Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
DreaM

jestem nowy i zaczynam swoja przygode w minecraft!

Pytanie

DreaM    2

witam, mam 15 lat i na imie adrian,jestem nowy i zaczynam swoja przygode w minecraft. czy może ktos mnie nauczyc grać w minecrafta albo jakieś podpowiedzi;/?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
xSpikePLx    6

Radzę, żebyś samemu odkrywał minecrafta, oczywiście na survivalu. Najlepiej właśnie wspominam piersze chwile na minecrafcie, szukanie receptur, kopanie, odkrywanie świata. Później dochodzi zapierdziel z serwerami multiplayer, czyli wyzwiskami od 10-latków, podpierdzielaniem itemów i inne tego typu rzeczy, które często mają miejsce na multiplayerze.

Na dodatek dam ci link do filmiku na którym się wychowałem <3

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

Fakt, jest to wersja mc stara jak świat, ale i tak sporo z niej się dowiesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
radyjko    176
Jak @up. Masz 15 lat to ogarniesz sam tę grę. Warto by też rozejrzeć się za serwerem.

Dam ci radę: nie korzystaj z Minecraft wiki. A jeżeli już musisz to nie z polskiej.

Dalej: Jak wejdziesz do gry wciśnij esc i wybierz "Achievements" lub "Osiągnięcia". Tam masz listę osiągnięć która przeprowadzi cię przez grę =)

Kolejna: graj na w miarę najnowszej wersji. Osobiście polecam snapshot 14w25b. Jeśli będziesz zainteresowany daj znać.

I w miarę morzliwości coś jescze dorzucę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
AdamGrzegorz    77

@xSpikePLx

JJEEEJJJ... przypomniałeś mi CTSG... wooo

Ja zanim kupiłem minecrafta (nie piraciłem xd) oglądałem właśnie CTSG.

Te stare czasy.. ajjajaj

Pamiętam jak całymi dniami siedziałem i oglądałem jego filmy po 5 razy minimum... 

Właśnie od niego poznałem minikrafta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
DreaM    2

co daje ten minecraft jak go kupie od normalnego darmowego;)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
radyjko    176

Oj sporo. Zacznę od takiej drobnostki jak możliwość ustawienia skina którego każdy, czy kupił grę czy nie, będzie widział. Dalej przechodzimy do serwerów tylko dla Premium, bez Premium możesz pomarzyć o serwerach jak MCSG, albo nawet o tutejszym Aliquamie. Kolejny punkt to możliwość obejrzenia nowości zbliżających się w kolejnych wersjach Minecrafta na żywo w cotygodniowych snapshotach. Kiedy ci się znudzi zwykły Minecraft możesz banalnie łatwo wzbogacić grę dodając mody. I na koniec masz dożywotnie wsparcie techniczne od Mojangu, i nikt tu, ani nigdzie indziej nie użyje przeciw tobie argumentu "Jesteś Piratem!"

;)

Edytowane przez radyjko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...