Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Mevistor

ModMeviPack - Polska modyfikacja do Minecraft'a

Rekomendowane odpowiedzi

Mevistor    31

Beznazwy-1.jpg

Beznazwy-2.jpg

Regulamin beta-testów!

1. Beta-tester zobowiązany jest do pobrania i zainstalowania modyfikacji pod wersje Forge 1.6.4 (ostatni build).
  2. Testowanie modyfikacji powinno odbywać się w trybie gry: Survival. Jedna osoba zostanie wybrana do testowania modyfikacji w trybie: Creative.
  3. Co pewien czas gracz powinien wykonywać ScreenShot'y z gry, w celu udowodnienia testowania modyfikacji.
  4. Dalsze rozpowszechnianie modyfikacji w fazie beta jest zabronione.
  5. Wszystkie znalezione błędy przez testera powinny być zgłaszanie do autora, czyli do mnie (Mevistor).

Zgłoszenia proszę pozostawiać, w tym poście poniżej. W zgłoszeniu proszę podać: wiek, nick oraz informacje o doświadczeniu z grą Minecraft.

Wstępnie testy powinny rozpocząć się w czerwcu. Czas naboru na testerów wynosi dwa tygodnie.

Więcej informacji na temat modyfikacji: już niebawem!

W związku z awarią mojego dysku twardego straciłem część kodu źródłowego. Przez czas naboru na beta-testerów powinienem odbudować stracone części kodu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
lkuszal    76

16, lkuszal, 4 lata, wszelkie paczki i mody.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
lefondesin    27

Zapowiada się świetnie. Na pewno będę na nim gram. Mam małe pytanka: czy to jest ten mod który wspólnie tworzysz z użytkownikami? I czy będzie możliwość zmiany języka na angielski (jakoś tak dziwnie będzie grać po polsku, a obok rzeczy po angielsku...)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mevistor    31

@lefondesin - ten mod ma w sobie elementy tego co prezentuje graczom w poradnikach (tylko bardziej rozbudowane). Jeśli chodzi o wersję beta - będzie tylko wersja polska, ale jak przejdzie wszystkie testy ukaże się on w wersji polskiej, francuskiej i angielskiej - tłumaczenie w tych językach jest już zrobione. Mod ukaże się w francuskiej sieci minecraft'a, na głównym forum minecraft (wersja angielska) oraz tutaj w wersji polskiej. Oczywiście w grze będzie możliwa zmiana języka. Więcej języków nie znam, nie posiadam też tłumacza, więc na tym poprzestanę. 

Dodam tylko, że samych elementów (bloków, itemów) dodanych w tym modzie do gry jest już ponad 150!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
radyjko    176
Napisano (edytowane)
Pragnę zgłosić się do testów tegoż moda, jestem gotów ryzykować swoim życiem i zdrowiem oraz spójnością strukury cząsteczkwej aby pomóc w dopracowaniu go. :)

Edit: I oczywjście musiałem coś z rozpędu przegapić *facepalm*

Nick: radyjko8
Doświadczenie: Od wyjścia 1.7.3 bety (wtedy jescze na 1.5) z krótkimi przerwami, jednak Minecraft zawsze pozostawał moim numerem 1. Jeszcze całkiem nie dawno grałem tylko na Vanilli, ostatnio eksperymentuję z modami. Grając stawiam na przygodę, ale zawszę muszę mieć miejsce do którego mogę wrócić (dobrze żeby było ładne) Z pośród ulubionych modów warto wymienić Morph, Galacticraft 2 oraz OpenBlocks Edytowane przez radyjko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
lefondesin    27
Napisano (edytowane)

@Mevistor W takim razie będzie super! Nie mogę się doczekać. Zostałbym beta testerem, ale nie wiem czy bym potrafił... i miał czas xD

edit A niech mi będzie, jest już możliwość zgłoszenia się? Bo jeśli tak to chcę.

Edytowane przez lefondesin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Naruvan    0

Lat:15

Nick:Naruvan

Doświadczenie: Dokładnie to nie wiem kiedy zaczynałem ale cos koło bety 1.2. Z kolesia który nie wiedział, że istnieje coś takiego jak kilof, stałem się dosyć zaawansowanym (mam nadzieje ;P) użytkownikiem commandblocków. Na survivalu gram jedynie na modach, a na creative uwielbiam bawić się modami (na survivalu musiałbym zbierać materiały na to ruski rok).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Miloszu_xd    171

A co mi tam, zgłaszam się ;3

Nick: jaki jest, każdy widzi

Doświadczenie: grać zacząłem niedługo po wyjściu bety 1.7.3 o ile mnie pamięć nie myli. Niezliczone godziny zmarnowane zarówno na trybie survival, jak i na creative... Z modami też sporo się bawiłem przez te lata (i wciąż uważam, że evil minecraft był najlepszy ze wszystkich [*] )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
LuQ3    6

Nick: LuQ3

Doświadczenie: Gram od ok. 4 lat gdy minecraft był we wczesnej fazie beta. W zwykłego minecraft-a już praktycznie nie gram, teraz czas poświęcam modom. Aktualnie posiadam prywatny serwer na paczce DNS Techpack na którym gram ze znajomymi. Buildcraft, Industrialcraft i wiele innych modów znam praktycznie na pamięć. Nie ukrywam że interesują mnie raczej mody techniczne i ew. magiczne, mody poświęcone upiększaniu świata i dodawaniu nowych modów wogóle mnie nie interesuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
radyjko    176

Pytanie: czy beta-testerzy będą (mogli?) sprawdzać kompatybilność testowanej modyfikacji z innymi lub jeżeli nie czy będzie w ogóle możliwość dodania modyfikacji poza testowaną czy konieczna będzie gra na "czystym" Minecrafcie + Forge?

Info: poprawiłem swoje zgłoszenie. -.-  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
lefondesin    27

Nick: lefondesin

Doświadczenie: Cóż, gram od bety 1.7. Nigdy nie przepadałem za zwykłym minecraftem, więc gram na modach.  Interesuje mnie dosłownie każdy rodzaj modów. Każdy ma w sobie coś unikalnego. Najbardziej jednak lubię mody przygodowe, chociaż technicznymi też nie gardzę i często na nich gram. To by było na tyle. Mam jakieś szanse? Proszę się nie przejmować wiekiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mevistor    31

@radyjko - na tym polegają testy. Będziesz mógł robić z tą modyfikacją wszystko,np: uruchamiać ją z innymi modami. Jedynie czego nie będzie można to udostępniać wersji bety dalej. Jak tylko przetestujecie moda, wypuszczę go w pełnej wersji i wtedy udostępnie też pełny kod źródłowy. Będzie to modyfikacja o otwartym kodzie i każdy będzie mógł ją wykorzystywać gdzie będzie tylko chciał. Ja oczywiście będe ją dalej rozwijał. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...