mxpatrol 10 Napisano 15 Sierpień 2011 Bylem na servie grałem bylem w kopalni po czym wyszedłem wchodzę za 10 min. Idę kupić deski od stolarza a tam wyskakuje ze nie mam tyle kasy wiec spr ilość kasy a tam -498.80d. Dodam że nic nie zakupiłem . Proszę o wytłumaczenie co się stało z moja kasa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koniczyn5 5 Napisano 15 Sierpień 2011 Ja podobnie straciłem ok. 80D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mxpatrol 10 Napisano 15 Sierpień 2011 Ale u mnie wychodzi ok 600d !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xxXXmilitoXXxx 11 Napisano 15 Sierpień 2011 a może po prostu oszukujesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość krzycho001 Napisano 15 Sierpień 2011 Ty to nigdy nie masz nic mądrego do powiedzenia. Baran.A za grafike powinien być ban Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mxpatrol 10 Napisano 15 Sierpień 2011 a może po prostu oszukujesz Tak na pewno tylko ciekawe jak to zrobiłem ze mam na minusie kase Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość camil92PL Napisano 15 Sierpień 2011 mxpatrol i koniczyn5 dostali kary za wczorajsze nieprzepisowe używanie chatu /memxpatrol 2 ostrzeżenia - 500 D karykoniczyn5 1 ostrzeżenie - 100 D kary Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mxpatrol 10 Napisano 15 Sierpień 2011 To ja dziękuje temu serverowi jak się pytałem jak pisać na nowym Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link. to wszyscy pisali żebym pisał przez /me tekst a teraz się okazuje ze są jakieś zasady.A i gdzie jest regulamin korzystania z /me ?//Nie bajeruj już że nie ma tego w regulaminie, bo świadczy to tylko o tym, że sam go nie czytałeś i radzę ci nie słuchać trolli - Camil92PL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Reveson 1 Napisano 15 Sierpień 2011 To ja dziękuje temu serverowi jak się pytałem jak pisać na nowym Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link. to wszyscy pisali żebym pisał przez /me tekst a teraz się okazuje ze są jakieś zasady.[...](jedynie /me jest chatem globalnym lecz zabrania się wypowiadania w nim na temat ogłoszeń i innych spraw prywatnych związanych z grą)Wycinek z regulaminu. Na polski przekładając, możesz pisać np co się dzieje z twoją postacią, o czym myślisz, co aktualnie robisz itd, a nie możesz pisać ogłoszeń, komunikować się tą drogą z innymi graczami itd.Przykład:"Reveson kładzie się do łóżka po ciężkim dniu na polu", "Reveson poszukuje górnika, gotowego przyjąć ciężkie zlecenie" - dobrze"Reveson ale żem się napracował... Idę spać." "Reveson szukam górnika, będize ciężko, ale dobrze płacę!" - źleMam nadzieję że nie tylko ty z tego skorzystasz bo przyznam że irytuje mnie używanie tego czatu w niewłaściwy sposób... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mxpatrol 10 Napisano 15 Sierpień 2011 Dobra rozumiem ale i tak moja gra na servie straciła sens bo żeby zrobić kilof potrzebuje drewna a zęby je mieć potrzebuje kasę żeby zaplacic drwalowi niema kilofa niema surowców nie ma co sprzedać. I dla tego postanowiłem zakończyć gre na tym servie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość camil92PL Napisano 15 Sierpień 2011 Trudno, naucz się czytać regulamin i zasady gry, a poza tym może ktoś się zlituje i da ci trochę drewna na narzędzia.Edit :co ja mam z tobą zrobić... kare dostałeś za wczoraj. A za dzisiaj ?2011-08-15 11:12:17 [iNFO] [PLAYER_COMMAND] mxpatrol: /me kto ma na sprzedarz 64 trzciny lub 64 papieru2011-08-15 11:12:53 [iNFO] [PLAYER_COMMAND] mxpatrol: /me ja jestem w kopalni2011-08-15 11:13:10 [iNFO] [PLAYER_COMMAND] mxpatrol: /me ale przyjde gdzie jestes2011-08-15 11:21:17 [iNFO] [PLAYER_COMMAND] krzycho001: /me mxpatrol dzieki - ten dostaje kolejny karę, lecz niejedyny dzisiaj, ale daje tylko przykłady "dzisiejsze"2011-08-15 12:09:17 [iNFO] [PLAYER_COMMAND] Reveson: /msg krzycho piszcie sobie na /msg, a nie spamujecie /me... - ten gracz dobrze napisał, ale co zrobił 2h później ? :2011-08-15 14:12:39 [iNFO] [PLAYER_COMMAND] Reveson: /me z checia