Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
lkuszal

GUI scale- large nie działa

Pytanie

lkuszal    76

Hej.

Normalnie sobie grałem w MC, i w ustawieniach zmieniłem sobie GUI scale z large na auto.

Niezbyt mi podeszło, więc daję z powrotem. Small- działa. Normal- działa. Large- dalej wygląda jak normal ;_;

Ktoś coś może pomóc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Redux    168
Dzieje się tak, gdy rozdzielczość gry (lub inaczej - rozmiar okna gry gdy nie grasz na pełnym ekranie) jest zbyt niska, wtedy większe opcje po prostu nie mają rezultatów. Nie wiem, czy jest na to rozwiązanie inne, niż powiększenie okna bądź gra na pełnym ekranie choć podejrzewam, że komuś udało się to obejść modem do Forge'a :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
lkuszal    76

dałem. zero poprawy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Reemren    0

no to wejdź w pliki minecrafta i sprawdź czy masz wszystkie pliki 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Redux    168

no to wejdź w pliki minecrafta i sprawdź czy masz wszystkie pliki

Pliki odpowiedzialne za dzialanie GUI znajduja sie jedynie w glownym pliku gry (kiedys zwany minecraft.jar). Sprawdzanie innych plikow mija sie z celem.
Ikuszal, podaj nam screena pokazujacego menu z dwoma najwyzszymi opcjami "GUI Scale". Nie zmniejszaj screenow, informacja o rozdzielczosci rowniez sie przyda. Wykonaj je oczywiscie na pelnym ekranie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Marrpau    0

A nie lepiej sprubowac zapisac sobie wszystkie mapy/texturepacki/serwery i usunac .minecraft? Mi duzo razy pomoglo, zwykla reinstalacja :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Redux    168

A nie lepiej sprubowac zapisac sobie wszystkie mapy/texturepacki/serwery i usunac .minecraft? Mi duzo razy pomoglo, zwykla reinstalacja :)

Nauczcie sie raz - reinstalacja to ominiecie tego problemu, nie jego rozwiazanie. Temat zostal utworzony po to, by ten problem rozwiazac. Przeinstalowac to kazdy glupi umie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Marrpau    0

Nie wiem czy nie zauwazyles ale ominiencie problemu moze owszem ale czasami nawet i pomoze wiec nie badz kozak. Dobrze temat zostal zalozony po to zeby go rozwiazac ale jakos nikt nie wpadl zeby najprostrzego rozwiazania nie sprubowac. Moze i kazdy glupi to umie to dlaczego mu nie zaproponowales? Jak juz mowilem reinstalacja czasami rozwiazuje nawet problem wiec warto sprubowac a to ze TY jestes taki PRO to mnie cieszy ja staram sie pomoc a nie jezdzic po cudzych pomyslach. 

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Reemren    0

ja musiałem z poprzednich wersji wziąć tekstury gui scale large i pomogło

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Redux    168

Nie wiem czy nie zauwazyles ale ominiencie problemu moze owszem ale czasami nawet i pomoze wiec nie badz kozak. Dobrze temat zostal zalozony po to zeby go rozwiazac ale jakos nikt nie wpadl zeby najprostrzego rozwiazania nie sprubowac. Moze i kazdy glupi to umie to dlaczego mu nie zaproponowales? Jak juz mowilem reinstalacja czasami rozwiazuje nawet problem wiec warto sprubowac a to ze TY jestes taki PRO to mnie cieszy ja staram sie pomoc a nie jezdzic po cudzych pomyslach. 

Pozdrawiam.

Ale żeś się oburzył... Kozak, PRO? Mówiąc "każdy głupi to umie" miałem na myśli to, że temat ten nie byłby założony gdyby twórca tematu chciał przeinstalować grę, zresztą najprawdopodobniej na próżno, marnując czas. Reinstalacja może naprawić problem. A co, jeżeli ten powróci? Za każdym razem będziesz wykonywał reinstalację gry?

Dlatego tępię pisanie rad mówiących o przeinstalowaniu gry, gdy inne sposoby nie zostały najpierw wypróbowane. Zwykłe nabijanie postów.

eot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
ArmixGaming    0

Jeśli masz ekran tak do 20" to nie odczujesz różnicy pomiędzy large a auto, ja tak przynajmniej mam.

Natomiast, podpinając do monitora 23", już widzę tą różnicę. Jeśli masz w domu jakiś większy monitor od obecnego, to sprawdź czy na nim działa.

Wątpie że to wina MC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
kosmo53    0

jak masz mały ekran to mc czyta mniejszą rozdzielczość i masz różne gui.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...