienie: W Minecraft można tworzyć bloczki gliny z ich "kulek", może to znacznie ułatwić przechowywanie dużych ilości tego surowca, jednak nie istnieje możliwość by cofnąć tę zmianę -> trzeba postawić blok i zniszczyć.

Dlaczego TY chcesz to dodać: Planuje zbudować coś z dużej ilości cegieł, jednak noszenie i przechowywanie kulek zajmuje 4x więcej miejsca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mariella    55

Propozycja

Typ zmiany: <Tabliczki na spawnie dotyczące /warp>

Opis zmiany: <Dodałabym do nich /warp jezioro.>

Uzasadnienie: <Większość osób nie wie, że taki /warp istnieje, chyba, że wpiszą sobie na czacie /warp.>

Dlaczego TY chcesz to dodać: <Dla ułatwienia! Nowicjusze mają problemy z głodowaniem. Wielu dostaje wędkę, kiedy już wybierze sobie działkę i zastanawia się cóż ma z nią zrobić. I albo nie przeczyta regulaminu lub nie domyśli się, że należy wpisać /warp, by zobaczyć dostępne /warpy.>

(można dwa?)

Propozycja

Typ zmiany: <Ilość zarejestrowanych nicków na jedno IP.>

Opis zmiany: <Zwiększona liczba do dwóch nicków na jedno IP.>

Uzasadnienie: <Byłoby to przydatne dla dwójki rodzeństwa, jeśli oczywiście oboje grają w MC.>

Dlaczego TY chcesz to dodać: <Bo sama mam siostrę, która strasznie chciałaby ze mną pograć, a że kiedyś korzystałam z jej komputera i grałam na serwerze Mariellką to ona teraz nie może wbić. :D Oczywiście pojawia się pytanie: "A co jeśli jakiś troll dostanie bana i wykorzysta tę możliwość do dalszego trollowania?" - wtedy pomocny byłby ban na IP. :)>

Edytowane przez BukkitSmerf
Poprawiam kodowanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
BukkitSmerf    9

Typ zmiany: <Tabliczki na spawnie dotyczące /warp>

Opis zmiany: <Dodałabym do nich /warp jezioro.>

Uzasadnienie: <Większość osób nie wie, że taki /warp istnieje, chyba, że wpiszą sobie na czacie /warp.>

Dlaczego TY chcesz to dodać: <Dla ułatwienia! Nowicjusze mają problemy z głodowaniem. Wielu dostaje wędkę, kiedy już wybierze sobie działkę i zastanawia się cóż ma z nią zrobić. I albo nie przeczyta regulaminu lub nie domyśli się, że należy wpisać /warp, by zobaczyć dostępne /warpy.>

Ok, znak dodany + dodatkowa wiadomość w auto-message o komendzie /warps

Typ zmiany: <Ilość zarejestrowanych nicków na jedno IP.>

Opis zmiany: <Zwiększona liczba do dwóch nicków na jedno IP.>

Uzasadnienie: <Byłoby to przydatne dla dwójki rodzeństwa, jeśli oczywiście oboje grają w MC.>

Dlaczego TY chcesz to dodać: <Bo sama mam siostrę, która strasznie chciałaby ze mną pograć, a że kiedyś korzystałam z jej komputera i grałam na serwerze Mariellką to ona teraz nie może wbić. :D Oczywiście pojawia się pytanie: "A co jeśli jakiś troll dostanie bana i wykorzysta tę możliwość do dalszego trollowania?" - wtedy pomocny byłby ban na IP. :)>

Bany na IP to też nie zawsze jest dobry pomysł :P z tego samego powodu co ta propozycja, albo czasem ludzie kupują jakiś dziwni internet gdzie pół miasta ma takie samo IP.
Ale wczoraj zwiększałam limit z jednego konta na dwa, więc to już nie powinno być problemem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Propozycja

Typ zmiany: < Dodanie pluginu na sklepy dla graczy >

Opis zmiany:  < Proponuję dodać plugin SignsShop, aby gracze mogli robić własne sklepy >

Uzasadnienie: < Proponuję wgrać to dlatego, że ten sklep, co Smerfa kiedyś dawała mi link, nie wygląda zbyt fajnie i niektórzy mogą go nie ogarnąć >

Dlaczego TY chcesz to dodać: < Ułatwiłoby to innym tworzenie sklepów. Można byłoby znaleźć więcej itemów do kupienia, i zarobić w inny sposób ( i wtedy można na targu zmienić ceny towarów ) , nawet jeśli trzeba, zrobię poradnik dot. sklepu, chociaż jest wiele na yt :). >

Edytowane przez XtheXziomekX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mariella    55

Propozycja

Typ zmiany: Zmiany na targu.

Opis zmiany: Więcej roślin do kupienia u naszej kwiaciarki. Dodałabym tulipany, czosnek, bez itd.

Uzasadnienie: Moim zdaniem dwa kwiatuszki, pnącze i lilia wodna to za mało.

