Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
jaszq

Roślinki nie rosną kiedy nikogo nie ma

Pytanie

jaszq    0

Witam,

Czy jest jakiś sposób żeby na serwerze rosły roślinki kiedy nikogo na nim nie ma?

Używam silnika CraftBukkit 1.7.9 w wersji developerskiej, posiadam pluginy PermissionsEX oraz EssentialsAntiBuild.

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
anewil    30

Możesz użyć np tego pluginu:

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

Wybierasz chunki które mają być cały czas załadowane i powinny rosnąć :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
jaszq    0

Dzięki, ale ustawienie tego dla całego świata było by chyba za dużym obciążeniem dla serwera ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Monualen    108

Ale przecież nie masz farmy na całym świecie? Tu po prostu wybierasz, jaki chunk konkretnie chcesz mieć załadowywany. Bo nie byłoby najlepszym pomysłem ustawiać tego na cały świat, bo, jak mówisz, obciążyłoby to serwer.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
jaszq    0

Farmy nie mam na całym świecie zgadza się - ale serwer jest survival i jeżeli nie da się tego zautomatyzować dla wszystkich graczy bez wprowadzania chaosu ze specjalnymi strefami to jednak pozostanę przy standardowych ustawieniach. Dzięki dobre chęci i odpowiedzi ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
filip4x    0
Napisano (edytowane)

Witam!

Żeby nie tworzyć osobnego tematu podepnę się pod ten.

Mam ten sam problem co twórca tematu, zainstalowałem podany plugin, lecz on nic nie daje. Nawet autor pluginu na stronce podanej przyznaje że plugin już nie działa.

Czy zna ktoś działający sposób na aktywowanie chunków i rozwiązanie problemu (głównie chodzi o farmy, szkółki drzewek, spawniarki golemów które nie działają jak się odejdzie)?

Dodam że z tego co wiem dwa inne rozwiązania raczej nie wchodzą w gre, a mianowicze mod ChikenChunks jest na wersje 1.6.4 i jak na razie nie zapowiada się aktualizacja, a plugin ChunkLoad jest bardzo przeterminowany i tez raczej nie bedzie chodził.

Pozdrawiam!

Edytowane przez filip4x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi