Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
mxpatrol

pieniadze

Rekomendowane odpowiedzi

mxpatrol    10

Bylem na servie grałem bylem w kopalni po czym wyszedłem wchodzę za 10 min. Idę kupić deski od stolarza a tam wyskakuje ze nie mam tyle kasy wiec spr ilość kasy a tam -498.80d.

Dodam że nic nie zakupiłem . Proszę o wytłumaczenie co się stało z moja kasa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001

Ty to nigdy nie masz nic mądrego do powiedzenia. Baran.

A za grafike powinien być ban

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
mxpatrol    10

a może po prostu oszukujesz :P

Tak na pewno tylko ciekawe jak to zrobiłem ze mam na minusie kase :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość camil92PL   
Gość camil92PL

mxpatrol i koniczyn5 dostali kary za wczorajsze nieprzepisowe używanie chatu /me

mxpatrol 2 ostrzeżenia - 500 D kary

koniczyn5 1 ostrzeżenie - 100 D kary

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
mxpatrol    10

To ja dziękuje temu serverowi jak się pytałem jak pisać na nowym

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

to wszyscy pisali żebym pisał przez /me tekst a teraz się okazuje ze są jakieś zasady.

A i gdzie jest regulamin korzystania z /me ?

//Nie bajeruj już że nie ma tego w regulaminie, bo świadczy to tylko o tym, że sam go nie czytałeś i radzę ci nie słuchać trolli :) - Camil92PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Reveson    1

To ja dziękuje temu serverowi jak się pytałem jak pisać na nowym

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

to wszyscy pisali żebym pisał przez /me tekst a teraz się okazuje ze są jakieś zasady.

[...](jedynie /me jest chatem globalnym lecz zabrania się wypowiadania w nim na temat ogłoszeń i innych spraw prywatnych związanych z grą)

Wycinek z regulaminu. Na polski przekładając, możesz pisać np co się dzieje z twoją postacią, o czym myślisz, co aktualnie robisz itd, a nie możesz pisać ogłoszeń, komunikować się tą drogą z innymi graczami itd.

Przykład:

"Reveson kładzie się do łóżka po ciężkim dniu na polu", "Reveson poszukuje górnika, gotowego przyjąć ciężkie zlecenie" - dobrze

"Reveson ale żem się napracował... Idę spać." "Reveson szukam górnika, będize ciężko, ale dobrze płacę!" - źle

Mam nadzieję że nie tylko ty z tego skorzystasz bo przyznam że irytuje mnie używanie tego czatu w niewłaściwy sposób...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
mxpatrol    10

Dobra rozumiem ale i tak moja gra na servie straciła sens bo żeby zrobić kilof potrzebuje drewna a zęby je mieć potrzebuje kasę żeby zaplacic drwalowi niema kilofa niema surowców nie ma co sprzedać. I dla tego postanowiłem zakończyć gre na tym servie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość camil92PL   
Gość camil92PL

Trudno, naucz się czytać regulamin i zasady gry, a poza tym może ktoś się zlituje i da ci trochę drewna na narzędzia.

Edit :

co ja mam z tobą zrobić... kare dostałeś za wczoraj. A za dzisiaj ?

2011-08-15 11:12:17 [iNFO] [PLAYER_COMMAND] mxpatrol: /me kto ma na sprzedarz 64 trzciny lub 64 papieru

2011-08-15 11:12:53 [iNFO] [PLAYER_COMMAND] mxpatrol: /me ja jestem w kopalni

2011-08-15 11:13:10 [iNFO] [PLAYER_COMMAND] mxpatrol: /me ale przyjde gdzie jestes

2011-08-15 11:21:17 [iNFO] [PLAYER_COMMAND] krzycho001: /me mxpatrol dzieki - ten dostaje kolejny karę, lecz niejedyny dzisiaj, ale daje tylko przykłady "dzisiejsze"

2011-08-15 12:09:17 [iNFO] [PLAYER_COMMAND] Reveson: /msg krzycho piszcie sobie na /msg, a nie spamujecie /me... - ten gracz dobrze napisał, ale co zrobił 2h później ? :

2011-08-15 14:12:39 [iNFO] [PLAYER_COMMAND] Reveson: /me z checia kupi troche redstone.

2011-08-15 20:50:05 [iNFO] [PLAYER_COMMAND] Reveson: /me !50 denarow za glowe Taurus97! - co to ma być ?

Ludzie nauczcie się czytać regulamin !!!!!!!

Po większym przeglądnięciu logów informuje was, że nie daje taryf ulgowych, gdyż wielu graczy już zwracało wam uwagę w grze na to co piszecie. Liste nowych ukaranych zobaczycie na "lista kar"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Reveson    1

Trudno, naucz się czytać regulamin i zasady gry, a poza tym może ktoś się zlituje i da ci trochę drewna na narzędzia.

Edit :

co ja mam z tobą zrobić... kare dostałeś za wczoraj. A za dzisiaj ?

2011-08-15 11:12:17 [iNFO] [PLAYER_COMMAND] mxpatrol: /me kto ma na sprzedarz 64 trzciny lub 64 papieru

2011-08-15 11:12:53 [iNFO] [PLAYER_COMMAND] mxpatrol: /me ja jestem w kopalni

2011-08-15 11:13:10 [iNFO] [PLAYER_COMMAND] mxpatrol: /me ale przyjde gdzie jestes

2011-08-15 11:21:17 [iNFO] [PLAYER_COMMAND] krzycho001: /me mxpatrol dzieki - ten dostaje kolejny karę, lecz niejedyny dzisiaj, ale daje tylko przykłady "dzisiejsze"

2011-08-15 12:09:17 [iNFO] [PLAYER_COMMAND] Reveson: /msg krzycho piszcie sobie na /msg, a nie spamujecie /me... - ten gracz dobrze napisał, ale co zrobił 2h później ? :

2011-08-15 14:12:39 [iNFO] [PLAYER_COMMAND] Reveson: /me z checia kupi troche redstone.

2011-08-15 20:50:05 [iNFO] [PLAYER_COMMAND] Reveson: /me !50 denarow za glowe Taurus97! - co to ma być ?

Ludzie nauczcie się czytać regulamin !!!!!!!

Po większym przeglądnięciu logów informuje was, że nie daje taryf ulgowych, gdyż wielu graczy już zwracało wam uwagę w grze na to co piszecie. Liste nowych ukaranych zobaczycie na "lista kar"

Wiem, że źle zrobiłem, pomyliły mi się komendy. Kiedyś widziałem opcję "shout" i myślałem, że aktywuje się ją komendą /me !<wiadomość>. Niestety - pomyliłem się. Nie chciałem już dalej spamować że to nie ten chat itd. Z resztą i tak już dostałem grzywnę. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001

no mi się pomyliło i przyznaje że zamiast /msg napisałem /me

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość camil92PL   
Gość camil92PL

tylko że ty Reveson nie tylko raz napisałeś wczoraj na /me bezsensowne teksty reklamujące ofertę kupna/sprzedaży materiałów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Reveson    1

tylko że ty Reveson nie tylko raz napisałeś wczoraj na /me bezsensowne teksty reklamujące ofertę kupna/sprzedaży materiałów

Innych typu "/me szuka kupca z węglem" na 100% nie pisałem, chyba że czegoś nie pamiętam... Jeśli masz czas (i możliwość) to mógłbyś mi pokazać logi? Może robię nieświadomie coś, czego nie można?

Nie spojrzałem na godziny i źle cię zrozumiałem, sory. Ale w takim razie mam spamować górnikom/drwalom na /msg jeśli chcę coś kupić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001

Brakuje trochę możliwości ogłoszenia usług, czegoś w stylu kanału do handlu albo zwykłej tablicy ogłoszeń na targowisku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ZooM    0

Ja jeżeli chce coś kupić to wpisuje /list szukam górnika,drwala i pisze do niego na msg.

Ale w takim razie mam spamować górnikom/drwalom na /msg jeśli chcę coś kupić?

Wystarczy raz napisać jeżeli ta osoba jest niezainteresowana to nieodpisze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość camil92PL   
Gość camil92PL

w Actus jest tablica ogłoszeń : wystarczy postawić tabliczkę i założyć lwc na nią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość camil92PL   
Gość camil92PL

to jest traktowane jako reklama usług, czyli łamanie regulaminu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...