kupi troche redstone.2011-08-15 20:50:05 [iNFO] [PLAYER_COMMAND] Reveson: /me !50 denarow za glowe Taurus97! - co to ma być ?Ludzie nauczcie się czytać regulamin !!!!!!!Po większym przeglądnięciu logów informuje was, że nie daje taryf ulgowych, gdyż wielu graczy już zwracało wam uwagę w grze na to co piszecie. Liste nowych ukaranych zobaczycie na "lista kar" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Reveson 1 Napisano 16 Sierpień 2011 Trudno, naucz się czytać regulamin i zasady gry, a poza tym może ktoś się zlituje i da ci trochę drewna na narzędzia.Edit :co ja mam z tobą zrobić... kare dostałeś za wczoraj. A za dzisiaj ?2011-08-15 11:12:17 [iNFO] [PLAYER_COMMAND] mxpatrol: /me kto ma na sprzedarz 64 trzciny lub 64 papieru2011-08-15 11:12:53 [iNFO] [PLAYER_COMMAND] mxpatrol: /me ja jestem w kopalni2011-08-15 11:13:10 [iNFO] [PLAYER_COMMAND] mxpatrol: /me ale przyjde gdzie jestes2011-08-15 11:21:17 [iNFO] [PLAYER_COMMAND] krzycho001: /me mxpatrol dzieki - ten dostaje kolejny karę, lecz niejedyny dzisiaj, ale daje tylko przykłady "dzisiejsze"2011-08-15 12:09:17 [iNFO] [PLAYER_COMMAND] Reveson: /msg krzycho piszcie sobie na /msg, a nie spamujecie /me... - ten gracz dobrze napisał, ale co zrobił 2h później ? :2011-08-15 14:12:39 [iNFO] [PLAYER_COMMAND] Reveson: /me z checia kupi troche redstone.2011-08-15 20:50:05 [iNFO] [PLAYER_COMMAND] Reveson: /me !50 denarow za glowe Taurus97! - co to ma być ?Ludzie nauczcie się czytać regulamin !!!!!!!Po większym przeglądnięciu logów informuje was, że nie daje taryf ulgowych, gdyż wielu graczy już zwracało wam uwagę w grze na to co piszecie. Liste nowych ukaranych zobaczycie na "lista kar"Wiem, że źle zrobiłem, pomyliły mi się komendy. Kiedyś widziałem opcję "shout" i myślałem, że aktywuje się ją komendą /me !<wiadomość>. Niestety - pomyliłem się. Nie chciałem już dalej spamować że to nie ten chat itd. Z resztą i tak już dostałem grzywnę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość krzycho001 Napisano 16 Sierpień 2011 no mi się pomyliło i przyznaje że zamiast /msg napisałem /me Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość camil92PL Napisano 16 Sierpień 2011 tylko że ty Reveson nie tylko raz napisałeś wczoraj na /me bezsensowne teksty reklamujące ofertę kupna/sprzedaży materiałów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Reveson 1 Napisano 16 Sierpień 2011 tylko że ty Reveson nie tylko raz napisałeś wczoraj na /me bezsensowne teksty reklamujące ofertę kupna/sprzedaży materiałówInnych typu "/me szuka kupca z węglem" na 100% nie pisałem, chyba że czegoś nie pamiętam... Jeśli masz czas (i możliwość) to mógłbyś mi pokazać logi? Może robię nieświadomie coś, czego nie można?Nie spojrzałem na godziny i źle cię zrozumiałem, sory. Ale w takim razie mam spamować górnikom/drwalom na /msg jeśli chcę coś kupić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość krzycho001 Napisano 17 Sierpień 2011 Brakuje trochę możliwości ogłoszenia usług, czegoś w stylu kanału do handlu albo zwykłej tablicy ogłoszeń na targowisku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZooM 0 Napisano 17 Sierpień 2011 Ja jeżeli chce coś kupić to wpisuje /list szukam górnika,drwala i pisze do niego na msg.Ale w takim razie mam spamować górnikom/drwalom na /msg jeśli chcę coś kupić? Wystarczy raz napisać jeżeli ta osoba jest niezainteresowana to nieodpisze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość camil92PL Napisano 17 Sierpień 2011 w Actus jest tablica ogłoszeń : wystarczy postawić tabliczkę i założyć lwc na nią. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterCodyPL 0 Napisano 17 Sierpień 2011 a jeśli napiszę: "/me z checia uszczesliwi sprzedawce kosci" to to też jest źle? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość camil92PL Napisano 17 Sierpień 2011 to jest traktowane jako reklama usług, czyli łamanie regulaminu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterCodyPL 0 Napisano 18 Sierpień 2011 Aha, nie wiedziałem. Od teraz już wiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach