Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link. Jeśli czegoś nie rozumiecie to pisać! ideaA jak się podobało to wiecie co, kliknij fajnie i zasubskrybuj! :-D"> Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link. Jeśli czegoś nie rozumiecie to pisać! ideaA jak się podobało to wiecie co, kliknij fajnie i zasubskrybuj! :-D"> Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Never__Named

Budujemy półautomatyczne działo!

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, dziś pokażę wam w moim pierwszym poradniku jak zrobić półautomatyczne działo przy użyciu pistonów! ;)

[media

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

Jeśli czegoś nie rozumiecie to pisać! <idea>

A jak się podobało to wiecie co, kliknij fajnie i zasubskrybuj! :-D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
stejsi997    0

Bardzo dobry pomysł!

Tylko takie małe zastrzeżenia do budujących, autor tego poradnika prawdopodobnie budował to w starszej wersji minecrafta, w nowszej wersji został wydłużony czas odpalania "lądu" TNT, albo skrócony czas opóźnienia reapetera. Ja użyłem 22 reapeterów żeby TNT wszystko dobrze działało, bo 12 (chodzi mi o samo przeładowanie, bez nabijania w lufe) to za mało i zanim TNT wystrzeliło mechanizm już zdążył przeładować. Zrobiłem też całkowicie automatyczne wystrzeliwanie, dodając jednego reaperta zamiast przycisku, tylko jeszcze nie wiem jak to można potem zatrzymać nie usuwając redstona, tylko np dźwignią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...