Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
NSenten2000

Książka w wakacje :)

Rekomendowane odpowiedzi

NSenten2000    13

Witam 

Mam już plan co będę robił w wakacje.Otóż chcę napisać książkę(przynajmniej zacząć ją pisać)

Książka będzie niedługa około 400-500 stron tak na początek :) być może kiedy ją napiszę przybędzie mi również inspiracji do budowania w minecraft ponieważ książka ma być z gatunku Fantasy.

Tytułu jeszcze nie wymyśliłem,ani fabuły ani postaci więc stan jest dość surowy,ale stworzyłem już mapę na której wszystko ma się dziać.

Jeśli zobaczycie jakieś błędy w mapie typu niepoprawne określenie miejsca(np napisałem morze na lądzie xD,przykład dość głupi ale mam nadzieje ze wiecie o czym mówię.

Oto mapa:

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

Ostrzegam mapa jest strasznie prosta bo nie mam zbyt dobrych programów do tworzenia map ale wszystko jest przejrzyste(nie uwzględniłem wszystkich gór,akwenów wodnych itp ale wszystko będzie aktualizowane wraz z powstawaniem książki.

Dziękuje za przeczytanie

Pozdrawiam wszystkich serdecznie 

NSenten

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
lkuszal    76

Powodzenia życzę

Baaardzo się zdziwię jak dotrwasz do 20 strony.

I teraz przedstawię ci jak to wygląda:

Pisać nie umiesz (twoje posty są co najmniej chaotyczne.)

Masz tu przecinki do kopiowania: ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, przydadzą ci się.                                                                                     spacje również.

Ile masz lat? 15? Mając tyle lat nie będziesz w stanie napisać czegoś co czyta się z ciekawością, bo po prostu nie umiesz.

400-500 stron? Zakon Feniksa Rowling ma ponad 500 stron, a pisała go 3 lata zajmując się zawodowo pisaniem.

Ale brawo, zrobiłeś mapę. Idzie ci bardzo dobrze.

Na twoim miejscu radziłbym sobie darować zanim zmarnujesz jeszcze więcej czasu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
NSenten2000    13

Ikuszal

Nie mówię że napisał bym 500-600 stron w 2 miesiące bo to jest niewykonalne.

Co do przecinków to tutaj nie zaprzeczę bo z nimi mam największy problem, ale wszystkiego da się nauczyć(no prawie wszystkiego)

Co do wieku zgadłeś ,ale nie chcę pisać tej książki jako zawodowiec tylko hobbistycznie więc nie musi ona być na wysokim poziomie jak książki J.K.Rowling która ma w tym wielkie doświadczenie ponieważ sam jestem pod wrażeniem jej kreatywności.

Co do odrzucenia projektu nie mam na razie zamiaru jako że nie zamierzam pisać książki w celu "O jej napisałem książkę zbije na niej miliony i każdy będzie ją znał i czytał" lecz tylko po to by poprawić moje umiejętności literackie ,a nie jak już wspomniałem dla jakiegokolwiek zysku.

Ale cóż Hejtować każdy może rozumiem.

NSenten

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
radyjko    176

Na morzu Gohla z linią gór mógłbyś postawić archipelag i jeszcze jakiś wieki most. No i przydało by się jakieś miasto.

BTW Chyba nawet sam napiszę książkę XD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
NSenten2000    13

Co do miast to mapę już zaktualizowałem pod względem miast ,jest ich tam około 30 a co do mostu i archipelagu

Most-nie uwzględniam tam tworów człowieka czy innych ras typu mosty ponieważ tworzę tylko teren,a miasta i mosty będą uwzględniane tylko w książce.

Archipelag-Dobry pomysł zaktualizuje tamten teren bo faktycznie jakoś pusto tam

Proszę oto mapa z miastami:

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

NSenten

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Skur3byk    17

A teraz przytoczę ci realia tego świata.

1. Najpierw podreperuj swoje zdolności literackie.

Książka będzie niedługa około 400-500 stron tak na początek :)

2. 400-500 stron, spoko. tyle że wysiądziesz na 50 stronie i już nic więcej nie napiszesz.

3. Word nie uczyni z ciebie pisarza. 

4. Jeżeli masz 15 lat to podejrzewam że twoje słownictwo nie jest nawet na poziomie napisania instrukcji do zapałek. Lecz kto wie...

5. Tematyka fantasy... Wejdź na githuba/reddita/tumbrla czy jakiś inny popularny portal społecznościowy i wyskoczy ci ok 200.000 książek fantasy których nikt nie czyta.

6. Jeżeli masz napisać kolejną powieść o wampirach bądź wilkołakach to lepiej tego nie rób, są ludzie którzy nienawidzą takich ludzi i uprzykrzą ci życie

Chyba wystarczająco podciąłem ci skrzydła, nie obrażę się jak mnie znienawidzisz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
NSenten2000    13

1.Najpierw podreperuj swoje zdolności literackie.

Na forum nie używam zbyt "elokwentnej"wymowy ale jak mam już coś do napisania z polskiego to nauczycielce kopara opada do moich słów "nie przesadzam".

2.400-500 stron, spoko. tyle że wysiądziesz na 50 stronie i już nic więcej nie napiszesz.

Taka ilość stron nie jest na 1 rok nie mam ustalonej granicy czasowej i te 50 stron mogę pisać nawet miesiąc ,a będę pisał dalej.

3.Word nie uczyni z ciebie pisarza.

To oczywiste Word za ciebie nie napisze tu liczy się umysł i kreatywność czego jestem w pełni świadom.

4.Jeżeli masz 15 lat to podejrzewam że twoje słownictwo nie jest nawet na poziomie napisania instrukcji do zapałek. Lecz kto wie...

Co do tego napisałem już o mojej wymowie w punkcie pierwszym.

5.Tematyka fantasy... Wejdź na githuba/reddita/tumbrla czy jakiś inny popularny portal społecznościowy i wyskoczy ci ok 200.000 książek fantasy których nikt nie czyta.

Nie zamierzam tego pisać dla sławy lecz hobbistycznie.

6.Jeżeli masz napisać kolejną powieść o wampirach bądź wilkołakach to lepiej tego nie rób, są ludzie którzy nienawidzą takich ludzi i uprzykrzą ci życie

Nie to nie będzie na temat wampirów i wilkołaków bo wyszedł w by z tego jakiś zmierzch który miał być bardziej fantasy ,a wyszło na jakieś romansidło.

Chyba wystarczająco podciąłem ci skrzydła, nie obrażę się jak mnie znienawidzisz  :)

Wręcz przeciwnie hejty mnie wzmacniają :) i nie mam żadnej urazy każdy ma swoje zdanie i szanuje to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...