Dlaczego TY chcesz to dodać: Hm... Bo uważam, że byłoby to ułatwieniem - ciężko znaleźć łąkę pełną kwiatów na surv - większość ludzi nie sięga stópką Steve'a dalej niż las brzozowy lub puszcza, a gracze chcieliby tworzyć barwniki i sadzić kwiatki na swojej działce, tak mi się wydaje.

Edytowane przez BukkitSmerf
poprawiam formatowanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
BukkitSmerf    9

Typ zmiany: < Dodanie pluginu na sklepy dla graczy >

Opis zmiany:  < Proponuję dodać plugin SignsShop, aby gracze mogli robić własne sklepy >

Uzasadnienie: < Proponuję wgrać to dlatego, że ten sklep, co Smerfa kiedyś dawała mi link, nie wygląda zbyt fajnie i niektórzy mogą go nie ogarnąć >

Dlaczego TY chcesz to dodać: < Ułatwiłoby to innym tworzenie sklepów. Można byłoby znaleźć więcej itemów do kupienia, i zarobić w inny sposób ( i wtedy można na targu zmienić ceny towarów ) , nawet jeśli trzeba, zrobię poradnik dot. sklepu, chociaż jest wiele na yt :). >

Sklepy z essentials są wygodne i łatwe 

Więc niezbyt widzę sens, a pluginów mamy już sporo i raczej staram się je ograniczać a nie dodawać kolejne :P

Chyba że sama coś dziwnego wyskrobie.

Typ zmiany: Zmiany na targu.

Opis zmiany: Więcej roślin do kupienia u naszej kwiaciarki. Dodałabym tulipany, czosnek, bez itd.

Uzasadnienie: Moim zdaniem dwa kwiatuszki, pnącze i lilia wodna to za mało.

Dlaczego TY chcesz to dodać: Hm... Bo uważam, że byłoby to ułatwieniem - ciężko znaleźć łąkę pełną kwiatów na surv - większość ludzi nie sięga stópką Steve'a dalej niż las brzozowy lub puszcza, a gracze chcieliby tworzyć barwniki i sadzić kwiatki na swojej działce, tak mi się wydaje.

Barwniki można zdobyć wszystkie, a zdobycie kwiatków na survie i ozdobienie nimi domu? :D czy to nie od razu czujesz się lepiej, że tylko ty masz kwiatki?

Kto się namęczy ten zdobędzie, a kto się leni ten niech miesza w domku z dyrta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mariella    55

Propozycja

Typ zmiany: Działki.

Opis zmiany: Odbieranie nieaktywnym graczom działek.

Uzasadnienie: Załóżmy, że wchodzi 10 osób, kupują oni działki, postawią 2 klocki albo najlepiej zostawią działki puste po czym opuszczają serwer, znajdują później "lepszy" i już ich więcej nikt nie widzi na freebuild.pl - działki stoją, są dzierżone, puste, zakurzone, na tabliczce nick, którego nikt nie kojarzy a wszystkie opuszczone działki mogłyby być zamieszkiwane przez aktywnych graczy. Proponowałabym usuwanie działek po miesięcznej nieobecności gracza bez poinformowania administracji o takiej nieobecności. Jeśli na działkach stoją piękne budowle - można zostawić je jako zabytek do zwiedzania, czy coś. Ale puste działki z kilkoma klockami, których właściciel spędził rekordowe 10 minut na serwerze jakiś rucki rok temu - po cóż maja się "marnować", skoro ktoś inny może je kupić i zrobić z nich coś?

Dlaczego TY chcesz to dodać: Bo lubię zwiedzać działki, czuję się co najmniej dziwnie, kiedy połowa wyspy świeci pustkami a na tabliczkach widzę nicki, których nigdy nie widziałam grających.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
BukkitSmerf    9

Typ zmiany: Działki.

Opis zmiany: Odbieranie nieaktywnym graczom działek.

Uzasadnienie: Załóżmy, że wchodzi 10 osób, kupują oni działki, postawią 2 klocki albo najlepiej zostawią działki puste po czym opuszczają serwer, znajdują później "lepszy" i już ich więcej nikt nie widzi na freebuild.pl - działki stoją, są dzierżone, puste, zakurzone, na tabliczce nick, którego nikt nie kojarzy a wszystkie opuszczone działki mogłyby być zamieszkiwane przez aktywnych graczy. Proponowałabym usuwanie działek po miesięcznej nieobecności gracza bez poinformowania administracji o takiej nieobecności. Jeśli na działkach stoją piękne budowle - można zostawić je jako zabytek do zwiedzania, czy coś. Ale puste działki z kilkoma klockami, których właściciel spędził rekordowe 10 minut na serwerze jakiś rucki rok temu - po cóż maja się "marnować", skoro ktoś inny może je kupić i zrobić z nich coś?

Dlaczego TY chcesz to dodać: Bo lubię zwiedzać działki, czuję się co najmniej dziwnie, kiedy połowa wyspy świeci pustkami a na tabliczkach widzę nicki, których nigdy nie widziałam grających.

To jest oczywiście w planach :D tylko musiałam wydziergać jakiś dobry kod na ich usuwanie, bo nie mogę pozwolić by po prostu usunąć działkę, bo zlaguje server na kilka sekund.

Ale wczoraj udało mi się takowy stworzyć :)

Sam system usuwania był w planach od początku, dlatego przed kupnem działki zostaje ona zapisana do plików, więc każda działka ma kopie jak wyglądała przed kupnem :) Specjalnie na potrzeby tego systemu, więc wszystko było przewidziane i zaplanowane, tylko czasu brakło!

Więc za jakiś czas pojawi się takowy system, oraz system urlopów, /myhome reset, /myhome sprzedaj

EDIT:

/dom reset

jak i usuwanie starych działek jest już dodane ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Feriach    97

Propozycja

Typ zmiany: Inne

Opis zmiany:  naprawić latające drzewa na koordach:

x:314 y:130 z:274
x:321 y:133 z:31
x:280 y:136 z:-85 2 duże drzewa
x:20 y:129 z:124
x:44 y:132 z:100
x:-28 y:132 z:184
x:24 y:132 z:250
x:218 y:130 z:335
x:313 y:129 z:272

+

latająca pochodnia na płotku na:

x:-5 y:130 z:89

+

błędy przy kopiowaniu na arenie pvp

Uzasadnienie: Wygląda to mało profesjonalnie i słabo.

Dlaczego TY chcesz to dodać:
Dunno, bo drzewa nie latają?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość MXMR   
Gość MXMR

Propozycja

Typ zmiany: Event Build War

Opis zmiany:  Za 2 dni (lub później) zoorganizować event polegający na wojnach budowniczych. Gracze automatycznie mieliby przydzielone działki o wymiarach 25x25 (przykładowo) oraz dostaliby tryb creativ (oczywiście musieliby być na innym świecie i nie mieć itemów z /surv aka głównej). Mieliby czas na zbudowanie tego co chcą (np.) 20 min. Potem by wszystkim zabrano możliwość budoway, a następnie jury w składzie wcześniej ustalonym oceniłoby starania. Najlepszy byłby nagrodzony magczną latarnią, drugie miejsce byloby nagrodzone stołem do enchant'u, a za 3 miejsca stack MossStone.

Uzasadnienie: Myślę że jest to "w miarę oryginalny" event i można go zrobić na serwerze

Dlaczego TY chcesz to dodać: Podoba mi się i może to być bardzo ciekawa inicjatywa ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
FejminTV    0

Typ zmiany: Inne

Opis zmiany:  naprawić latające drzewa na koordach:

x:314 y:130 z:274
x:321 y:133 z:31
x:280 y:136 z:-85 2 duże drzewa
x:20 y:129 z:124
x:44 y:132 z:100
x:-28 y:132 z:184
x:24 y:132 z:250
x:218 y:130 z:335
x:313 y:129 z:272

+

latająca pochodnia na płotku na:

x:-5 y:130 z:89

+

błędy przy kopiowaniu na arenie pvp

Uzasadnienie: Wygląda to mało profesjonalnie i słabo.

Dlaczego TY chcesz to dodać:
Dunno, bo drzewa nie latają?

Poprawione

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
KubaAseph    28

Propozycja

Typ zmiany: Możliwość zmiany zwierzęcia w jajko spawnujące.

Opis zmiany: Dodanie komendy pozwalającej na zmianę wybranego zwierzęcia w jajko spawnujące (za rozsądną opłatą).

Uzasadnienie: Znacznie ułatwi to handel zwierzętami.

Dlaczego TY chcesz to dodać: Bo wiem, co to znaczy transport owcy przez 2 km lasu.

Propozycja

Typ zmiany: Usunięcie tabliczek na kątach działki

Opis zmiany: Usunięcie tabliczek z nickiem i danymi w czterech rogach działki

Uzasadnienie: Tabliczki w dołach lub lewitujące wyglądają nieestetycznie

Dlaczego TY chcesz to dodać: Dlaczego TY chcesz to dodać: Zobaczcie układ tabliczek przy mojej działce...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
BukkitSmerf    9

Typ zmiany: Event Build War

Opis zmiany:  Za 2 dni (lub później) zoorganizować event polegający na wojnach budowniczych. Gracze automatycznie mieliby przydzielone działki o wymiarach 25x25 (przykładowo) oraz dostaliby tryb creativ (oczywiście musieliby być na innym świecie i nie mieć itemów z /surv aka głównej). Mieliby czas na zbudowanie tego co chcą (np.) 20 min. Potem by wszystkim zabrano możliwość budoway, a następnie jury w składzie wcześniej ustalonym oceniłoby starania. Najlepszy byłby nagrodzony magczną latarnią, drugie miejsce byloby nagrodzone stołem do enchant'u, a za 3 miejsca stack MossStone.

Uzasadnienie: Myślę że jest to "w miarę oryginalny" event i można go zrobić na serwerze

Dlaczego TY chcesz to dodać: Podoba mi się i może to być bardzo ciekawa inicjatywa ;)

Takie coś wymaga większych przygotowań by zorganizować system nadawania takich działek.
+ aktualnie jest za malo graczy by robić taki event na 20 min, bo nawet jak będzie sobie te 20/30 online, to chętnych będzie 4... :D
Pomyśli się, ale nie teraz.

Typ zmiany: Możliwość zmiany zwierzęcia w jajko spawnujące.

Opis zmiany: Dodanie komendy pozwalającej na zmianę wybranego zwierzęcia w jajko spawnujące (za rozsądną opłatą).

Uzasadnienie: Znacznie ułatwi to handel zwierzętami.

Dlaczego TY chcesz to dodać: Bo wiem, co to znaczy transport owcy przez 2 km lasu.

Raczej planuje zrobić crafting "pustych jajek spawnujących" do których można złapać moba :P
Tylko oczywiście czas :) sama robię wszystko co dotyczy pluginów więc to potrwa
+ transport nie jest taki trudny :D sama prowadziłam owieczkę! Ale i tak jest w planach, by dało się je przenosić z surva

Typ zmiany: Usunięcie tabliczek na kątach działki

Opis zmiany: Usunięcie tabliczek z nickiem i danymi w czterech rogach działki

Uzasadnienie: Tabliczki w dołach lub lewitujące wyglądają nieestetycznie

Dlaczego TY chcesz to dodać: Dlaczego TY chcesz to dodać: Zobaczcie układ tabliczek przy mojej działce...

System tabliczek jest ulepszany, tylko niestety stare tabliczki mogły zostać :D staram się to teraz usuwać.
Nowy system powinien kłaść tabliczki na odpowiedniej wysokości dostosowane do płotka oraz zawsze na bloku pół płytek stone ;)
Jak na razie działa chyba dość dobrze, ale tylko z nowymi działkami.

Jak przelatuje nad miastem i widzę złe tabliczki to zawsze poprawiam :P

EDIT: 2014-08-16 -> tabliczki na wszystkich działkach zostały usunięte i postawione automatycznie od nowa używając nowego systemu ;) mam nadzieje że teraz wygląda to przynajmniej odrobinę lepiej!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
KubaAseph    28
Typ zmiany: Dodanie testu dla nowych graczy

Opis zmiany:  Dodanie testu z komend i zasad dla nowych graczy, którego ukończenie będzie wymagane do grania.

Uzasadnienie: Na serwerze siedzą dzieci, które pytają jaki jest drop ze stone, nie wiedzą o targu, nie potrafią kupić działki itp.

Dlaczego TY chcesz to dodać: Bo jest to "nieco" irytujące.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tilli    18

Typ zmiany: Dodanie testu dla nowych graczy

Opis zmiany:  Dodanie testu z komend i zasad dla nowych graczy, którego ukończenie będzie wymagane do grania.

Uzasadnienie: Na serwerze siedzą dzieci, które pytają jaki jest drop ze stone, nie wiedzą o targu, nie potrafią kupić działki itp.

Dlaczego TY chcesz to dodać: Bo jest to "nieco" irytujące.

Taki test się raczej nie sprawdzi, trzeba by to wszystko zebrać do kupy i opisać w 1 miejcu. Z poprzedniego serwera wiem, że jak komuś każesz czytać większy kawałek testu, to się zniechęca. Od pomocy mamy 3 helperów i 1 moderatora. Ich zadaniem jest także odpowiadanie na tego typu pytania, więc nie powinno być problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Miloszu_xd    171

Propozycja

Typ zmiany: Mała zmiana cen

Opis zmiany:  Podniesienie cen kupna i sprzedaży diamentów na targu. Powinny być co najmniej takie, jak w przypadku szmaragdów.

Uzasadnienie: Cena jest stanowczo za niska, szczególnie gdy spojrzymy na to, jak przydatne są diamenty. Na pewno przydatniejsze niż szmaragdy... Rozumiem, że szmaragdy są rzadkie, jednak diamenty też nie są znowu takie częste. Zresztą, tworzy się z nich przecież najlepszy ekwipunek.

Dlaczego TY chcesz to dodaćBo uważam, że sprzedaż jest nieopłacalna, zaś kupno wyjątkowo tanie jak na coś takiego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
BukkitSmerf    9
Typ zmiany: Mała zmiana cen

Opis zmiany:  Podniesienie cen kupna i sprzedaży diamentów na targu. Powinny być co najmniej takie, jak w przypadku szmaragdów.

Uzasadnienie: Cena jest stanowczo za niska, szczególnie gdy spojrzymy na to, jak przydatne są diamenty. Na pewno przydatniejsze niż szmaragdy... Rozumiem, że szmaragdy są rzadkie, jednak diamenty też nie są znowu takie częste. Zresztą, tworzy się z nich przecież najlepszy ekwipunek.

Dlaczego TY chcesz to dodaćBo uważam, że sprzedaż jest nieopłacalna, zaś kupno wyjątkowo tanie jak na coś takiego.

Ceny były dostosowywane do częstości występowania danej rudy + wszystkie cyfry byly zaokrąglane gdzie się tylko da tak by obniżyć cene względem diaxów :P

Diamenty też nie są jakoś "super rzadkie" ruda lapisu występuje prawie tak samo często co diaxowa.

ale MOŻE pomyślę o drobnym podwyższeniu... szmargady są cenne bo są rzadkie (ilość rud taka sama jak diaxów z tym że są tylko na 1 biomie, występują w rudach po 1/2 i są od 32 poziomu, więc trudniej na nie trafić), nie mają może i zastosowania, ale kto mówi że muszą mieć? kopiesz i wymieniasz na diaxy w sklepie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
- Damian -    1

Propozycja

Typ zmiany: Dodanie komendy /dzialka dodaj nick

Opis zmiany:  Zamiast komendy /dom dodaj nick wprowadzić /dzialka dodaj nick

Uzasadnienie: Bo jak się wpisze komendę /dzialka pomoc to nie wyskakuje jak dodać do działki.Więc dobrym będzie rozwiązaniem dodać tą komende i do spisu pod /dzialka pomoc

Dlaczego ty chcesz to dodać: Bo chce dać Smerfofi więcej roboty. A tak na serio to bym chciał żeby serwer był lepszy :)

Propozycja

Typ zmiany : Dodać to komendy /tpdom czas oczekiwania na teleport

Opis zmiany: Jak gracz wpisze /tpdom to musi poczekać i po 2 sekundach dopiero ko teleportuje.

Uzasadnienie: Gracz w ten sposób może uciekać przed pvp i jak ginie wpisuje /tpdom i tak go tepnie

Dlaczeto ty chcesz to dodać: Zeby rozgrywka nie była taka łatwa

Edytowane przez - Damian -

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
BukkitSmerf    9

Typ zmiany: Dodanie komendy /dzialka dodaj nick

Opis zmiany:  Zamiast komendy /dom dodaj nick wprowadzić /dzialka dodaj nick

Uzasadnienie: Bo jak się wpisze komendę /dzialka pomoc to nie wyskakuje jak dodać do działki.Więc dobrym będzie rozwiązaniem dodać tą komende i do spisu pod /dzialka pomoc

Dlaczego ty chcesz to dodać: Bo chce dać Smerfofi więcej roboty. A tak na serio to bym chciał żeby serwer był lepszy :)

Nope.

Komenda /działka lub jej alias /define jest od zakupu działek.

A komenda /dom lub jej alias /myhome jest od zarządzania domem, wpisanie samego /dom wyświetla listę komend, /dom 2 -> druga strona.

Typ zmiany : Dodać to komendy /tpdom czas oczekiwania na teleport

Opis zmiany: Jak gracz wpisze /tpdom to musi poczekać i po 2 sekundach dopiero ko teleportuje.

Uzasadnienie: Gracz w ten sposób może uciekać przed pvp i jak ginie wpisuje /tpdom i tak go tepnie

Dlaczeto ty chcesz to dodać: Zeby rozgrywka nie była taka łatwa

Brak czekania przy tej komendzie jest raczej błędem w jednej z aktualizacji. -> Jeszcze kilka dni temu było.

Poprawi się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mariella    55

Propozycja:

Typ zmiany: Kolor nicków.
Opis zmiany: Dodanie koloru nicku helperowi oraz innym rangom, tak samo jak ma się to w przypadku Tilli i Smerfy.

Uzasadnienie: Znacznie ułatwiłoby to grę oraz pracę administracji.

Dlaczego Ty chcesz to dodać: Ponieważ przed chwilą zaliczyłam soczystego faila w obecności Tilli, kiedy jeden z graczy pytał o crafting łuku a ja nie dostrzegłam pytania i Tilli pogroziła mi paluchem, że mnie zdegraduje. ;c Jako helper jestem też graczem, co za tym idzie, buduję, kopię, układam klocki i mogę nie zerknąć na czat kiedy akurat osoba czegoś chce. Odkąd mam helpera, staram się skupiać głównie na czacie, mniej na grze, ale czasem też coś buduję i jest problem, ponieważ na czacie pisze bardzo dużo osób w jednym momencie i ciężko mi wśród szarych kolorów czatu dostrzec pytanie lub prośbę o pomoc.Nigdy "z własnej woli" nie zostawiam gracza w potrzebie a nawet jak czegoś nie wiem, staram się choćby w jednym procencie pomóc, ewentualnie proszę o zaczekanie na admina lub sama potem pytam Tilli lub Smerfy jak pomóc w takiej czy takiej sprawie i ogólnie mam też łatwiej, kiedy Jakuzo_PL lub któraś z adminek siedzi, ponieważ wiem, że gdy moja ułomność nie pozwoli mi dostrzec pytania gracza na czatku, któryś z nich mnie wspomoże, ale kiedy jestem sama z np. 10-20 graczami, którzy piszą na czacie w tempie miliona słów na minutę, moja robota jest utrudniona. (a często siedzę po całe dnie) T_T - Gdyby mój nick miał kolorek, rzucałoby mi się w oczy, kiedy ktoś by zwracał się do mnie i o coś prosił. Ułatwiłoby to i mnie pracę i graczom grę. A ja chcę swoją robotę wykonywać jak najlepiej, nuu.

PS: Możnaby ewentualnie nadać też kolorek znakom zapytania, bo niektórzy gracze pytają ogólnie, bez zwrotu do konkretnej osoby.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tilli    18

Ponieważ przed chwilą zaliczyłam soczystego faila w obecności Tilli, kiedy jeden z graczy pytał o crafting łuku a ja nie dostrzegłam pytania i Tilli pogroziła mi paluchem, że mnie zdegraduje. ;c

Hah :D Przecież żartowałam.

Sama ledwo zauważyłam pytanie, bo zgubiło się między Waszymi pw, które uwielbiam czytać :)

Problem w tym właśnie, że większość poprostu zadaje pytanie, nie kierując go do konkretnej osoby. Tak było i w tym przypadku.

Jeśli chodzi o kolorowe nicki dla reszty administracji, to jestem za. Co do znaku zapytania, na chacie jest już wystarczająco dużo kolorów. Większość osób używa zapytajnika nie tylko w pytaniach do administracji, więc może to być mylne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mariella    55

Waszymi pw, które uwielbiam czytać :)

Jakbym ja takie czyjeś bzdety miała czytać, to wolałabym użyć dożywotnie /socialspyzwyjątiemmarielli :D 

Zauważyłam, że przy niektórych pytaniach pojawia się czerwony nawias kwadratowy [HelpOp] - jest to też pomocne, bo rzuca sie w ślepka, ale nie zawsze ten pomocny nawias się pojawia... 

Propozycja:

Typ zmiany: Działki.
Opis zmiany: Uzupełnienie "pustych" działek.
Uzasadnienie: Niektóre działki przy końcu wyspy wyglądają bardzo brzydko, ponieważ są w nich dziury. Proponowałabym uzupełnienie tych działek, ponieważ gracze zapewne nie lubią budować na działkach, gdzie 90% stanowi pustka i przepaść.
Dlaczego Ty chcesz to dodać: Ponieważ gracze na to narzekają, jak zauważyłam i ogólnie nie wygląda to dobrze, kiedy płotek wisi w powietrzu a gracz do kupienia ma 20% dirtu, na którym może postawić zaledwie domek z łóżeczkiem i skrzynką.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Fluxim    0

Cześć, tu Fluxim.

Typ zmiany: Dodanie warpa

Opis zmiany:  Chciałbym żeby na serwerze pojawiło się coś typu "expiarki", ze spawnerami mobów itd. wiesz o co chodzi. Sam mógłbym nawet to zbudować.

Uzasadnienie: Ułatwiło to by zostanie koksem z wymaxowanymi itemami  expienie, i przechodzenie na wyższe poziomy, bo expienie na 15 lvl jest moim zdaniem troszkę za trudne i nudne.

Dlaczego TY chcesz to dodać: Ponieważ jestem osobą posiadającą kilof Fortune II i potrzebuję 20 lvli żeby go naprawić. Z resztą wiele osób na serwerze zgodziło się ze mną (Oprócz Diamentowa_14 i Sebaaa, mąż Diamentowej). 

Edytowane przez Fluxim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
BukkitSmerf    9

Typ zmiany: Kolor nicków.

Opis zmiany: Dodanie koloru nicku helperowi oraz innym rangom, tak samo jak ma się to w przypadku Tilli i Smerfy.

Uzasadnienie: Znacznie ułatwiłoby to grę oraz pracę administracji.

Dlaczego Ty chcesz to dodać: Ponieważ przed chwilą zaliczyłam soczystego faila w obecności Tilli, kiedy jeden z graczy pytał o crafting łuku a ja nie dostrzegłam pytania i Tilli pogroziła mi paluchem, że mnie zdegraduje. ;c Jako helper jestem też graczem, co za tym idzie, buduję, kopię, układam klocki i mogę nie zerknąć na czat kiedy akurat osoba czegoś chce. Odkąd mam helpera, staram się skupiać głównie na czacie, mniej na grze, ale czasem też coś buduję i jest problem, ponieważ na czacie pisze bardzo dużo osób w jednym momencie i ciężko mi wśród szarych kolorów czatu dostrzec pytanie lub prośbę o pomoc.Nigdy "z własnej woli" nie zostawiam gracza w potrzebie a nawet jak czegoś nie wiem, staram się choćby w jednym procencie pomóc, ewentualnie proszę o zaczekanie na admina lub sama potem pytam Tilli lub Smerfy jak pomóc w takiej czy takiej sprawie i ogólnie mam też łatwiej, kiedy Jakuzo_PL lub któraś z adminek siedzi, ponieważ wiem, że gdy moja ułomność nie pozwoli mi dostrzec pytania gracza na czatku, któryś z nich mnie wspomoże, ale kiedy jestem sama z np. 10-20 graczami, którzy piszą na czacie w tempie miliona słów na minutę, moja robota jest utrudniona. (a często siedzę po całe dnie) T_T - Gdyby mój nick miał kolorek, rzucałoby mi się w oczy, kiedy ktoś by zwracał się do mnie i o coś prosił. Ułatwiłoby to i mnie pracę i graczom grę. A ja chcę swoją robotę wykonywać jak najlepiej, nuu.

Aleś napisała.

Chcesz kolorek dla siebie a w uzasadnieniu napisałaś że nie widzisz jak inni zadają pytania :D

Chyba tylko ostatnie zdanie ma jakiś sens, można ci  tam nadać coś ręcznie, tak samo jak mają modzi.

Jak by gracze chceli to by mogli używać komendy /helpop wtedy pytanie widać lepiej, można by dodać jakieś uproszczenie i spam o tym na czacie.

Np:

Masz pytanie do administracji? Zacznij swoją wiadomość od pytajnika np:

?Jak zdobyć działkę?

i wtedy pojawiało by się jakoś bardziej widocznie dla administracji.

Typ zmiany: Działki.

Opis zmiany: Uzupełnienie "pustych" działek.
Uzasadnienie: Niektóre działki przy końcu wyspy wyglądają bardzo brzydko, ponieważ są w nich dziury. Proponowałabym uzupełnienie tych działek, ponieważ gracze zapewne nie lubią budować na działkach, gdzie 90% stanowi pustka i przepaść.
Dlaczego Ty chcesz to dodać: Ponieważ gracze na to narzekają, jak zauważyłam i ogólnie nie wygląda to dobrze, kiedy płotek wisi w powietrzu a gracz do kupienia ma 20% dirtu, na którym może postawić zaledwie domek z łóżeczkiem i skrzynką.

Dlatego działek jest setki i każdy można znaleźć coś dla siebie.

Jedne idą zgodnie z wyspą, inne za nią wykraczają, jedne są kwadratowe inne nie.

Typ zmiany: Dodanie warpa

Opis zmiany:  Chciałbym żeby na serwerze pojawiło się coś typu "expiarki", ze spawnerami mobów itd. wiesz o co chodzi. Sam mógłbym nawet to zbudować.

Uzasadnienie: Ułatwiło to by zostanie koksem z wymaxowanymi itemami  expienie, i przechodzenie na wyższe poziomy, bo expienie na 15 lvl jest moim zdaniem troszkę za trudne i nudne.

Dlaczego TY chcesz to dodać: Ponieważ jestem osobą posiadającą kilof Fortune II i potrzebuję 20 lvli żeby go naprawić. Z resztą wiele osób na serwerze zgodziło się ze mną (Oprócz Diamentowa_14 i Sebaaa, mąż Diamentowej). 

Nie, nie i jeszcze raz nie.

proponuje jeszcze na start nieskończony stack diaxów i opa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
gkos2    2

Uważam że ucieczka /tpdom bez oczekiwania jest w porządku. Pozwala na uratowanie się w różnych sytuacjach na surv. Proponowałbym raczej wyłączyć możliwość użycia tej komendy w obszarze pvp i po sprawie.

Propozycja

Typ zmiany:odblokowanie lwc

Opis zmiany:Włączenie opcji /lwc mode droptransfer
Uzasadnienie:Nie wiem właściwie dlaczego jest zablokowane, a jest to rzecz bardzo przydatna w dalekim terenie
Dlaczego TY chcesz to dodać: Mi osobiście zależy na pozostawieniu w spokoju swojego jedynego i w cennym miejscu ustawionego /home i nie marnowanie go na wędrówki po surv

Edytowane przez gkos2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Podobna zawartość

• Przez PiecuJTCNW
      Sprzedam Spawny na serwery Minecraft w super cenach!
      W ofercie posiadam wiele ciekawych projektów!
      Metody płatności: Blik/Przelew/Paypal/Paysafecard
      Po więcej informacji zapraszam na PV!
      Jesteś zainteresowany? Pisz na PV!

• Przez kubenus10
      Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten załącznik.

MyValley to wyjątkowy serwer FreeBuild którego korzenie sięgają jednego z najstarszych serwerów w Polsce! Gracze mogą swobodnie budować i pozyskiwać surowce na głównej mapie! Nie uświadczysz tutaj bezkresnych pól identycznych działek tworzonych automatycznie, czy banalnego dropu z kamienia. Oferujemy również mapę Creative, na której możecie tworzyć nowe projekty!
      IP: S.MyValley.PL
      Działamy na wersji 1.12.2, wymagana wersja premium gry.

