Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
NSenten2000

Książka NSentena :) "Wstęp"

Rekomendowane odpowiedzi

NSenten2000    13

Witam jak już pisałem w jednym z postów planuję napisać książkę ,a oto wstęp który przygotowałem.

Ps:Przepraszam za brak przecinków w wielu miejscach w których powinien on występować ,ale niestety mam pewien problem ,z że tak nazwę "interpunkcją przecinkową " ,ale do rzeczy oto wstęp do książki pt:

"Bunt"

WSTĘP

Gilgoa,Frozgland,Pustynia Thar,Nugilia,Góry Drainden,Inghard i niezbadany północny-wschód razem tworzą ogromną wyspę.Wyspa ta nie jest opuszczona ,a wręcz przeciwnie cała tętni życiem lecz życie nie zawsze oznacza coś pozytywnego tak było w przypadku wyspy która była zamieszkana nie tylko przez istoty dobre ,ale i złe.

Istoty dobre to podobno rasa ludzka lecz nie do końca.Czasami ludzie są gorsi od najgorszych kreatur zamieszkujących wyspę ,a kreatur nie braknie znaczy to więc że ludzie są rasą prostą,przewidywalną,i żądną krwi oraz śmierci różniących się od nich?Czy na pewno?Otóż nie.Ludzkość często jest zła lecz równie często dobra.Oznacza to że ludzkość i inne istoty wyspy są jednością wszystkie rasy są równie dobre co i złe nie zawsze jednak przeciwne rasy obracają się przeciwko sobie lecz i przeciw swoim braciom tej samej rasy.

Wyspa tętni życiem żyją tu ludzie jak i kreatury wszystkie rasy mają swe tereny których nie ważą się opuścić niestety nie na długo szykuje się wielka walka bratobójcza brat obróci się przeciw bratu ,a ten drugi obróci się przeciw kolejnym.Wojna jest nie uchronna. Wszystko obróci cię w pył z którego powstało.

Wojna się zbliża!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
NSenten2000    13

+Nazwa książki zostanie zmieniona ponieważ zauważyłem że istnieje już taka która nosi tą nazwę.Przepraszam za pomyłkę.

NSenten

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
lkuszal    76

1. Spacja po znakach interpunkcyjnych. Nie przed. I nie bez spacji.

2. Nuuuuuudy.

3. Powtórzenia błędy wszelkiego rodzaju.

Jak mówiłem wcześniej- nie wróżę ci Nobla z literatury

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
NSenten2000    13

1.Ok

2.Każdy ma swoje zdanie po za tym w każdej chwili mogę zaprojektować nowy wstęp bo ten robiłem dosłownie chwilę.

3.Jeśli możesz powiedz mi co to za błędy bo nie wiem :) (to nie troll serio nie wiem po za przecinkami)

Jak mówiłem wcześniej- nie wróżę ci Nobla z literatury

Jak mówiłem wcześniej to hobby :)

Ps:Dzięki za rady.

NSenten

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
AdamGrzegorz    77

Jak piszesz książkę, to zwracaj uwagę na interpunkcję, i kolejność zdarzeń. Z tego co tu wypisałeś, nie zrozumiałem za cholerę nic.

Zanim będziesz pisał wielką książkę, naucz się podstaw interpunkcji i ładnego opisywania zdarzeń jak i dobierania pasujących słów do tematu.

Wstęp jest niezbyt zachęcający. Zresztą nic tu nie zrozumiałem więc się nie wypowiadam.

Daruj sobie książkę, i idź na jakieś zajęcia z literatury. 

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
NSenten2000    13

Chyba przerobię te wprowadzenie  skoro ni w ząb nikt nie rozumie to będzie trzeba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
KristoforoH    65

Jeśli chcesz koniecznie napisać tę książkę to trochę wcześniej poćwicz, bo chwilowo niezbyt ci to idzie.

Edytowane przez KristoforoH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
NSenten2000    13

Wstęp jest jedną z najważniejszych części książki więc zmienię go w sposób zrozumiały i(mam nadzieję) ciekawszy

Ps:Książka nie jest samym wstępem ,kiedy skończę 1 rozdział udostępnię go tu i bardziej będziecie mogli ocenić moje piśmiennictwo :).

Pozdrawiam

NSenten

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
xSpikePLx    6

Mam nadzieję, że masz w głowie całokształt. Wstęp dość mdły i bez sensu, ale kontynuuj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
radyjko    176

Co?

Słowo wstęp mówi samo za siebie...

Ps:To troll czy na serio tak uważasz :)

Nie! Mówię śmiertelnie poważnie! ;)

Najlepiej jest najpierw napisać opowieść, a dopiero na sam koniec wstęp do niej. Wstęp nie opisuje fabuły - on mówi o świecie, a kiedy najlepiej znasz opisywany świat, jak nie na końec ​(Cztery z polaka to chyba na litość dostałem -_-') ?

Wstęp to z reguły takie podsumowanie, tyle że na początku :D

Edytowane przez radyjko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
NSenten2000    13

Ok :)

A i dodałem nowy temat macie tam rozdział 1 to bardziej będziecie mogli ocenić  o ile chce wam się czytać xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...