Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Pitbull

[1.7.x][PvP][NP]Mclobby - PvP

Rekomendowane odpowiedzi

Pitbull    1

Polityka pozostaje taka jaka była...

Jak ktoś czyta tylko głupie sprawozdania na polskich portalach, to potem też głupoty pisze, a więc będę taki miły i wyjaśnię (najkrócej jak się da) o co chodzi z tą EULĄ...

A więc dotychczas wszystkie działania związane z  zarabianiem na serwerach minecraft były praktycznie niezgodne z prawem. Teraz jest inaczej, można bez obaw oferować konta ViP, żądać (jednorazowych) opłat za wejście na serwer czy sprzedawać coś w ItemShopie. Pod warunkiem, że wszystko co jest do kupienia za twardą walutę (pieniądze, bitcoiny itp.) gracz może zdobyć bez ich kupowania.

A nawet jeżeli ktoś (a na pewno będzie wieeeeele takich osób) nie będzie tego przestrzegał, to ty myślisz, że Mojang będzie wszystkie sprawy do sądu kierował? Wybacz... ale ja w to nie wierzę.

Edytowane przez Pitbull

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
radyjko    176

Pod warunkiem, że wszystko co jest do kupienia za twardą walutę (pieniądze, bitcoiny itp.) gracz może zdobyć bez ich kupowania.

Błąd!

You are allowed to sell in-game items so long as they don’t affect gameplay

[źródło -

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

]

Czyli po Polsku: "Jesteś upoważniony do sprzedaży itemów w grze puki nie wpływają one na grę"

Czyli nie możesz sprzedawać w itemshopie Mieczy, zbroi, enchant-booków, diamentów, drewna, potek... Nie możesz też sprzdawać dostępu do kowadła, albo alchemii itd. W sumie to możesz sprzedawać tylko obrazy :P

Edit: W sklepie wszystkie trzy rangi VIP oraz "podwójne monety" Łamią założenia Euli

Edytowane przez radyjko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pitbull    1

Dobra, moja wina, biję się 3 razy w pierś, że tak napisałem, ale przejrzałem to na szybko i do tego inny temat (też Owena), aczkolwiek nawet jeżeli to co robimy nie jest zgodne z EULĄ, to i tak nikt nie będzie tego respektował, bo najzwyczajniej nikt nie będzie w stanie tego kontrolować. No bo ile jest serwerów na świecie przy 10 milionach sprzedanych kont minecraft na PC + kilkakrotnie większej ilości użytkowników non-premium? Więc jak u nas w Polsce nawet piractwa nie można wytępić, to o czym my rozmawiamy? 

Tym bardziej skoro MOJANG nigdy nie tępił osób z non-premium, na których stracił masę pieniędzy, to teraz będzie ścigał 10 latków, którzy dają diaxowe eq za kupno konta ViP na ich serwerze? EULA jest najbardziej olewanym dokumentem wśród historii, bo czy kiedykolwiek przeczytałeś chociaż 1/10 tego dokumentu? No bo przecież praktycznie przy instalacji jakiejkolwiek gry masz poemat na 20 kartek A4, gdzie np. masz zastrzeżone, że produkt może być zainstalowany tylko na komputerach, osoby która tą zakupiła dane oprogramowanie (np. grę), a ty sobie bierzesz Fifę 14 i lecisz do kumpla ją zainstalować (bo ma lepszy sprzęt i wygodniej się gra) i w tym momencie łamiesz politykę EULA i z tego tytułu powinni Cię zamknąć czy ukarać grzywną, bo zaakceptowałeś licencję, ale jej nie przestrzegałeś.

Tak więc moim zdaniem jak zwykle wokół minecrafta nawiązała się gównoburza o pierdołę, która nic nie zmieni. Jesteście tacy zdolni, że utrzymacie server sprzedając czapeczki, obrazy i zwierzaczki, które chodzą za graczem? Nie sądzę...

Edytowane przez Pitbull

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
radyjko    176
Snapshoty nie bez powodu są publiczne ;)

Ale w sumie masz rację, szanse na zły ciąg wydarzeń nie są wielkie, to chyba tylko kwestia spokojnego snu. W każdym razie... dość straszenia, czas zacząć czytać książki -_-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość   
Gość

Serwer offline, strona prowadzi do strony innego serwera. Archiwizuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość   
Gość
Przeniesiony do archiwum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...