Nasza społeczność wraz z wykwalifikowaną kadrą administracyjną zawsze chętnie niesie pomoc innym graczom, szczególnie tym nowym! Organizowane są liczne Eventy takie jak Parkour, MobArena, walki z Bossami i wiele więcej!

Cuboidy przyznawane są jedynie na gotowe budowle. Pierwszy jest darmowy, za następny trzeba zapłacić, ale nie martw się, nie jest to droga inwestycja! Dodatkowo posiadamy dwie rangi za lepsze budowle - "Budowniczy" oraz "Architekt" z ciekawymi korzyściami dla zasłużonych!

Rozwinięta ekonomia pozwala na szybki zarobek przy sprzedaży materiałów w skupie na Spawnie. Swe ciężko zarobione pieniądze możesz wydać w AdminShopie na rzadkie przedmioty, ciekawe mikstury, główki graczy i wiele więcej! Planujemy również dodanie pluginu Jobs.

Posiadamy wiele interesujących pluginów, od zwykłych ChestShopów aż po autorskie, dodające m.in wyjątkowy drop z bossów! Większość potrzebnych ci informacji znajdziesz w grze, pod komendą /pomoc.

Kontakt i Linki:

• Przez Pacior Jr.
      Nazwa: Postawklocka.pl
      iP Serwera: postawklocka.pl
      Aktywny: 24/7
      Strona: Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

Rodzaj: Survival - PVP - Minigry - Frakcje - Działki - Sztuczna Inteligencja?
      Sloty - 100
      Witam bardzo serdecznie Chciałbym was zaprosić do mojego nowo powstałego serwera!
      Jest on w całkowicie intuicyjny, został zrobiony tak, aby każdy niezależnie od wieku, potrafił w pełni wykorzystywać wszystkie aspekty serwera.
      Wszystkie najpotrzebniejsze komendy zostały porozpisywane i porozrzucane w miejsca, gdzie ich właśnie będziesz potrzebować!

Co na nim znajdziecie?
      - Survival (Drop z Kamienia)
      - PVP (Arene PVP jak i PVP poza spawnem)
      - Dzałki (Zbuduj wymarzony domek i przechowuj w nim cenne rzeczy)
      - Frakcje (Znajdź sprzymierzeńców i Stwórz własną Gildie) [Wkrótce]
      - Minigry (Gdy będziesz potrzebował/potrzebowała odpoczynku od kopania) [Włączone gdy tylko będzie więcej aktywnych graczy]
      - Kreatywne "Znajdźki" (Zaimplementowane i rozsiane po mapie różnego rodzaju skarby i nie tylko)
      - Sztuczną inteligencje (Nawet w przypadku kiedy byłbyś/byłabyś sam/sama na serwerze, sprawi że nie będziesz się nudzić ) 

Na serwerze staram się ciągle dodawać coraz to nowe różne rzeczy, więc raczej nie będziesz się nudzić
      Informacje dodatkowe:
      Strona internetowa Postawklocka.pl na której jest w pełni sprawny ITEM SHOP, jest oczywiście stroną tymczasową.
      W ciągu najbliższych dni zostanie on zmieniony na Bardziej Rozbudowany ITEM SHOP zostanie również dodane Forum, Strona z nowinkami dotyczącymi Serwera.
      Screenshoty:(nie za dużo by nie zdradzać za wiele )

Dziękuje za uwagę i mam nadzieje do zobaczenia na serwerze
      //Poprawiam tagi i zatwierdzam ~ VenomPCPL
    • Przez Filiq343
      Prawdziwe życie (RolePlay) citylife.maxcraft.pl już wkrótce startuje!
      Uwaga! Temat będzie co jakiś czas aktualizowany! Obserwuj

Co u nas?
      * autorskie pluginy (np. potrzeby, prace)
      * autorskie skrypty (np. portfel)
      * możliwość robienia alkoholi
      * ranga Milioner (VIP)
      * mieszkania dla graczy i VIP'ów
      * sklepy dla graczy i VIP'ów
      * wysokie i nowoczesne budynki
      * własny serwer discord 
      * własne forum

Serwer nieaktywny!

• Przez margonem1001
      Hej dzisiaj stworzyłem swój server w minecraft z bukkitem , jedyny plugin jaki dałem to world edit i gdy odpaliłem server i wszystko zrobiłem w plikach to udało mi sie dołączyć do servera.
      Kiedy dołączyłem okazało się ze inni gracze mają ogromny ping powyżej 3000ms i jeszcze crashuje mi server co chwile przez co nie moge grać
      Jak coś za bardzo się nie znam na robieniu takich serverów , oglądałem pare poradników i dzieki nim udało mi sie stworzyć server
  • Dodaj nową pozycję...