Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
Soyero

kupno minecrafta/początkujący/mody itp

Pytanie

Soyero    1

Witam

Mam kilka pytań odnośnie kupna minecrafta i samej gry.

Nie gram w tą grę osobiście i kupuje ja dla 8-letniego łebka.

Mam takie pytania. Jeśli ją kupie na minecraft.net bo wyczytałem, że tylko w ten sposób mam pewność, że będzie 100% oryginalna i  nie będzie zoonków to będą mu działały wszystkie te mody, mapki, skórki itp itd?

Teraz gra gdzieś u kolegi i płacze, że mu dużo rzeczy nie działa, że gre wywala itp.

Jak ją kupię to nie chcę mieć właśnei tych problemów, że będzie za mną biegał  i płakał że jakieś mody mu nie wchodzą itp.

A w ogóle przy tej oryginalenj grze te mody też będzie trzeba specjalnie wgrywać?

Tak jak w tym temacie:

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

- mod loadery, forge, ?

Przypuszczalnie znajdę na tym forum krok po kroku, wytłumaczone jak dla ciemnego co trzeba robic żeby wszystko działało? Jak komuś nie sprawia problemu a po tym forum porusza sie już długo to proszę o taki link. Ja powoli będę ogarniał.

Edytowane przez Soyero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Soyero    1

Proszę. Jeśli chodzi o Mo' Creatures, to pobierz

i

i wrzuć do folderu "mods" i wszystko powinno już chyba działać.

Super, Wszystko działa. Dzięki wielkie.

Mam prośbę jeszcze przy jednym modzie. 

ściągam pod moją wersję forge 1.6.4. Plik jest jako .jar . Wrzucam go do katalogu mods w moim minecrafcie i dupa. Nie załącza się - crash.

Pomożecie?:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Soyero    1

Spróbuj z tej strony:

To samo. A już nawet ściągam inną wersję 

LotsOMobs_102.0.4.jar

-------------------------

ehh teraz nawet jak usunąłem ten plik z katalogu mods to i tak gry nie mogę załączyć bo crashuje:/

Edytowane przez Soyero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Soyero    1

Strzelam że niekompatybilny z Mo creatures. Przydałby się crash report.

kurcze ale już usunąłem go z katalogu mods i zostal sam creature a dalej crashuje. Spróbuje zrobić ten skan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Soyero    1

Zraportu wynika że... Mo creatures powoduje crash O.o

No i tak faktycznie było. Tylko, że syn cały dzień grał na Mo creatures a dopiero jak dograłem LotsOMobs to zaczęły być problemy. No nic. Wywaliłem wszystko z katalogu mods, wgrałem ponownie tylko LotsOMobs i teraz działa. W wolnej chwili i tak pomęczę się z tym MO Creatures bo dla Oskara to chyba mod numer 1. Na razie niech na tym sie pobawi. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
marekf    0

Sayero - witaj w klubie :-) Podobnie jak Ty muszę się w głębić w tajniki gry dla syna, również 8-letniego, a że wcześniej nie interesowałem się grami trochę to potrwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
xXxArIxXx    1

Ja musiałam pobierać dla 7-letniej siostry bo "wszyscy w klasie grają".Pobrałam poprostu paczkę modyfikacji z modami jakie chciała a pozostałe usunęłam.Polecam tak robić (mniej czasu zajmuję).Edit:Nie spojrzałam na datę i chyba jest to już rozwiązane więc napisałam to zbędnie.

Edytowane przez xXxArIxXx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Soyero    1

Cześć. Dawno się nie odzywałem:)

Pod jaką wersję teraz jest najwięcej modów i czy coś się zmieniło z forge itp? To znaczy, czy aby  nowe mody wgrywać to wystarczy zainstalować forge i wybrać odpowiednią wersję gry?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Soyero    1

ok, dzięki ale oczywiście jak mam forge1.8 to tylko mogę wgrywać mody do 1.8? Chodzi mi właśnie jaką wersję forge zainstalować aby mieć najwięcej modyfikacji. 

Nie wiem czy dobrze tłumaczę. Po wyborze użytkownika forge po prawej (po odpaleniu minecrafta) mam Ready to play Minecraft 1.8-Forge 11.14.3 1486

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi